To μυστικό του δισκοπότηρου, ο του Ντα Βίνσι, oι απογόνοι...

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Hyde
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 06 Μαρ 2004 15:33

To μυστικό του δισκοπότηρου, ο του Ντα Βίνσι, oι απογόνοι...

Δημοσίευση από Hyde » 11 Μαρ 2004 00:46

Οι απογόνοι του Χριστου και οι Ναιτες. Το subject line δεν είναι αρκετά μεγάλο :lol:


Αναρωτηθήκατε ποτέ αν ο Χριστός δεν πέθανε στο σταυρό;

Ή αν έζησε τη ζωή του ως κανονικός άνθρωπος;

Ανασκαφες που έγιναν στη νεκρά θάλασσα τις δεκαετίες του 40 και 50 έφεραν στο φως μερικους πάπυρους που προς μεγάλη έκπληξη των αρχαιολόγων ήταν μερικά απο τα ευαγγέλια που δεν συμπεριλαμβάνονται στη βιβλο (περίπου 80 ευαγγέλια ηταν ΄υποψηφια΄). Οι πάπυροι περιέχουν ευαγγέλια γραμμένα απο την Μαρία την Μαγδαληνή καθως και ένα ημερολόγιο γραμμένο απο τον ίδιο το Χριστό! Το 1955-56 το πανεπιστήμιο του Μάνστεστερ κατάφερε να μεταφράσει τα ευαγγέλια. Το τι αποκαλύφθηκε είναι το εξης:

- O Xριστός ήταν παντρεμένος με την Μαρία την Μαγδαληνή.

- Οι απογόνοι του Χριστού υπάρχουν μέχρι σήμερα στην μορφή της σχεδόν νεκρής δυναστίας των Merovingians (τι είναι στα Ελληνικα; Μεροβιγγιοι; :? ), που κάποτε ήταν επικεφαλής του θρόνου της Γαλλιάς.

Ο Ντα Βινσι: O ζωγράφος είναι γνωστός για τον μυησμό του στον εσωτερισμό. Σε διαφορους του πίνακες όπως η ''Maddona on the rocks'', το σκίτσο του βιτρούβιου κτλ.

Στον πίνακα του ''Το μυστικός δείπνο'' ο άνθρωμος δεξιά του Χριστου ειναι η Μαρία την Μαγδαληνή. Το χέρι που δεν ανήκει σε κανένα μεταξυ του 3ου και 4ου απόστολου αριστερά και κρατά ένα μαχαίρι συμβολίζει τη ζήλια που είχαν οι απόστολοι προς την Μαρία καθώς και την προσπάθεια της Καθολικής εκκλησιάς να κρύψει την αλήθεια!


Οι Ναιτες: Το αρχικό τάγμα των Ναιτων ηταν 9 άνδρες. Οταν το 1118 δήλωσαν στον τότε βασιλιά της Ιερουσαλημ οτι σκοπός τους ήταν να προστατέψουν τους Aγιους Τόπους τους παραχώρησε ενα κομμάτι του κάστρου, χτισμένο εκει που στεκόταν κάποτε ο Ναος του Σολομωντα (Οι Ναίτες ειναι γνωστοι ως και Ιππότες του Χριστου και ναου του Σολομωντος). Εκεί φημολογητε οτι βρήκαν ενα μεγάλο μυστικο. Αυτό το μυστικό έφερε πλουτο στο τάγμα και του επέτρεψε να εκβιάζει την Καθολική εκκλησιά σε μερικά θέματα.

