ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ

Απάντηση

Τί πιστεύετε για τη Ατλαντίδα;

Είναι μια επινόηση του Πλάτωνα μέσω της οποίας προσπάθησε να περάσει κάποια νοήματα
292
13%
Η Ατλαντίδα είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού των χαρακτηριστικών και της ανάμνησης περισσότερων του ενός αρχαίων πολιτισμών (Θήρα, Μινωϊκή Κρήτη κλπ)
174
8%
Υπήρξε στην πραγματικότητα, δεν ήταν όμως πιο προηγμένη από τους άλλους πολιτισμούς της εποχής
950
42%
Υπήρξε στην πραγματικότητα και ήταν ένας σημαντικός, πολύ προηγμένος πολιτισμός του οποίου έχουν χαθεί τα ίχνη
865
38%
 
Σύνολο ψήφων: 2281

ΣΟΦΙΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 24 Οκτ 2006 03:00

Re: ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ

Δημοσίευση από ΣΟΦΙΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ » 12 Δεκ 2012 19:13

Kostas έγραψε:Με μπέρδεψε το ότι στο τμήμα "ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΩΤΗΡΗ ΣΟΦΙΑ" γράφεις "καί κάθε τμῆμα είχε μήκος δέκα δεκάκις στάδια δηλαδή 100 στάδια" αντί "καί κάθε τμῆμα είχε επιφάνεια δέκα δεκάκις στάδια δηλαδή 100 τετραγωνικά στάδια" και "ἦταν ἕνα τετράγωνο μέ μῆκος δέκα δεκάκις στάδια" αντί "ἦταν ἕνα τετράγωνο μέ μῆκος πλευράς δέκα στάδια"
Φίλε Κώστα, ας το εξαντλήσουμε εδώ, τουλάχιστον το θέμα των διαστάσεων των στρατοπέδων.
τὸ δὲ τοῦ κλήρου μέγεθος εἰς δέκα δεκάκις ἦν στάδια λέει το αρχαίο κείμενο.
ἡ δέ ἔκταση κάθε τμήματος ἦταν ἑκατό στάδια (δέκα δεκάκις=100) η μετάφρασή μου.
Στην "ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΩΤΗΡΗ ΣΟΦΙΑ" , εκ παραδρομής έγραψα μήκος. Το αρχαίο κείμενο γράφει μέγεθος, που σημαίνει, έκταση, εμβαδόν.
Είχε δηλαδή εμβαδόν 10χ10 στάδια (άρα σίγουρα τετράγωνο). Ας μην επανέλθουμε λοιπόν.
Υπάρχουν άπειρα πράγματα να με ρωτήσετε. