Ενεργειακές Επιθεωρήσεις

Ερωτήματα και συζητήσεις που αφορούν ενεργειακές επιθεωρήσεις, τον ΚΕΝΑΚ, παραγωγή και εξοικονόμηση ενέργειας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Alex
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 539
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 11:35

Ενεργειακές Επιθεωρήσεις

Δημοσίευση από Alex » 13 Νοέμ 2012 14:40

Για μια ακόμα φορά το ΤΕΕ και εμείς οι μηχανικοί, μια υπηρεσία που θα μπορούσε να αναδειχθεί σε υπηρεσία προστιθέμενης αξίας την αφήσαμε να εκφυλιστεί σε ένα αναγκαίο γραφειοκρατικό κακό. Διότι ας μη γελιόμαστε, για το μέσο πολίτη η υποχρέωση έκδοσης ενεργειακού πιστοποιητικού είναι αυτό ακριβώς: μια στείρα υποχρέωση.

Αντί να παρέχουμε υπηρεσίες ενεργειακής αναβάθμισης, ή με απλά λόγια να καθοδηγούμε τον πολίτη στο πώς θα κερδίσει χρήματα με την καλύτερη επιλογή μεθόδων θέρμανσης ψύξης, σε συνδυασμό με θερμομονώσεις κλπ, απλά στήσαμε μικρές ή μεγάλες βιοτεχνίες παραγωγής πιστοποιητικών.

Για μια ακόμα φορά ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ.

Kostas
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 532
Εγγραφή: 19 Ιούλ 2004 20:52

Re: Ενεργειακές Επιθεωρήσεις

Δημοσίευση από Kostas » 11 Φεβ 2013 19:47

Δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκιο Alex....
Όπου υπάρχει θέλω, υπάρχει Δρόμος. -Πες μου τι κάνεις το φαΐ που τρως και θα σου πω ποιος είσαι. Άλλοι το κάνουν ξίγκια και κοπριά, άλλοι το κάνουν δουλειά και κέφι και άλλοι το κάνουν Θεό.

leon
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 17 Ιαν 2013 16:10

Re: Ενεργειακές Επιθεωρήσεις

Δημοσίευση από leon » 12 Φεβ 2013 16:23

Ως τρίτος (μή μηχανικός) θα ήθελα να σχολιάσω πώς η συγκεκριμένη διαδικασία δεν έχει κανένα απολύτως νόημα όταν είναι απλά διαπιστωτική. Το καταλαβαίνω στη λογική που λέει ο Alex, αν δηλαδή θέλω να βελτιώσω κάποια χαρακτηριστικά του ακινήτου μου να μπω στη διαδικασία της επιθεώρησης και κυρίως να δω προτάσεις βελτίωσης. Δεν το καταλαβαίνω καθόλου ώς απλά μια τυπική διαδικασία η οποία δε θα οδηγήσει σε καμία παρέμβαση αλλά απλά θα δώσει μια βαθμολογία.

Απάντηση