Μήπως αυτο το μυστικό δεν ηταν τίποτα αλλό απο το ιερό δισκοπότηρο το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο απο το πτώμα και γραφες της Μαρίας της Μαγδαληνής το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο απο κάτι που μπόρει να γκρεμισει τα θεμέλια της εκκλησιάς;

Άβαταρ μέλους
Kate
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 127
Εγγραφή: 18 Φεβ 2004 13:46

Δημοσίευση από Kate » 11 Μαρ 2004 01:19

Να συμπληρώσω για τον πίνακα που παραθέτει ο Hyde ότι αν ψάξει κανείς να βρει το δισκοπότηρο του Μυστικού Δείπνου δε θα το βρεί. Aλλωστε είναι απόλυτα λογικό και συμβατό με τα έθιμα τόσο της τότε εποχής, όσο και τα σημερινά, να μην υπάρχει ένα κοινό ποτήρι για όλους, αλλά ένα κύπελο, ξύλινο κατά κανόνα, για τον καθένα, και μια κανάτα για το σερβίρισμα του κρασιού. Όπως και σε κάθε σημερινό τραπέζι.

Άβαταρ μέλους
Hyde
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 06 Μαρ 2004 15:33

Δημοσίευση από Hyde » 11 Μαρ 2004 01:30

Καλως την.

Είπα να περιμένω να κάνεις εσύ το topic αλλά άργησες και δεν είχα κατί αλλά να κάνω :lol:

Άβαταρ μέλους
Alex
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 539
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 11:35

Δημοσίευση από Alex » 11 Μαρ 2004 14:00

Η συγκεκριμένη ιστορία είναι αρκετά συναρπαστική και ενδιαφέρουσα καθώς διευσδύει στα έγκατα της σύγχρονης θρησκειολογίας, αλλά και στις παραδόσεις, κυρίως του δυτικού κόσμου. Πάντως θα ήθελα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις, χωρίς να σημαίνει πώς απορρίπτω παντελώς τη συγκεκριμένη θεωρία.
1. Αν δε με απατά η μνήμη μου τα γνωστικά ή απόκρυφα ευαγγέλια, ή τουλάχιστο ένα σημαντικό μέρος από αυτά, ήρθαν στο φώς το 1945-46 στο Νταγκ Χαμάντι (δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για το όνομα) της Αιγύπτου. Aλλα κείμενα που κατατάσσονται στην κατηγορία αυτή προυπήρχαν και ήταν γνωστά στους θεολόγους από τους πρώτους αιώνες μΧ. Στη Νεκρά θάλασσα ανακαλύφθηκαν τα χειρόργαφα του Κουμράν (και πάλι έχω κάποιες αμφιβολίες για το όνομα) τα οποία όμως αναφερόντουσαν στην οργάνωση και την κοινωνική ζωή της κοινότητας των Εσσαίων. Χρονολογικά προσδιορίζονται στον 1ο μΧ. αιώνα. Στα χειρόγραφα του Κουμράν δεν υπήρχαν γνωστικιστικά κείμενα της Καινής Δiαθήκης, αλλά μόνο αναφορές και χωρία άγνωστων κειμένων της Παλαιάς Διαθήκης.
2. Στα γνωστικιστικά ευαγγέλια, και κυρίως αυτό της Μαρίας της Βηθανίας (η οποία από μερικούς ταυτίζεται με τη Μαγδαληνή) δεν υπήρχαν σαφείς αναφορές που να προσδιορίζουν τη σαρκική σχέση της Μαρίας με το Χριστό και το ζήτημα της κοινής ζωής και των απογόνων τους. Οι εκτιμήσεις αυτές συνάγονται περισσότερο έμμεσα από αρκετά από τα γραφόμενα.
3. Δεν έχω υπ' όψιν μου, αν και δε μπορώ να ισχυρισθώ πώς είμαι γνώστης του θέματος, η συγκεκριμένη θεωρία να έχει αναπτυχθεί και από μελετητές και μή μυθιστορηματικούς συγγραφείς. Νομίζω πώς τα βιβλία του Brown, τα οποία έχω επίσης διαβάσει και απολαύσει, είναι εκείνα που εισήγαγαν τη συζήτηση γύρω από το θέμα.
4. Η ερμηνείες του συγκεκριμένου έργου του Da Vinci είναι αρκετά ενδιαφέρουσες, αλλά νομίζω ότι απαιτείται και η γνώμη κάποιου γνώστη της τέχνης του μεγάλου δασκάλου για να εξαχθούν σαφή συμπεράσματα. Νομίζω ότι η απεικόνιση ανδρικών μορφών με αρκετά γυναικεία χαρακτηριστικά είναι αρκετά συχνή, τόσο στο δικό του, όσο και σε έργα άλλων καλλιτεχνών της περιόδου.
Σίγουρα όμως το θέμα σηκώνει πολύ συζήτηση.

