ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ 3

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
freespirit
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 184
Εγγραφή: 11 Μαρ 2004 02:09

Δημοσίευση από freespirit » 23 Ιούλ 2004 13:35

Σπανίως διαβάζω αναλυτικά τις μεγάλες παραθέσεις, αλλά η δικιά σου puck ήταν σχεδόν απολαυστική. Δίνει μια ιδέα του πως δημιουργούνται όλα αυτά τα αληθοφανή σενάρια, κάτι που είναι πολύ πιο εύκολο σε κάποιο περιοδικό παρά σε μία τηλεοπτική εκπομπή.

Άβαταρ μέλους
Μάχος
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 181
Εγγραφή: 18 Φεβ 2004 20:15

Δημοσίευση από Μάχος » 07 Αύγ 2004 02:39

Τί έγινε Spacelord πείστηκες?

Άβαταρ μέλους
siva
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 263
Εγγραφή: 17 Απρ 2004 23:26

Δημοσίευση από siva » 07 Αύγ 2004 17:07

Πραγματικά μου κάνει εντύπωση πώς πολλές συζητήσεις στο forum καταλήγουν σε θεωρίες συνωμοσίας και στους “φίλους” μας τους Αμερικάνους! Συμφωνώ ότι υπάρχουν συνωμοσίες αλλά το να εξηγούμε το κάθε τι συνωμοσιολογικά καταντάει κουραστικό.

Όσον αφορά την εναλλακτική λύση 3 με κάλυψαν απόλυτα οι αναλύσεις των Alex και Puck. Παραδέχτηκαν οι ίδιοι που την δημιούργησαν ότι ήταν απάτη, δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα άλλο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την δημιουργία βάσεων στο διάστημα είναι η συντήρησή τους και κυρίως το πρόβλημα της ενέργειας. Έτσι λοιπόν θα είναι εφικτή η δημιουργία τους εφόσον βρεθούν οι τρόποι και οι τόποι που θα συμβάλλουν στην αυτοσυντήρησή τους. Είναι απίστευτη η εκδοχή μιας βάσεως στην σκοτεινή πλευρά της σελήνης. Εκεί ούτε μυρμήγκι δεν μπορεί να συντηρηθεί. Η μοναδική γνωστή έως τώρα μορφή ενέργειας που μπορεί κανείς να αντλήσει –και να αξιοποιήσει κατ’ επέκταση- στο διάστημα είναι η ηλιακή, που στην σκοτεινή πλευρά της σελήνης είναι μάλλον αδύνατο. Εκτός και αν έτσι εξηγούνται οι πόλεμοι των ΗΠΑ για το πετρέλαιο…

Άβαταρ μέλους
vivident
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 109
Εγγραφή: 06 Αύγ 2004 16:45

Δημοσίευση από vivident » 09 Αύγ 2004 11:49

Siva ξέχασες να τονίσεις κάτι. Γνωστή μορφή ενέργεις σε εμάς....

Άβαταρ μέλους
siva
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 263
Εγγραφή: 17 Απρ 2004 23:26

Δημοσίευση από siva » 09 Αύγ 2004 22:01

Αγαπητέ vivident αν θες την προσωπική μου γνώμη το μέλλον της ανθρωπότητας, όσον αφορά το ενεργειακό πρόβλημα και τις συνέπειες της λύσης του, περνά μέσα από την πυρηνική ενέργεια. Κάποια άλλη στιγμή ίσως σε κάποιο άλλο topic θα χαρώ να αναπτύξω την επιχειρηματολογία μου για το συγκεκριμένο θέμα. Εσύ υποθέτω ότι αναφέρεσαι σε κάποια μορφή ενέργειας που την έχουν αλλά δεν μας την δείχνουν και ίσως όχι απαραίτητα “γήινη”. Δεν αποκλείω τίποτα αλλά προσωπικά πιστεύω ότι αν είχαν κάτι να κρύψουν θα αφορούσε κάποια περαιτέρω εξέλιξη στο θέμα της πυρηνικής ενέργειας (πχ μια επιτυχής και συνεχής καύση του πυρήνα του Υδρογόνου!!) η οποία θα έφερνε πραγματικά επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
vivident
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 109
Εγγραφή: 06 Αύγ 2004 16:45

Δημοσίευση από vivident » 10 Αύγ 2004 11:36

αν θες την προσωπική μου γνώμη το μέλλον της ανθρωπότητας, όσον αφορά το ενεργειακό πρόβλημα και τις συνέπειες της λύσης του, περνά μέσα από την πυρηνική ενέργεια.
Δεν λέω ότι κάνεις λάθος και εν μέρει συμφωνώ μαζί σου αλλά εγώ προσωπικά θα ήθελα καινοτομίες στην περιβαλλοντική παραγωγή ενέργειας (πχ αιολική, υδροηλεκτρικά κλπ). Είδες άλλωστε φαντάζομαι μόλις χτες το ατύχημα στην Ιαπωνία στο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας.

