Το άστρο της Βηθλεέμ

Θέματα σχετικά με γενική αστρονομία, το σύμπαν, πλανήτες, διαστημικές αποστολές και την εξερεύνηση του διαστήματος
Απάντηση
admin
Ιδρυτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 291
Εγγραφή: 08 Φεβ 2004 03:46

Το άστρο της Βηθλεέμ

Δημοσίευση από admin » 14 Δεκ 2007 13:37

Σας προτείνω ένα ενδιαφέρον βιβλίο για τις μέρες που έρχονται:

ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ του Σωτήρη Σοφιά.
ΤΟ βιβλίο θα παρουσιαστεί στις 19 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα ΑΛΣ, Στουρνάρη 51 και Πατησίων στις 8 το βράδυ.
Επίσης στις 15 Δεκεμβρίου στην εκπομπή πύλες του Ανεξήγητου.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, ο οποίος παρεπιπτόντως είναι ένα από τα μέλη του forum, γράφει:

Κατόπιν έρευνας που κράτησε σχεδόν τρία χρόνια και υποβοηθούμενος από προγράμματα υπολογιστών που κάνουν προσομοίωση την ουράνιο σφαίρα και την κίνηση των πλανητών, (Redshift 5 και CelestronΆs The Sky), ανακάλυψα ποιο ήταν τελεσίδικα το άστρο της Βηθλεέμ. Αυτό φυσικά με οδήγησε με ασφάλεια και στην ακριβή ημερομηνία Γέννησης και θανάτου του Χριστού.

Το άστρο έπρεπε να πληροί τις κάτωθι προϋποθέσεις που προκύπτουν άμεσα ή έμμεσα από τα ιερά Ευαγγέλια:
· Εμφανίστηκε στο πρωινό ουρανό της ανατολής
· Ήταν ένα φαινόμενο πολύ σπάνιο που τους προξένησε μεγάλο ενθουσιασμό
· Άπαντες συμφωνούν ότι ήταν ένα φαινόμενο μακράς διάρκειας για να μπορούν όχι μόνο να το μελετήσουν αλλά να το αξιολογήσουν και να κάνουν το ταξίδι από τη Περσία ενώ το άστρο ήταν ακόμη υπαρκτό.
· Ήταν πολύ φωτεινό ορατό ακόμα και στο φως της ημέρας όπως λέει το πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου

Τους έδειξε τη χώρα του προορισμού τη Βηθλεέμ. Σύμφωνα πάντα με τον Ευαγγελιστή Ματθαίο οι Μάγοι γνώριζαν τη περίφημη προφητεία του Μιχαία για τη γέννηση του Χριστού που έλεγε: Και συ Βηθλεέμ ,γη Ιούδα, δεν είσαι ουδόλως ελαχίστη μεταξύ των ηγεμόνων του Ιούδα διότι εκ σου θέλει εξέλθει ηγούμενος, όστις θέλει ποιμάνει τον λαόν μου τον Ισραήλ.
Αυτή λοιπόν ήταν η προφητεία που είχαν πάντα στο μυαλό τους οι Μάγοι και περίμεναν το γεγονός που θα την επιβεβαίωνε.
· Τους καθοδηγούσε στη διαδρομή
· Ήταν ακίνητο στον ουρανό
· Στάθηκε επάνω από το σπήλαιο

