Πανεπιστημιακό άσυλο

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΜΑΝΙΑΤΗΣ
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: 05 Οκτ 2006 13:57

Πανεπιστημιακό άσυλο

Δημοσίευση από ΜΑΝΙΑΤΗΣ » 06 Νοέμ 2006 23:37

Καλησπέρα σας

Με βάση τις σημερινές δηλώσεις του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αλλά και με την εορτή του πολυτεχνείου στο κοντινό μέλλον μου δόθηκε το ερέθισμα να δημοσιοποιήσω τις θέσεις μου πάνω στο πάντα επίκαιρο πανεπιστημιακό άσυλο.
Σύμφωνα με το νόμο 1268/82 του συντάγματος το άσυλο χρησιμοποιείται για ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών και για πειραματική έρευνα.Κάθε δημόσια δύναμη απαγορεύεται να εισέλθει σε αυτό εκτός αν πρόκειται για ενέργειες που αναλογούν σε αυτόφωρο κακούργημα ή σε αυτόφωρο έγκλημα κατά της ζωής.Εδώ αρχίζουν όλα...
Κάθε χρόνο βλέπουμε ένα πολυτεχνείο να καίγεται και να καταστρέφεται από τους συνήθεις υπόπτους.Κάθε χρόνο βλέπουμε σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ ελεύθερη ανταλλαγή ναρκωτικων (και όχι ιδεών).Κάθε χρόνο βλέπουμε καταστροφές αμφιθεάτρων και αιθουσών...
Γιατί η αστυνομική δύναμη δεν εισβάλλει στο χώρο; Μήπως γιατί η κάθε κυβέρνηση και στη παρούσα φάση ο κ.Καραμανλής και ο κ.Πολύδωρας λόγω πολιτικού κόστους φοβούνται να επέμβουν;Μηπως μερικοί καθηγητές ή και πολιτικοί θέλουν να γίνονται αυτά τα έσχη;Μήπως τελικά μερικοί χουλιγκάνοι κάνουν ότι θέλουν; Μήπως η υπερβολική Δημοκρατία βλάπτει αυτή τη χώρα;
Προσωπική μου θέση είναι πως όλα αυτά που λειτουργούν εις βάρος της σωστής χρήσης του ασύλου είναι μιάσματα που χρειάζονται άμεση καταπολέμηση.Θέλουμε πολιτικούς με μπέσα και ανθρωπιά για να πάει επιτέλους μπροστά αυτή η <χώρα> που από μητέρα της παγκόσμιας Παιδείας κατάντησε μητέρα παραπαιδείας.
Περιμένω τις θέσεις σας. :wink:

επισήμανση: είμαι σπουδαστής στο ΑΤΕΙ Αθηνών στη ΣΕΥΠ και ζω από κοντά αυτές τις <εξελίξεις>
Λένε πως μάγκες δεν υπάρχουν πια.κάποιους όμως δε μας πάτησε το τρένο...

Τάσος Χαρτάς
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 687
Εγγραφή: 13 Μαρ 2005 16:17

Δημοσίευση από Τάσος Χαρτάς » 07 Νοέμ 2006 04:02

Καλώς μας ήλθες στο forum ΜΑΝΙΑΤΗΣ

Να σαι σίγουρος ότι το πρόβλημα δεν είναι το άσυλο ούτε οι νόμοι, το Σύνταγμα ή η εκάστοτε κυβέρνηση.
Ειλικρινά δεν έχει καμμιά σημασία αν 50-100 άτομα κάψουν την Ελληνικά σημαία, κλέψουν 50 κομπιούτερς, και βάλουν φωτιά σε 20 αυτοκίνητα. Αυτά συμβαίνουν και θα συμβαίνουν. Ποτέ κάτι το υλικό δεν είχε ούτε θα έχει σημασία.
Το πρόβλημα είναι οι ΙΔΕΕΣ.
Οι ιδέες καίγονται κάθε χρόνο στην Στουρνάρη.
Καίω το αυτοκίνητο, καίω την περιουσία σου γιατί θεωρώ ότι τα έχεις αποκτήσει με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που ΕΓΩ θεωρώ σωστό, τούτην την χρονική στιγμή.
Πετάω την μολότοφ στα μούτρα του μπάτσου γιατί πιστεύω ότι εκπροσωπεί το κατεστημένο κλπ,κλπ.