Όσον αφορά την απόκρυψη πληροφοριών για νέες εξελίξεις μια άλλη καινοτομία για την οποία θα εξαφάνιζαν ανθρώπους θα μπορούσε να είναι μια μηχανή καύσης νερού. Υπήρξαν άλλωστε ιστορίες για κάποια ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν. Φαντάζεσαι τις δυνατότητες που κάτι τέτοιο θα προσέφερε?

feanor
Ιδρυτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 633
Εγγραφή: 10 Φεβ 2004 12:07

Δημοσίευση από feanor » 11 Αύγ 2004 11:31

Πάντως στο θέμα της ενέργειας δεν πρέπει να περιμένουμε συνωμοσιολογίες. Οι Αμερικανοί πολύ θα το ήθελαν να απαλλαγούν από το πετρέλαιο, ώστε να μην χρειάζεται να επεμβαίνουν στη Μέση Ανατολή ή στην Κασπία.
Do not meddle in the affairs of Wizards, for they are subtle and quick to anger

Άβαταρ μέλους
vivident
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 109
Εγγραφή: 06 Αύγ 2004 16:45

Δημοσίευση από vivident » 11 Αύγ 2004 13:58

Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω. Η αγορά του πετρελαίου είναι μια αγορά δισεκατομμυρίων.

Το «παγκόσμιο εμπόριο» είναι τώρα ένα παιχνίδι στο οποίο οι ΗΠΑ παράγουν τα δολάρια και ο υπόλοιπος κόσμος παράγει προϊόντα που τα δολάρια μπορούν να αγοράσουν. Οι παγκοσμίως συνδεμένες οικονομίες δεν κάνουν εμπόριο πλέον για να συλλάβουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, αλλά ανταγωνίζονται στις εξαγωγές για να συλλάβουν τα αναγκαία δολάρια που θα ξεπληρώσουν τα σε «δολάριο-ονομασμένα» ξένα χρέη και για να στηρίξουν την αξία ανταλλαγής των εσωτερικών νομισμάτων τους. Για να αποτρέψουν τις θεωρητικές και επεμβατικές επιθέσεις στα νομίσματά τους, οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες πρέπει να αποκτήσουν και να κρατήσουν δολάρια σε αντίστοιχα ποσά όσα τα νομίσματά τους στην κυκλοφορία. Όσο υψηλότερη είναι η πίεση για υποτίμηση για ένα ιδιαίτερο νόμισμα, τόσο πιο πολλά δολάρια πρέπει να διατηρούνται στην κεντρική τράπεζά. Αυτό δημιουργεί μια ενσωματωμένη υποστήριξη για ένα ισχυρό δολάριο που αναγκάζει στη συνέχεια τις παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες να το αποκτήσουν καθιστώντας το πιο ισχυρό. Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό ως ηγεμονία δολαρίων, η οποία δημιουργείται από την ιδιαιτερότητα ότι τα κρίσιμα προϊόντα, και ειδικότερα το πετρέλαιο, ονομάζονται/ διακινούνται σε δολάρια. Ο καθένας δέχεται τα δολάρια επειδή τα δολάρια μπορούν να αγοράσουν το πετρέλαιο. Τα πετροδολάρια που λέμε…

Όπως καταλαβαίνεις με τη εισαγωγή του Euro αυτή η σταθερότητα αλλάζει (Το Ευρωπαϊκό ΑΕΠ $9,6 τρισεκατομμύριο και 450 εκατομμύρια άνθρωποι, άμεσα ανταγωνίζονται με την ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΉ οικονομία (ΑΕΠ $10,5 τρισεκατομμυρίων, 280 εκατομμύριο άνθρωποι ). Ακόμα περισσότερο όταν ο πρόεδρος της ΟΠΕΚ συζητά την αλλαγή ή και προσθήκη της ανταλλαγής με νομίσματα EURO καταλαβαίνεις τι πρόβλημα δημιουργεί σε μια χώρα όπως η Αμερική που εισάγει πολλές ποσότητες.

Η Ευρώπη αν και αυτή εισάγει πολλές ποσότητες (ίσως και περισσότερες) με την δυνατότητα πραγματοποίησης αγορών στο νόμισμα της δυναμώνει την ισχύ του και το κάνει και πιο σταθερό.

Οπότε όπως καταλαβαίνεις είναι θέμα ισχύος…

Ζητώ συγνώμη από τους υπολοίπους για την μικρή παρένθεση που μας έβγαλε από το θέμα μας.

Απάντηση