Όλες αυτές οι προϋποθέσεις ισχύουν για την ανεπανάληπτη σύνοδο Δία-Κρόνου του 7 π.Χ.
1) Η σύνοδος Δία Κρόνου εμφανίστηκε στον πρωινό ουρανό της ανατολής , στις 23 Μαρτίου του 7 π.Χ.
2) Ήταν τριπλή και είχε να εμφανιστεί 140 χρόνια αφού η αμέσως προηγούμενη τριπλή συνέβη το 146 π.Χ. Δηλαδή κανένας εν ζωή άνθρωπος την εποχή αυτή, δεν είχε δει την αμέσως προηγούμενη.
3) Ήταν ορατή στον νυχτερινό ουρανό για 12 ολόκληρους μήνες χωρίς το φαινόμενο να διακοπεί από το φως της ημέρας. Δηλαδή για το μέγιστο δυνατό χρονικό διάστημα που θα μπορούσε ποτέ να ήταν ορατοί οι πλανήτες Δίας-Κρόνος .
4) Ο Δίας βρέθηκε στο περιήλιο του και στις 14 Σεπτεμβρίου του 7 π.Χ. είχε τη μέγιστη λαμπρότητα που θα μπορούσε να έχει ποτέ αφού βρέθηκε ταυτόχρονα και σε αντίθεση με την γη. Την ημέρα αυτή ο Δίας έδυσε στις 5.20 π.μ. δηλαδή όταν είχε αρχίσει να ξημερώνει και ήταν το μοναδικό ουράνιο σώμα, ορατό στο φως της ημέρας, λίγο πριν ο ήλιος ανατείλει.
5) Στις 14 Σεπτεμβρίου του 7 π.Χ. όταν ο Δίας έδυσε, τη στιγμή ακριβώς της δύσης του το αζιμούθειό του ήταν 262 μοίρες και «έδειχνε» την Βηθλεέμ ( που από την πόλη Σάβε έχει γεωδαιτικό αζιμούθειο πάλι 262 μοίρες), επιβεβαιώνοντας την προφητεία του Μιχαία.
6) Ήταν ορατοί οι πλανήτες συνεχώς για έναν ολόκληρο χρόνο και για αυτό θα μπορούσε άνετα να τους χρησιμοποιεί κάποιος για προσανατολισμό τη νύχτα
7) Στις 12 Νοεμβρίου, ημέρα που γεννήθηκε ο Χριστός, ο Δίας ήταν εντελώς ακίνητος στον ουρανό σε σχέση με τα μακρινά άστρα γιατί τελείωνε η ανάδρομή του πορεία.
8 ) Στις 19.30 την ίδια ημέρα διέσχισε τον μεσημβρινό της Βηθλεέμ, δηλαδή «στάθηκε» πάνω από το σπήλαιο.

Ήταν μια σύνοδος που συγκέντρωνε μοναδικά χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν σε καμία άλλη σύνοδο. Εκείνο που απόμενε να υπολογιστεί ήταν η περίοδος του συγκεκριμένου φαινομένου. Φυσικά αυτό δεν μπορούσαν οι Μάγοι να το αγγίξουν .Με τους υπολογιστές όμως σήμερα αποκαλύπτεται ένα πολύ μεγάλο μυστικό κρυμμένο για 2012 χρόνια. Η σύνοδος ήταν ηλιοκεντρική. Δηλαδή δεν είχαμε μόνο ευθυγράμμιση Δία και Κρόνου όπως τους βλέπει ο παρατηρητής από τη γη αλλά Γης-Δία-Κρόνου όπως θα φαίνονταν από τον ήλιο. Συνεπώς αυτό που ισχυρίζονται ορισμένοι ότι αν ήταν σύνοδος Δία-Κρόνου ο Χριστός θα γεννιόταν κάθε 20 χρόνια δεν ισχύει γιατί η συγκεκριμένη περίοδος ήταν μοναδική στην ιστορία του ηλιακού πλανητικού συστήματος .Έγινε μόνο μια φορά και δεν πρόκειται να ξαναγίνει ποτέ ξανά η ίδια.

Την ανεπανάληπτη χρονιά του 7 π.Χ. είχαμε 8 συνόδους πλανητών μεταξύ των ορατών πλανητών του ηλιακού συστήματος, μία έκλειψη σελήνης και δύο εκλείψεις ηλίου. Χαρακτηριστικά να αναφέρω ότι σε εύρος διακοσίων χρόνων πριν και μετά μόνο το 7 π.Χ. έχουμε δύο εκλείψεις ηλίου την ίδια χρονιά.

Η επόμενη ηλιοκεντρική τριπλή σύνοδος Δία-Κρόνου θα εμφανιστεί το 7879 μ.Χ. στον αστερισμό του Οφιούχου.