ΜΑΝΙΑΤΗΣ αυτοί ΔΕΝ είναι αναρχικοί. Παιδιά του κατεστημένου είναι. Ο αναρχικός σέβεται την προσωπικότητα του διπλανού του.
Κανένας δεν θα τους ενοχλούσε αν ζούσαν σύμφωνα με τα πιστεύω τους. Όπως π.χ. ζουν οι Amish στην Αμερική.
Σταμάτησε στον 17ο αι. ο πολιτισμός τους, ίσως και ποιό νωρίς. Έχουν κοινοκτημοσύνη, δεν χρησιμοποιούν χαρτονομίσματα, βενζίνη, δεν πληρώνουν φόρους, δεν υπηρετούν στον στρατό.
Κάθε νεαρός Amish όταν ενηλικιωθεί φεύγει από την κοινότητα για λίγα χρόνια, ώστε να δεί πως είναι η ζωή έξω και μετά άν θέλει ξαναγυρίζει.

Εξηγούμαι: Είναι θρησκευτική μειονότητα, και ζούν σύμφωνα με τα πιστεύω τους.

Και οι δικοί μας "αναρχικοί" θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο.
Να φτιάξουν μια κοινότητα και να ζούν σύμφωνα με τις ιδέες τους. Να φτιάξουν μια ΑΥΤΟΝΟΜΗ κοινότητα.
Όμως δεν κάνουν κάτι τέτοιο. Την Βαβυλονία και ένα Marlboro παραγγέλνουν στο περίπτερο. Τρώνε στα McDonalds και την άλλη μέρα τους πετάνε μολότοφ!
Πίστεψε με, παιδιά του κατεστημένου είναι αλλά αρκετά ποιό έξυπνα από τους υπόλοιπους φοιτητές. Εισαγάγουν καινούργιους όρους στα πανεπιστήμια!
Πολιτικούς όρους. Αναιρούν την αξιοκρατία π.χ. και σε κάνουν να πιστέψεις ότι αξιοκρατία είναι αυτό που εκείνοι σου δείχνουν.
Δεν πετυχαίνεις στην ζωή μέ ένα πτυχίο ακόμα και άν αυτό έχει άριστα. Χρειάζεται και να είσαι κάπου ταγμένος πολιτικά.

Δέν έχει καμμιά σημασία άν πήρες στην Ιατρική π.χ το πτυχίο με άριστα. Ο τρόπος αξιοκρατίας που έχουν εισαγάγει απαιτεί (και λόγω ισότητας και ίσων ευκαιριών σε όλους) να περιμένεις μια πενταετία, δέκα χρόνια, για να πάρεις ειδικότητα μαζί με τον αφισοκολητή που έχει 5 στο πτυχίο του και το πήρε την ίδια μέρα με τον γυιό του.

Το άσυλο δεν είναι το πρόβλημα. Φοιτητές χρειαζόμαστε :oops:
Tasos Zakynthos

Άβαταρ μέλους
fluke
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 433
Εγγραφή: 12 Ιαν 2005 21:12