Άβαταρ μέλους
Μάχος
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 181
Εγγραφή: 18 Φεβ 2004 20:15

Δημοσίευση από Μάχος » 12 Μαρ 2004 19:15

Ενδιαφέρουσα ιστορία, δεν την είχα ξανακούσει, φαντάζομαι πώς το βιβλίο δε θα τα καταφέρει να φτάσει στην Ελλάδα και αν τα καταφέρει το βλέπω να καίγεται σε καμιά πλατεία.

Άβαταρ μέλους
Kate
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 127
Εγγραφή: 18 Φεβ 2004 13:46

Δημοσίευση από Kate » 13 Μαρ 2004 02:36

Καλά έκανες Hyde, το γοργόν και χάριν έχει.
Alex, οι παρατηρήσεις σου είναι ενδιαφέρουσες. Ομολογώ πώς δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη άποψη υποστηρίζεται και από κάποιους άλλους, φαντάζομαι όμως πώς κάποιες σχετικές ιδέες έπρεπε να υπήρχαν και πριν γράψει ο Brown. Για τα χειρόγραφα της νεκράς Θάλασσας και τα λιγότερο γνωστά των γνωστικιστών της Αιγύπτου, πολλά έχουν γραφεί και ειπωθεί, κυρίως γιατί για μεγάλο χρονικό μετά την ανακάλυψη τους δεν ήταν προσβάσιμα σε όλο τον κόσμο, ούτε καν στο σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Γενικά τα έργα του Da Vinci και όχι μόνο τα καλλιτεχνικά, μαρτυρούν μια σοφία και γνώση μεγάλου δασκάλου των επιστημών και του πνεύματος. Επίσης φαίνεται πώς δεν άφηνε τίποτε στην τύχη. Άλλωστε αυτό είναι απόλυτα λογικό. Ένας άνθρωπος που έχει ξεκάθαρα επιστημονική και λογική σκέψη, δεν είναι δυνατό να ενεργούσε τυχαία ακόμα και στα καθαρά καλλιτεχνικά έργα του. Τα σημεία που ανέφερε ο Hyde για το Μυστικό Δείπνο δε μπορεί να είναι τυχαίες επινοήσεις σε στιγμές καλλιτεχνικής έξαρσης, "κάτι ήθελε να πεί ο ο ποιητής".

Άβαταρ μέλους
Demon
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 261
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 23:55

Δημοσίευση από Demon » 20 Μαρ 2004 01:10

Ρε παιδιά αυτή η ιστορία αν είιναι αλήθεια αλλάζει εντελώς όλη την ιστορία του πολιτισμού. Και δεν ισχύει σχεδόν τίποτε από τις θεωρίες του χριστιανισμού.

Dorian
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 424
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 20:07

Δημοσίευση από Dorian » 13 Απρ 2004 21:46

Αν θέλετε την άποψη μου, πρόκειται για ένα καλό παραμύθι το οποίο όμως δεν πρόκειται να επηρεάσει το άλλο μεγάλο παραμύθι με το οποίο σχετίζεται (την επίσημη ιστορία του Χριστού και της ζωής του).

Άβαταρ μέλους
Demon
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 261
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 23:55

Δημοσίευση από Demon » 06 Μάιος 2004 12:04

Hyde, Kate, γιατί το αφήσατε το θέμα, γράψτε κάτι παραπάνω, είναι πολύ ενδιαφέρον.

Άβαταρ μέλους
phantom
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 389
Εγγραφή: 28 Φεβ 2004 17:32

Δημοσίευση από phantom » 17 Μάιος 2004 19:36

DORIAN ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ, ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ.
Αναζητητής της Αλήθειας

Απάντηση