Για να εμφανιστεί η σύνοδος του 7 π.Χ. ξανά στους Ιχθείς θα πρέπει να περάσουν 2.500.000 χρόνια, και μάλιστα χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι ο Δίας ήταν στο περιήλιο του. Αν ληφθεί υπόψη και η παράμετρος αυτή, η περιοδικότητα του φαινομένου εκτοξεύεται στα 735.000.000 χρόνια.

Ο Μάρκο Πόλο, το 1271 μ.Χ. κάνει αναφορά στους τρεις Μάγους από την πόλη Σάβε της Περσίας και λέει ότι:
1. τα σώματά τους διατηρούνταν άφθαρτα στους τάφους τους (σαν τα σκηνώματα των αγίων) για 13 ολόκληρους αιώνες και
2. ότι οι τάφοι τους διασώθηκαν αν και η πόλη Σάβε μαζί με το «Πανεπιστήμιο - Αστεροσκοπείο» της καταστράφηκε εξ' ολοκλήρου κατά την καταστρεπτική επιδρομή του Τζέγκινς Χαν το 1221 μ.Χ. , δηλαδή 50 χρόνια νωρίτερα.

Αυτά πάνω κάτω λέει το βιβλίο μου. Πιστεύω ότι η ανακάλυψή μου αυτή θα τύχει της δέουσας προσοχής από την αστρονομική κοινότητα, αφού είναι η μοναδική παγκοσμίως που δίνει οριστική απάντηση σε ένα μεγάλο γρίφο 20 αιώνων. Την μελέτη μου έχω αποστείλει στον Οικουμενικό Πατριάρχη, στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, στην Ιερά Σύνοδο, στον αστροφυσικό κ. Ματσόπουλο, στον διευθυντή του Πλανηταρίου Δ.Σιμόπουλο, στον καθηγητή Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Γούδη που έχει γράψει και στο οπισθόφυλλο του βιβλίου. Το Άστρο της Βηθλεέμ από φέτος παύει να είναι γρίφος για ολόκληρο τον κόσμο.

ΕΜΥ
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 18:23

Δημοσίευση από ΕΜΥ » 01 Ιαν 2008 19:30

Θα ήθελα να θέσω υπ όψη του συγγραφέα, το σύγγραμμα του Καθηγητή Αστρονομιας του Πανεπιστημιου Αθηνών Κων. Χάσάπη με τίτλο "Ο ΑΣΤΗΡ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ".
Στο σύγγραμμα του αυτό που αποτέλεσε και την διατριβή του, ο Κ.Χασάπη μέσα από εκτεταμένη έρευνα των αστρονομικών φαινομένων της εποχής εκείνης είχε εντοπίσει με ακρίβεια την ημερομηνία και χρονολογία γέννησης του Χριστού, αλλά ταυτόχρονα είχε δόσει μία πολύ ικανοποιητική ερμηνεία του φαινομένου του Αστέρα της Βηθλεέμ.
Το βιβλίο αυτό έχει μεγάλο αστρονομικό αλλά και αστρολογικό ενδιαφέρον. Στην περιπτωση που έχει εξαντληθεί και δεν έγινε επανέκδοσή του , θα ήθελα να πω ότι ένα αντιγραφό του βρίσκεται στην κατοχή μου.
Αν πάλι το έχετε ήδη διαβάσει, σε τι διαφωνείτε με την ημερομηνία και χρονολογία στην οποία εκείνος έχει καταλήξει για την γέννηση του Χριστού ;

ΣΟΦΙΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 24 Οκτ 2006 03:00

Δημοσίευση από ΣΟΦΙΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ » 02 Ιαν 2008 20:12