Δημοσίευση από fluke » 07 Νοέμ 2006 10:39

Τάσο μπορεί το άσυλο να μην είναι το μείζον πρόβλημα της εκπαίδευσης και της κοινωνίας αλλά είναι σαν θέμα πολύ σημαντικό γιατί δείχνει για άλλη μια φορά την υπερβολική ελευθερία που επικρατεί στην Ελλάδα, την ατιμωρισία, την μη εφαρμογή των νόμων, κανόνων, διατάξεων, κλπ, την ασυδοσία, την "τσιφλικοποίηση" από τους εκάστοτε πρυτάνεις των πανεπιστημίων δημόσιας περιουσίας, φόβος και τρόμος πολιτικού κόστους, κοκ.
Η ιδεολογική ταυτότητα των ταραχοποιών προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου, όταν καλούμαι κάθε τρεις και λίγο σαν πολίτης να αναπληρώνω τις ζημιές των πανεπιστημίων ή αν έχω την ατυχία να μένω κοντά της ζημιές της ίδιας μου της περιουσίας. Δηλαδή αν εσένα σου κάψουν το αυτοκίνητο, η σου σπάσουν τη βιτρίνα άτομα που είναι ιδεολογικά προσκείμενα στις ιδέες σου θα πεις εντάξει άξιζε το κόπο....????
¶λλωστε το να μην επιτρέπεται η είσοδος της αστυνομίας, έχει σαν αποτέλεσμα τη διεξαγωγή πάρα πολλών αξιόποινων πράξεων εντός των πανεπιστημιακών χώρων που περιλαμβάνει βανδαλισμούς, κλοπές, drugs, βιασμούς, διακίνηση παράνομου υλικού (cd, software, παιχνίδια, dvd, κλπ).

Σημείωσεις-ερωτήματα:
1. Στα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα είχαμε άραγε τέτοια φαινόμενα, θα ίσχυε το άσυλο???
2. Υπάρχει άλλη χώρα με τέτοιο καθεστώς???
3. Ποιος παίρνει τις μίζες από τις προμήθειες και τις συμβάσεις της συνεχούς αγοράς υλικών και εν γένει των εργολαβιών κάθε τρεις και λίγο??
4. Έχουν μήπως σχέση όλα αυτά με την κατρακύλα των Ελληνκών πανεπιστημίων στις διεθνείς αξιολογήσεις (ranking) τα τελευταία 30 χρόνια??
Through these city nightmares you'd walk with me And we'd talk of it with idealistic assurance That like these urban nightmares We'd blacken each other skies

Άβαταρ μέλους
μιχάλης
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 405
Εγγραφή: 07 Σεπ 2004 12:28

Δημοσίευση από μιχάλης » 07 Νοέμ 2006 12:29

Δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο με τον fluke.

Η ελευθερία διακίνησης των ιδεών που ήθελε να προστατέψει ο νόμος που ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ παρέθεσε, έχασε εν τη γεννέση του το αρχικό του νόημα και έκανε τα πανεπιστήμια αλλά και τα σχολεία εστίες εγκληματιών και πόλους συνάθροισης όλων των μπαχαλάκηδων της Αθήνας.

Και αν θεωρήσουμε ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται και να ισχύει το άσυλο σε όλες του τις μορφές, γιατί δεν ισχύει ο νόμος όταν διαπράτονται εγκλήματα μέσα στους χώρους μάθησης.

Και λέει ο fluke:
Υπάρχει άλλη χώρα με τέτοιο καθεστώς???
Γιατί, υπάρχει καμιά σοβαρή ή και ασόβαρη χώρα του κόσμου όπου οι μαθητές κάνουν καταλήψεις στα σχολεία; Συμβαίνει το παράδοξο να μην έχουν δικαίωμα ψήφου καθώς η πολιτεία δεν θεωρεί ότι έχουν την ικανότητα σε τόσο νεαρή ηλικία να λαμβάνουν αποφάσεις, αλλά έχουν δικαίωμα να καταλαμβάνουν δημόσια κτήρια;!;!;

Βέβαια, εδώ εγείρεται και το ερώτημα για την κοινωνία και την "πολιτεία" στην οποία ζούμε και πως αυτή νομο8ετεί, αλλά στο παρόν νομίζω ότι δεν χωράει αμφισβήτηση.

