ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΝΑΦΛΕΞΗ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
phantom
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 389
Εγγραφή: 28 Φεβ 2004 17:32

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΝΑΦΛΕΞΗ

Δημοσίευση από phantom » 27 Απρ 2004 13:37

ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΔΕ ΠΟΥ ΚΑΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟ ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΝΙΖΕ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΙΜΗΘΗΚΕ. ΟΜΩΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΘΥΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ. ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑ ΟΝΤΩΣ ΚΑΠΝΙΖΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΑΘΗΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΘΕΙ?
ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΩΣ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΚΑΕΙ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑ.ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ?
ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΥΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΦΩΤΙΑ?
Αναζητητής της Αλήθειας

Άβαταρ μέλους
freespirit
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 184
Εγγραφή: 11 Μαρ 2004 02:09

Δημοσίευση από freespirit » 01 Μάιος 2004 17:41

Πραγματικά ενδιαφέρον θέμα Fantom! Η αυτανάφλεξη είναι γεγονός και το ανθρώπινο σώμα μπορεί να καεί μόνο του σε υψηλότατες θερμοκασιές. Η πιο φημισμένη αναφορά βρίσκεται στο βιβλιο του Ιουλίου Βερν "Ο δεκαπενταετής πλοίαρχος". Η μόνη θεωρία που προσωπικά έχω ακούσει είναι ότι κάτω από άγνωστες συνθήκες ο μεταβολισμός του οργανισμού μπορεί να "ξεφύγει" και αντι μιας ελεγχόμενης κάυσης να γίνει κανονική και ενεξέλεγκτη. Και αυτο όμως μου ακούγεται λίγο απίθανο.

Άβαταρ μέλους
phantom
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 389
Εγγραφή: 28 Φεβ 2004 17:32

Δημοσίευση από phantom » 02 Μάιος 2004 20:43

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ: http://www.metafysiko.gr/

Σύμφωνα με αυτή την ερμηνεία, η αυτόματη ανάφλεξη συνέβαινε σε αλκοολικούς εξαιτίας των εύφλεκτων αερίων τα οποία δημιουργούνται από την αποσύνθεση του αλκοόλ που πίνουν συνεχώς. Μια άλλη ερμηνεία μιλά για την αναγνώριση ενός των αερίων αυτών ως υδρογόνο. Aλλοι απέδωσαν το φαινόμενο στην υπερβολική ύπαρξη σωματικού λίπους το οποίο θεωρούταν ότι καιγόταν σαν το λίπος του κεριού με τα ρούχα να παίζουν τον ρόλο το φυτιλιού. Aλλη μια ερμηνεία αναφέρεται στην ύπαρξη μέσα στο σώμα ενός είδους φυσικού "ηλεκτρικού ρευστού" το οποίο πυροδοτούσε εύφλεκτα στοιχεία και στην "εσωτερική αποσύνθεση" που οδηγούσε στο σχηματισμό υπερβολικά εύφλεκτων ουσιών. Η "φωτεινή φλόγα" που διακρίνονται στα σώματα που παθαίνουν SHC θεωρείται ότι οφείλεται στην συγκέντρωση φωσφόρου που δεν αποβάλλεται κανονικά από τους αλκοολικά ή σε "ανθρακικό οξείδιο". Νεότερες έρευνες φυσικών υποδεικνύουν υποατομικά μόρια - πυροτρόνιο - που πιθανώς να εξαερώνει μια ανθρώπινη ύπαρξη όχι με οξειδώνουσα καύση, όπως θεωρούταν μέχρι τώρα, αλλά με τη θερμότητα μιας εσωτερικής υποατομικής αλυσιδωτής αντίδρασης. Αυτές και παρόμοιες θεωρίες θεωρούνται από άλλους επιστήμονες απαράδεκτες ή και παράλογες την ώρα που το φαινόμενο δεν ερμηνεύεται με βάση παραδοσιακές θεωρίες.
Αναζητητής της Αλήθειας

Άβαταρ μέλους
siva
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 263
Εγγραφή: 17 Απρ 2004 23:26

Δημοσίευση από siva » 02 Μάιος 2004 22:57

phantom εσύ από τι πιστεύεις ότι προκαλείται?

Άβαταρ μέλους
freespirit
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 184
Εγγραφή: 11 Μαρ 2004 02:09

Δημοσίευση από freespirit » 04 Μάιος 2004 00:27

Aς προσθέσω κι εγω κάτι στα παραπάνω:
Η θεωρία τοτυ αλκοολικου είναι κάπως ξεπερασμένη σήμερα, αλλά είναι η πιο παλιά( αυτή ενστερνίζεται και ο Βερν που ανέφερα). Αυτά περί πυροτρονίων τα βρίσκω επιεικώς αστεία, άλλωστε δεν έχει ανακαλυφθεί τέτοιο σωματίδιο. Αλλωστε, αντιδράσεις σε υποατομική κλίμακα εκλύουν τεράστια ποσά ενέργειας, οπότε μάλλον θα επρεπε νε περιμένουμε μια πυρηνική αντίδραση :!: Επίσης, από διηγήσεις αυτόπτων μάρτύρων, η φωτιά ξεκινάει από το εσωτερικό του σώματος, χωρίς τα ρούχα να την επηρεάζουν. Επίσης, δεν υπάρχει ένωση ανθρακικό οξείδιο (οξείδια του άνθρακα?).Αυτά.