Αγαπητή φίλη,
Φυσικά έχω διαβάσει τη μελέτη του Κ.Χασάπη και μάλιστα ξαναεκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2005 από τις εκδόσεις Έσοπτρο σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων .
Ο αείμνηστος Χασάπης έγραψε βιβλίο που αναφέρει όλες τις περιπτώσεις του τι μπορεί να ήταν το άστρο της Βηθλεέμ.Περιέγραψε τη θεωρία Κέπλερ και την νεώτερη του Στ.Πλακίδη που αναφέρονται στη σύνοδο των πλανητών του 7 π.Χ.. Στη συνέχεια δίνει γενική αστρολογική ερμηνεία της συγκέντρωσης των πλανητών του 6 π.Χ. και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η γέννηση του Χριστού πρέπει να οριστεί στις 6 Δεκεμβρίου του 5 π.Χ. , η δε προσκύνηση των μάγων 13 ημέρες αργότερα, δηλαδή στις 19 Δεκεμβρίου του 5 π.χ. Σαν ¶στρο της Βηθλεέμ αποδέχεται τον πλανήτη Κρόνο, τον οποίο αποκαλεί "ηγετικό πλανήτη" της μεγάλης συγκέντρωσης του 6 π.Χ. Σίγουρα αξιόλογη μελέτη που όμως δεν δίνει καμία απολύτως απάντηση στα ερωτήματα που απασχολούν την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα επί 2000 χρόνια. Η μελέτη μου λοιπόν δεν έχει καμμία σχέση με αυτήν του Χασάπη, αφού επικεντρώνεται μόνο σε ένα συγκεκριμμένο αστρονομικό φαινόμενο: στην σύνοδο Δία-Κρόνου του 7 π.Χ. την οποία μελέτησα λεπτό προς λεπτό χάρη στα πλανηταριακά προγράμματα και κατέληξα σε συμπεράσματα που επιβεβαιώνουν όλες τις "κρυμμένες" αστρονομικές πληροφορίες των Ευαγγελίων.
Φυσικά έχω διαβάσει και το βιβλίο των Δανέζη - Θεοδοσίου Στα ίχνη του Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. . Και αυτό εξαιρετικό βιβλίο αλλά χωρίς να λύνει το μυστήριο της φύσης του άστρου.

Ελπίζω να σε κάλυψα.
Σωτήρης Σοφιάς

ΕΜΥ
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 18:23

Δημοσίευση από ΕΜΥ » 03 Ιαν 2008 10:39

Αγαπητέ φίλε, ευχαριστώ γιά την απάντησή σας.
Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο σας γιά να μπορώ να έχω μιά καλύτερη άποψη. και πραγματικά θα με ενδιέφερε να το διαβάσω.
Παρ όλ αυτά θα ήθελα να πω ότι ο Χασάπης δεν αναφέρεται μόνο στην θεωρία του Κέπλερ, αλλά αναφέρετε αρκετά εκτενώς ςτην σύνοδο Διός Κρόνου του 7π.χ. την οποία θεωρεί ανεπαρκή γιά τέτοιας σημασίας φαινόμενο.
Όσον αφορά τα αστρονομικά δεδομένα δεν είμαι ειδικός γιά να τα κρίνω, όμως θα ήθελα να επισημάνω κάτι που ισως χρειαστεί να το λάβετε υπ όψη σας στην θεωρία σας αλλα και στην οποιαδήποτε θεωρία εντοπισμού της γέννησης του Χριστού. Και αυτό αφορά τα αστρολογικά δεδομένα που προκύπτουν.
Στον τομέα αυτό η άποψή μου έιναι ότι ο αστρολογικός χάρτης που προκύπτει από την ημερομηνία στην οποία έχετε καταλήξει δεν συμπίπτει σχεδόν καθόλου με την προσωπικότητα και την ζωή του Χριστού όπως την γνωρίζουμε από τα ευαγγέλια. Δίνει έναν χαρακτήρα ανθρώπου που δεν είχε καμμία σχέση με τον Ιησού.
Αντίθετα, ο λόγος που η ημερομηνία του Κ.Χασάπη με βρίσκει σύμφωνη είναι ότι ο γενέθλιος χάρτης που προκύπτει είναι εντυπωσιακά κοντά με αυτό που ξέρουμε σαν Ιησού Χριστό.
Με τα τεχνολογικά μέσα της σημερινής εποχής ( και αναφέρομαι στην χρήση των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών) ισως πράγματι να μπορεί αν φωτιστεί καλύτερα το όλο θέμα.
Στην περίπτωση όμως που η ημερομηνία σας έιναι σωστή αρχίζουμε να μιλά με γιά μιά ανατροπη όχι μόνο μιάς αστρονομικής θεωρίας αλλλά ενός όλόκληρου δόγματος μιας και το πρόσωπο του Χριστού έμφανίζεται με έναν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα από αυτόν τον ευαγγελίων.
Μπορεί και να είναι έτσι. Απλα χρειάζεται πλεόν και φιλοσοφική προσέγγιση.

ΣΟΦΙΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 24 Οκτ 2006 03:00

Δημοσίευση από ΣΟΦΙΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ » 03 Ιαν 2008 18:34

Το βιβλίο του Χασάπη Ο ΑΣΤΗΡ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ το έχω και το έχω μελετήσει πολύ προσεκτικά. Όπως και των Δανέζη-Θεοδοσίου . Φυσικά χωρίς να έχεις διαβάσει το δικό μου βιβλίο, τον τρόπο που προσέγγισα το άστρο και τον τρόπο που έβγαλα τα συμπεράσματά μου , δεν μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε διάλογος. Αν ισχυρίζεσαι ότι η ημερομηνία του Χασάπη ταιριάζει αστρολογικά με τον χαρακτήρα του Χριστού, ενώ η δική μου όχι, να σε πληροφορήσω ότι η αστρολογία με αφήνει παγερά αδιάφορο. Σαφέστατα δεν την θεωρώ επιστήμη αλλά νόθα κόρη της αστρονομίας και δεν θα μπω σε καμία είδους αντιπαράθεση σε αστρολογικά δεδομένα. Αν θέλεις σε αστρονομικά πολύ ευχαρίστως.

Έτσι για να υπάρχει τροφή για τους αστρολόγους της παρέας, όταν γεννήθηκε Χριστός ο ήλιος ήταν στον αστερισμό του Οφιούχου και ανατέλλον ζώδιο , δηλαδή ωροσκόπος, ήταν ο Καρκίνος. Συνεπώς ο Χριστός δεν έκανε ούτε το χατήρι να γεννηθεί σε κάποιο από τα 12 γνωστά ζώδια, αλλά προτίμησε τον ξεχασμένο 13ο αστερισμό του ζωδιακού κύκλου!!
Αυτό που προτείνεις δεν είναι επιστημονικά σωστό. Δηλαδή να δούμε το χαρακτήρα του Χριστού, να τον κατατάξουμε σε κάποιο ζώδιο και μετά να βρούμε ποιοί μήνες αντιστοιχούν στο ζώδιο αυτό και να αποφασίσουμε μια ημερομηνία γέννησης. Επειδή η ημερομηνία που προκύπτει η 12η Νοεμβρίου, ανατρέπει όπως λες πολλά αστρολογικά δεδομένα, μήπως πρέπει να αναθεωρηθούν πλήρως αυτά τα διάτρητα δεδομένα και όχι η ημερομηνία γέννησης του Χριστού?