Τάσος Χαρτάς
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 687
Εγγραφή: 13 Μαρ 2005 16:17

Δημοσίευση από Τάσος Χαρτάς » 07 Νοέμ 2006 16:20

fluke έγραψε:, την "τσιφλικοποίηση" από τους εκάστοτε πρυτάνεις των πανεπιστημίων δημόσιας περιουσίας,
Μην ξεχνάς fluke ότι οι πρυτάνεις χρειάζονται την ψήφο των φοιτητών για να εκλεγούν!
'Οσο για τα άλλα σου ερωτήματα πιστεύω ότι άμεσα ή έμεσα έχω απαντήσει.
Από την στιγμή που το άσυλο λειτουργεί μόνο και μόνο για να αναδείξει ώς ηγετικές ομάδες στον χώρο των Πανεπιστημίων τέτοιες ομάδες όλα τα άλλα είναι απλώς περιττά.
Τό άσυλο, οι καμμένες περιουσίες, οι μολότοφ, είναι μόνο ένα σκέλος της όλης προσπάθειας.
Tasos Zakynthos

Dorian
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 424
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 20:07

Δημοσίευση από Dorian » 07 Νοέμ 2006 20:50

Το θέμα του ασύλου, έστω κι αν δεν είναι το μείζον ζήτημα της παιδείας στη χώρα μας, συμφωνώ πώς είναι ένα θέμα σημαντικό, κυρίως εξαιτίας της σημειολογικής σημασίας του. Σίγουρα πρέπει να γίνει μια μεγάλη και ειλικρινής συζήτηση γύρω από το θέμα του ασύλου. Κυρίως γιατί έχω την αίσθηση πώς μια γενιά μεγαλώνει μαθαίνοντας από τηλεοράσεως και λοιπών ΜΜΕ πώς ο θεσμός του πανεπιστημιακού ασύλου ισχύει για να μπορεί όποιος τον κυνηγάει η αστυνομία να μπαίνει μέσα και να γλυτώνει.

Όπως σωστά γράψατε και οι προηγούμενοι, σκοπός του πανεπιστημιακού ασύλου ήταν να μπορούν ομάδες σκεπτόμενων ανθρώπων, φοιτητών, πανεπιστημιακών, αλλά και τρίτων, να συνδιαλέγονται μέσα στους χώρους και να ανταλλάσουν και να προβληματίζονται σε πλήθος ιδεών, χωρίς κανένα κίνδυνο δίωξης, παρακολούθησης και φακελώματος των ιδεολογικών τους θέσεων.

Δυστυχώς στη σημερινή Ελλάδα γίνεται ελάχιστη έως μηδενική ζύμωση ιδεών και πολιτικής. Ευτυχώς (;) στη σημερινή Ελλάδα αν και υπάρχει φακέλωμα, δεν υπάρχουν στεγανά για κανένα, φτάνει να έχει τις σωστές γνωριμίες και λίγο ελαστική μέση, ίσως και συνείδηση.

Έτσι καταλήξαμε το πανεπιστημιακό άσυλο να προστατεύει όσους διώκονται από την αστυνομία όχι πλέον για τις ιδέες τους, αλλά για καθαρά ποινικούς λόγους. Δυστυχώς.

Συμφωνώ λοιπόν ότι πρέπει να γίνει μια μεγάλη δημόσια συζήτηση για το πανεπιστημιακό άσυλο, χωρίς αγκυλώσεις, προκαταλήψεις και σκοπιμότητες, όχι μόνο για βρεθεί η φόρμουλα εκείνη που αρμόζει στις μέρες μας, αλλά και για να μάθουν οι νεώτεροι το πραγματικό νόημα του ασύλου.

Άβαταρ μέλους
ΜΑΝΙΑΤΗΣ
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: 05 Οκτ 2006 13:57

