Το άστρο της Βηθλεέμ

Θέματα σχετικά με γενική αστρονομία, το σύμπαν, πλανήτες, διαστημικές αποστολές και την εξερεύνηση του διαστήματος
Απάντηση
ΣΟΦΙΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 24 Οκτ 2006 03:00

Δημοσίευση από ΣΟΦΙΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ » 17 Ιαν 2008 19:28

Παραθέτω το τελευταίο μου post για το άστρο της Βηθλεέμ. Θα επανέλθω του χρόνου, όταν το βιβλίο μου θα έχει κάνει τον πρώτο του κύκλο και θα έχει γίνει ευρύτερα γνωστό -όπως ευελπιστώ-στον επιστημονικό κόσμο.


Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΟΥ

Έχοντας λοιπόν ερμηνεύσει όλες τις περιγραφές των ευαγγελιστών Ματθαίου και Λουκά, θα βάλω όλα τα γεγονότα σε μια χρονική τάξη.
Ο Ιωσήφ και οι Μαρία, κάτοικοι της Ναζαρέτ της Γαλιλαίας, έπρεπε να πάνε στην Βηθλεέμ της Ιουδαίας, τόπο καταγωγής του Ιωσήφ για να απογραφούν. Την απογραφή την είχε διατάξει ο Καίσαρας Αύγουστος και ο έξαρχος της Συρίας Κυρήνιος ήταν υπεύθυνος για την πραγματοποίησή της.
Όταν έφτασαν στη Βηθλεέμ, πήγαν στα κατά τόπους γραφεία για να απογραφούν. Η Μαρία ήταν ετοιμόγεννη και αφού τελείωσαν με τα γραφειοκρατικά, έψαξαν για κατάλυμα αλλά δυστυχώς δεν βρήκαν γιατί λόγω της απογραφής τα πάντα ήταν κατειλημμένα. Κάποιοι φιλεύσπλαχνοι άνθρωποι τους παραχώρησαν μια γωνιά την οποία χρησιμοποιούσαν και σαν φάτνη ζώων. Τη στιγμή της γέννησης, τον μικρό Χριστό τον προσκύνησαν οι βοσκοί που στη περιοχή αυτή είχαν μαντριά και φύλασσαν τα πρόβατα τους. Κατέφθασαν όμως και τρεις ξένοι, Μάγοι όπως τους αποκαλούσαν, από τα βάθη της ανατολής. Προσκύνησαν το νεογέννητο θείο βρέφος και του πρόσφεραν, χρυσό, λιβάνι και σμύρνα. Είπαν τότε στον Ιωσήφ και στη Μαρία, την περιπέτειά τους. Πως ξεκίνησαν, τι είδαν στον ουρανό και ποια προφητεία ερμήνευσαν. Περιέγραψαν και τη συνάντηση τους με τον παρανοϊκό βασιλιά Ηρώδη. Τους είπαν να τον προσέχουν. Έφυγαν κρυφά από τη Βηθλεέμ και επέστρεψαν στη μακρινή χώρα τους. Ο Ιωσήφ και η Μαρία με τα πολύτιμα δώρα των Μάγων που εν μέρει εξαργύρωσαν, βρήκαν κατάλυμα στα Ιεροσόλυμα. Στις 8 ημέρες πήγαν το παιδί για περιτομή. Στις 40 ημέρες το πήγαν στο ναό, για τη τελετή της Υπαπαντής αφού ήταν το πρωτότοκο αρσενικό παιδί της οικογένειας. Πήραν την ευλογία του γερο-Συμεών και αφού τακτοποίησαν τα χαρτιά τους, αναχώρησαν για την πόλη τους, τη Ναζαρέτ της Γαλιλαίας. Την επόμενη και την μεθεπόμενη χρονιά ήρθαν πάλι στα Ιεροσόλυμα για να γιορτάσουν το Πάσχα, όπως συνήθιζαν να κάνουν και όλοι οι πιστοί Εβραίοι της επικράτειας. Όμως την δεύτερη αυτή χρονιά άκουσαν ότι ο Ηρώδης δεν ήταν πολύ στα καλά του. Ήταν ψυχικά άρρωστος. Έψαχνε λέει τον «βασιλιά των Ιουδαίων» που είχε γεννηθεί πριν από δύο χρόνια στην Βηθλεέμ και φοβόταν ότι θα του έπαιρνε τον θρόνο. Είχε βάλει λυτούς και δεμένους να τον βρουν και να του κάνουν κακό.
Ο Ιωσήφ και η Μαρία κατάλαβαν ότι ήταν σε άμεσο κίνδυνο αφού το άτομο που έψαχνε ο Ηρώδης, ήταν ο γιος τους. Πήραν λοιπόν το μικρό Χριστό και βγήκαν από την Ιουδαία κατευθυνόμενοι προς την Αίγυπτο. Εξ’ άλλου με τα χρήματα που είχαν από τους Μάγους, θα μπορούσαν να μείνουν για αρκετό χρόνο εκτός Ισραήλ. Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς μαθεύτηκε σε ολόκληρο τον κόσμο το αποτρόπαιο έγκλημα του Ηρώδη. Η σφαγή των νηπίων. Ο Ιωσήφ και η Μαρία στενοχωρήθηκαν πολύ, ανακουφίστηκαν όμως που δεν ήταν οι ίδιοι παρόντες στη Βηθλεέμ.
Την άνοιξη της επόμενης χρονιάς και ενώ ήταν ακόμη στην Αίγυπτο, έμαθαν το θάνατο του Ηρώδη και αποφάσισαν να επιστρέψουν στο Ισραήλ. Γιόρτασαν το Πάσχα στα Ιεροσόλυμα αλλά αποφάσισαν να γυρίσουν πίσω στην Ναζαρέτ της Γαλιλαίας γιατί και ο γιος του Ηρώδη, ο Αρχέλαος, ο νέος βασιλιάς της Ιουδαίας, μπορεί να μην ήταν τρελός σαν τον πατέρα του, δεν ήταν και πολύ καλός ηγεμόνας .
Αυτή λοιπόν είναι η πλησιέστερη στην αλήθεια συνδυασμένη περιγραφή και των δύο Ευαγγελίων, έτσι όπως προέκυψε από την έρευνά μου.


Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους τους συμμετέχοντες και στους συντονιστές του φόρουμ. Ραντεβού στο τέλος της χρονιάς.

Φιλικά,
Σωτήρης Σοφιάς

Απάντηση