ΕΜΥ
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 18:23

Δημοσίευση από ΕΜΥ » 04 Ιαν 2008 16:37

Η διαφορά της Αστρονομίας από την Αστρολογία είναι ότι η πρώτη εξετάζει τα ουράνια σώματα με ως προς το φυσικό τους σώμα, ενώ η δεύτερη ασχολείται με το υπερφυσικό τους σώμα.
Επομένως δεν τίθεται θέμα σύγκρισης διότι το αντικείμενο τους διαφέρει.
Τα ζώδια του αστρολογικού ζωδιακού κύκλου δεν αντιστοιχούν με τους Αστερισμούς, αλλά μόνο το όνομά τους έχουν δανειστεί απ αυτούς.
Τα 12 ζώδια αντιπροσωπεύουν τις 12 ακτίνες της δημιουργίας κατά την εσωτερική φιλοσοφία και για τον λόγο αυτόν δεν μπορεί να είναι ούτε δεκατρία ούτε δεκατέσσερα.
¶ρα το αν ο Χριστός γεννήθηκε στον αστερισμό του οφιούχου ή σε κάποιον άλλον , είναι τελείως αδιάφορο για την σύνθεση του γενέθλιου ωροσκοπίου του, αφού αστρολογικά δεν υπήρξε ποτέ 13ο ζώδιο, ούτε και είναι δυνατόν να υπάρξει ποτέ στο μέλλον για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω.
¶ρα δεν τίθεται θέμα προσωπικής αντιπαράθεσης αφού τα αντικείμενα είναι διαφορετικά.
Προφανώς η ερώτησή μου παρεξηγήθηκε και γι αυτό θα χρειαστεί να την κάνω πιο σαφή.
Η ημερομηνία που προσδιορίζετε με την μέθοδό σας, δίνει μια προσωπογραφία του Χριστού, τελείως διαφορετική με αυτήν των ευαγγελίων.
Τα τελευταία χρόνια έχουν κυκλοφορήσει διάφορα βιβλία που παρουσιάζουν το πρόσωπο του Χριστού πολύ διαφορετικό από ότι ξέρουμε μέχρι τώρα. Το πιο γνωστό απ αυτά τα κείμενα είναι το Ευαγγέλιο του Ιούδα.
Εκτός απ αυτό, κυκλοφόρησαν κάποια συγγράμματα σχετικά με την Μαρία την Μαγδαληνή, όπου ο Χριστός εμφανίζεται με αρκετές ανθρώπινες αδυναμίες.

Η ερώτησή μου είναι η εξής : Έχετε ποτέ σκεφτεί ότι η θεωρία σας, εκτεινόμενη πέρα από την απλή αστρονομική ανακάλυψη, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα είδος απόδειξης αυτών των νέων αντιλήψεων περί του προσώπου του Χριστού ;

ΣΟΦΙΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 24 Οκτ 2006 03:00

Δημοσίευση από ΣΟΦΙΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ » 05 Ιαν 2008 14:22

Αγαπητή ΕΜΥ.

Αν αρχίσουμε να συζητάμε για την αστρολογία, θα ξεφύγουμε εντελώς από το θέμα του άστρου.
Φυσικά σέβομαι απόλυτα τη γνώμη σου και μάλιστα φαίνεται ότι το θέμα σε έχει απασχολήσει πολύ. Απλά εμένα δεν με πείθουν τα αστρολογικά θέματα γενικώς.
Αν πράγματι τα ζώδια είναι ανεξάρτητα από τους αστερισμούς, αυτό έγινε τον 1 π.χ. αιώνα. Το 1865 π.Χ. ξεκίνησε η εποχή του Κριού και τότε τα ζώδια και οι ζωδακοί αστερισμοί ταυτίζονταν πλήρως. Λόγω της μετάπτωσης των ισημεριών σήμερα έχουμε περιστροφή του ουρανού κατά 54 μοίρες από την αρχική θέση της εποχής του Κριού. Συνεπώς τα ζώδια έχουν μετακινηθεί από τους αντίστοιχους αστερισμούς.
Σύμφωνα λοιπόν με τη μελέτη μου ο Χριστός ήταν αστερισμός Οφιούχος. Σαν αστρολογικό ζώδιο ήταν Σκορπιός με Ωροσκόπο Καρκίνο. Αν αυτό μπορεί να σε βοηθήσει στις δικές σου αναλύσεις, περιμένω να τις ακούσω.

Άβαταρ μέλους
evmourelatos
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 15 Μάιος 2007 00:28

Δημοσίευση από evmourelatos » 05 Ιαν 2008 16:42

Θερμά συγχαρητήριε αγαπητέ συνάδερφε μηχανικέ κύριε Σοφιά για το πόνημά σας. Η επιστήμη προάγεται με τέτοιου επιπέδου εργασίες.
Ευχαριστούμε πολύ, τόσο για την συμβολή σας στην πρόοδο της επιστήμης της αστρονομίας, όσο και για την προάσπιση της Ορθοδόξου Χριστιανικής Πίστεώς μας.