Δημοσίευση από ΜΑΝΙΑΤΗΣ » 08 Νοέμ 2006 02:36

Καλησπέρα
Ο Τάσος Χάρτας έγραψε:
ΜΑΝΙΑΤΗΣ αυτοί ΔΕΝ είναι αναρχικοί.
Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τη θέση μου σε αυτό το σχόλιο.Καταρχάς ΔΕΝ τοποθετήθηκα ποτέ για ό,τι αφορά τους αναρχικούς.Προφανώς ο Τάσος δεν διάβασε καλά τα όσα έγραψα.Οι αναρχικοί έχουν όπως κάθε άνθρωπος την ιδεολογία τους.Ο Αναρχισμός είναι ιδέα με την οποία διαφωνώ αλλά τη σέβομαι.
Ο Τάσος Χάρτας έγραψε:
Ειλικρινά δεν έχει καμμιά σημασία αν 50-100 άτομα κάψουν την Ελληνικά σημαία, κλέψουν 50 κομπιούτερς, και βάλουν φωτιά σε 20 αυτοκίνητα. Αυτά συμβαίνουν και θα συμβαίνουν. Ποτέ κάτι το υλικό δεν είχε ούτε θα έχει σημασία.
Να μου επιτρέψεις Τάσο να διαφωνήσω.
Πιστεύω πως έχει μεγάλη σημασία αν συμβαίνουν αυτά καθημερινά.Και όσο παραμένουν σχεδόν ατιμώρητα σίγουρα με το καιρό θα πολλαπλασιάζονται.
Τώρα αν θεωρείς όλα αυτά υλικά και ιδιαίτερα την καταστροφή της ελληνικής σημαίας τι να πώ; ο νοών νοείτω
Ο Τάσος Χάρτας έγραψε:
Πίστεψε με, παιδιά του κατεστημένου είναι αλλά αρκετά ποιό έξυπνα από τους υπόλοιπους φοιτητές. Εισαγάγουν καινούργιους όρους στα πανεπιστήμια!Πολιτικούς όρους. Αναιρούν την αξιοκρατία π.χ. και σε κάνουν να πιστέψεις ότι αξιοκρατία είναι αυτό που εκείνοι σου δείχνουν.
Δεν πετυχαίνεις στην ζωή μέ ένα πτυχίο ακόμα και άν αυτό έχει άριστα. Χρειάζεται και να είσαι κάπου ταγμένος πολιτικά
Aλλη μια φορά θα διαφωνίσω μαζί σου.Καινούργιοι και έξυπνοι όροι στα Πανεπιστήμια είναι κατά την γνώμη σου η αναπαραγωγή της βίας και της χυδαιότητας; ... Όσο για την αξιοκρατία και την αναξιοκρατία νομίζω πως εμείς οι ίδιοι ευθυνόμαστε για αυτό, αφού κάθε τετραετία πετάμε τη ψήφο μας σε ένα βωμό που εκεί μέσα θυσιάζεται η αξιοκρατία, ο πλουραλισμός ,η δημοκρατία.Αν κάτι πρέπει να αλλάξει στο χέρι μας είναι ,με θεμιτές ενέργειες πάντα, αλλά οι περισσότεροι δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα.
((λύκοι θα υπάρχουν όσο υπάρχουν πρόβατα)) :wink:
Λένε πως μάγκες δεν υπάρχουν πια.κάποιους όμως δε μας πάτησε το τρένο...

Τάσος Χαρτάς
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 687
Εγγραφή: 13 Μαρ 2005 16:17

Δημοσίευση από Τάσος Χαρτάς » 08 Νοέμ 2006 03:18

ΜΑΝΙΑΤΗΣ έγραψε:Να μου επιτρέψεις Τάσο να διαφωνήσω.
:wink:
Tasos Zakynthos

Άβαταρ μέλους
necrosauron
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 222
Εγγραφή: 27 Δεκ 2005 17:45