Άβαταρ μέλους
Alex
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 539
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 11:35

Δημοσίευση από Alex » 04 Μάιος 2004 01:59

Νομίζω πώς η αυτόματη ανάφλεξη του ανθρώπινου σώματος είναι μια διαδικασία μάλλον απίθανη. Κατ' αρχήν το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κυρίως από νερό, ενώ αν αναζητήσει κανείς ποιά είναι εκείνα τα συστατικά που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ευφλεκτα θα καταλήξει μόνο στο λίπος και το μεθάνιο.

Μόνο υπό ακραίες συνθήκες θα μπορούσε να συμβεί μια τέτοια ανάφλεξη και οι συνθήκες αυτές θα απαιτούσαν την ανάπτυξη αναερόβιων διεργασιών στο εσωτερικό του ανθρώπινου σώματος, στο στομάχι και τα έντερα, ώστε να παραχθούν σημαντικές ποσότητες μεθανίου οι οποίες θα μπορούσαν να συντηρήσουν μια καύση. Αυτό βέβαια προϋποθέτει το άτομο να είναι νεκρό και να έχει στο στομάχι του σημαντικές ποσότητες τροφής. Επίσης θα έπρεπε να υπάρχει μια πηγή πρωτογενούς θερμότητας, πιθανώς τροφή με κάποια βακτήρια που συμμετέχουν σε ή προκαλούν εξώθερμες αντιδράσεις. Και πάλι όμως η φωτιά μάλλον θα περιοριζόταν στο να απανθρακώσει εσωτερικά όργανα και γρήγορα θα έσβηνε.

Άβαταρ μέλους
smartboy
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 643
Εγγραφή: 01 Μαρ 2004 17:40

Δημοσίευση από smartboy » 04 Μάιος 2004 05:18

Πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο.Μου φαινεται απιστευτο να συμβαινει.Αν ναι τοτε ειμαστε ολοι κινουμενες μολοτοφ :lol:
ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ Να πεισω καθε δαδουχο,να αναψει παλι την δαδα.

Άβαταρ μέλους
phantom
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 389
Εγγραφή: 28 Φεβ 2004 17:32

Δημοσίευση από phantom » 05 Μάιος 2004 01:41

ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Η ΑΥΤΟΑΝΑΦΛΕΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ. ΙΣΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ALEX ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΤΡΟΦΗΣ Η ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΣΤΗΤΩΝ ΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ. ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (ΕΥΦΛΕΚΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΓΥΡΩ).
Αναζητητής της Αλήθειας

Άβαταρ μέλους
Demon
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 261
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 23:55

Δημοσίευση από Demon » 06 Μάιος 2004 11:57

Κάπου είχα διαβάσει πως η αυτοανάφλεξη έχει δηλωθεί ως αιτία του ατυχήματος από επίσημες αρχές όπως η πυροσβεστική και η αστυνομία.

Άβαταρ μέλους
des
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 02 Αύγ 2004 11:42

Δημοσίευση από des » 05 Αύγ 2004 14:23

Η ιατροδικαστική δέχεται ως γεγονός αυτού τού είδους την αποτέφρωση δηλ. την αποτέφρωση ενός πτώματος με μικρή προσφορά θερμότητας.

Ως πιθανότερο και λογικότερο μηχανισμό (που έχει επιβεβαιωθεί και πειραματικά) δέχεται το εξής: σε κάποιο σημείο τού σώματος (στο οποίο προσφέρεται θερμότητα με κάποιον τρόπο) το λίπος λειώνει , εμποτίζει τα ρούχα και τούς ιστούς και (με μηχανισμό όμοιο με το κερί που λειώνει) αποτεφρώνεται όλο το σώμα με πολύ μικρή τελικά προσφορά θερμότητας.
(Το λίπος τήκεται σε θερμοκρασία 250°C και τότε μπορεί να αναφλεγεί με θερμοκρασία μονο 24° C)
Χαρακτηριστικά η αυτοτροφοδοτούμενη αυτή "ανάφλεξη" σταματά στις κνήμες όπου δεν υπάρχει πολύ λίπος για να συντηρήσει την καύση (και πράγματι στα περιστατικά αυτοανάφλεξης που αναφέρονται στην βιβλιογραφία οι κνήμες συνήθως δεν έχουν καεί)

Όμως, επαναλαμβάνω ο μηχανισμός αυτός αφορά την αποτέφρωση ενός πτώματος και όχι ενός ζωντανού, έστω και κοιμισμένου! (Εξάλλου αναφέρονται και περιπτώσεις αυτοανάφλεξης ατόμων ενώ χόρευαν ή οδηγούσαν)

Επομένως, προς το παρόν η επιστήμη δέχεται (κατά το ήμισυ) την "αυτοανάφλεξη" και βάζει και ένα :?:

Απάντηση