ΕΜΥ
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 18:23

Δημοσίευση από ΕΜΥ » 06 Ιαν 2008 11:43

Αγαπητέ Σωτήρη,
γνωρίζω για την μετάπτωση των Ισημεριών.
Η γένηση του Χριστού δεν με έχει απασχολήσει ιδιαιτερα.
Μου αρέσει όμως να ασχολούμε με πρωτότυπα θέματα και ιδέες και έχω μάθει να μην αποκλείω ποτέ και τίποτα.
Είναι γιά μένα ένα παιχνίδι.
Αυτό που χρειάζομαι από σένα γιά να κάνω τη ανάλυση του προσώπου του Χριστού, είναι η ακριβής ημερ/νία, ώρα και τόπος γέννησης του, όπως προκύπτουν από την έρευνα που έχεις κάνει.

Φιλικά
Εμυ

ΣΟΦΙΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 24 Οκτ 2006 03:00

Δημοσίευση από ΣΟΦΙΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ » 06 Ιαν 2008 13:29

Αγαπητή Έμυ,
Σύμφωνα με τη μελέτη μου, ο Χριστός γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου του 7 π.Χ. ημέρα Πέμπτη και ώρα 19.30μ.μ. στην Βηθλεέμ της Ιουδαίας.(H Bηθλεέμ , σε περίπτωση που σου χρειάζονται ακριβείς συντεταγμένες, έχει γεωγραφικό μήκος λ=35ο 12Ά και βόρειο γεωγραφικό πλάτος φ=31ο 42Ά). Τη στιγμή της γέννησης του Χριστού, ο ήλιος ήταν στον αστερισμό του Οφιούχου, αλλά σαν ζώδιο ήταν Σκορπιός. Ωροσκόπος τη στιγμή της γέννησης ήταν ο Καρκίνος.Μάλιστα παρατήρησα ότι τη στιγμή ακριβώς της γέννησης, υπήρχε και ένα μικρό κομμάτι των Διδύμων , που δεν είχε ανατείλει.
Για να διευκολύνω τους υπολογισμους σου, αλλά και να δουν τα παιδιά του φόρουμ τι ακριβώς συνέβη στον ουρανό έτρεξα στο πρόγραμμα Celestron's The Sky την προσομοίωση του ουρανού , τη στιγμή της γέννησης, στην ανατολή των ζωδίων και την παραθέτω. Έγραψα τα ζώδια στα ελληνικά, τόνισα την εκλειπτική καθώς και το περίγραμμα των ζωδίων, ενώ τράβηξα και την οριζόντια γραμμή που υποδηλώνει τον ορίζοντα του τόπου.

Και ξέρεις ΕΜΥ ποιό είναι το εκπληκτικό; Ότι τη στιγμή της γέννησης ήταν 19.30μ.μ. και εκείνη τη στιγμή επικρατούσε απόλυτο σκοτάδι, αφού ο ήλιος είχε δύσει στις 16.45 μ.μ. Αυτό σημαίνει ότι ο Ωροσκόπος , το ανατέλλον ζώδιο ήταν ορατό στους παρατηρητές του ουρανού και συνεπώς δεν χρειάστηκαν να κάνουν κανένα είδος υπολογισμού!!!

Φίλη ΕΜΥ ο τρόπος που αντιμετωπίζεις την αστρολογία ίσως και να με κάνει να αλλάξω τον τρόπο που την αντιμετώπιζα μέχρι σήμερα. Ξέρεις η προκατάληψή μου οφείλεται αποκλειστικά στους διάφορους τύπους που βγαίνουν στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα και λένε στον κόσμο διάφορες απίστευτες προσωπικές τους εκτιμήσεις. Και μάλιστα προσπαθούν να ερμηνεύσουν αστρονομικά φαινόμενα χωρίς να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις. Και σε μένα που ασχολούμαι με την αστρονομία-σε ερασιτεχνικό πάντα επίπεδο- τουλάχιστον 25 χρόνια, φαντάζουν αυτά που ισχυρίζονται εντελώς αστεία.

Απάντηση