Δημοσίευση από necrosauron » 08 Νοέμ 2006 15:39

Το άσυλο χρησιμοποιείται άσχημα , όμως δεν νομίζω ότι θα ήταν σωστό να καταργηθεί . Προασπίζει κάποιον όταν διεκδικεί τα δικαιώματα που πάει να του πάρει η εκάστοτε κυβέρνηση . Αν δεν υπήρχε αυτό ο καθένας θα ήταν αναγκασμένος να δέχεται την κάθε ηλιθιότητα χωρίς να έχει περιθώρια αντίδρασης . Όλοι εσείς που είστε κατα του ασύλου φαντάζομαι ότι θα θέλατε να υπάρχει πάντα δίπλα μας ο καλός μας φίλος ο αστυνομικός/ασφαλίτης και να μας φακελώνει . Είναι γνώμη σας και τη σέβομαι , αλλά εγώ ποτε δεν πρόκειται να επιθυμήσω κατι τέτοιο , ούτε αν αυτό συμβεί να είμαι ικανοποιημένος . Το να παρακολουθούμαι και να φακελώνομαι μέσα μου γενά μόνο μίσος και αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει κανείς . Θα υποθέσω ότι είστε υπερ και του να χτυπάνε οι αστυνομικοί διαδηλωτές που δεν κάνουν τίποτα και να αφήνουν ελεύθερους αυτούς που δημιουργούν τα επεισόδια (ίσως γιατι είναι βαλτοί προκειμένου να δαιμονοποιηθεί μια πορεία) . Αφου η αστυνομία θέλει το καλό μας ... Κλείνοντας θα ήθελα να παραθέσω τους στίχους του τραγουδιού "Η Ασφάλεια" απο τις Τρύπες .
"Η ασφάλεια ξέρει τη γκόμενα μου
και τι ώρα σπίτι μου γυρνάω
η ασφάλεια ξέρει τη μάρκα απ`τα βρακιά μου
και ενοχλείται στη δουλειά μου αν δεν πάω

Τα ξέρει όλα και συμφέρει
στην κοινωνία και σε μας
κι όταν αρχίζει πάνω χέρι κάτω χέρι
βρες το κουράγιο να τραγουδάς

Η ασφάλεια ξέρει και το λέει στον μπαμπά μου
αμα γουστάρω ή όχι να καπνίζω
η ασφάλεια ξέρει πότε κάνω τα κακά μου
και ποιά τραγούδια σα φοβάμαι ψιθυρίζω

Τα ξέρει όλα και συμφέρει
στην κοινωνία και σε μας
κι όταν αρχίζει πάν χέρι κάτω χέρι
βρες το κουράγιο να τραγουδάς

Η ασφάλεια ξέρει στη ζωή μου τι φταίει
κι όμως γουστάρει να με βλέπει να χτυπιέμαι
η ασφάλεια ξέρει αν είμαι ή όχι γκέι
και θέλει κάτι να μου δώσει να τρυπιέμαι

Τα ξέρει όλα και συμφέρει
στην κοινωνία και σε μας
κι όταν αρχίζει πάνω χέρι κάτω χερι
βρες το κουράγιο να τραγουδάς "
"Τhe World Is Full of Kings and Queens Who Blind Your Eyes Then Steal Your Dreams" Black Sabbath - Heaven and Hell - Heaven and Hell

Τάσος Χαρτάς
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 687
Εγγραφή: 13 Μαρ 2005 16:17

Δημοσίευση από Τάσος Χαρτάς » 09 Νοέμ 2006 01:03

necrosauron έγραψε:Το άσυλο χρησιμοποιείται άσχημα , όμως δεν νομίζω ότι θα ήταν σωστό να καταργηθεί . Προασπίζει κάποιον όταν διεκδικεί τα δικαιώματα που πάει να του πάρει η εκάστοτε κυβέρνηση .
Αν σου είναι εύκολο necrosauron δώσε ένα παράδειγμα από κάποιο δικαίωμα που κάποια κυβέρνηση προσπάθησε να πάρει από κάποιον και δεν το πέτυχε λόγω ασύλου!

Υ.Γ. Κανένας δεν υποστήριξε κατάργηση ασύλου. Αλλά αρκετοί από μας υποστηρίζουν ότι δεν γίνεται ΚΑΘΟΛΟΥ χρήση του ασύλου, αλλά μόνο κατάχρηση.

Το άσυλο δηλ. δεν χρησιμοποιείται για τον σκοπό για τον οποίο ορίστηκε αλλά για εντελώς διαφορετικούς σκοπούς.

Aλλωστε σε δημοκρατία ζούμε. Μπορώ να βγώ στην Ομόνοια, ή στο καφενείο της γειτονιάς μου και να πώ ότι ο Καραμανλής @@@@@@@@ και κανένας να μήν μου πεί κουβέντα! Δεν νομίζω ότι χρειάζωμαι το Πανεπιστημιακό άσυλο! Τα δικαιώματά μου σαν πολίτης με καλύπτουν.
Tasos Zakynthos

Απάντηση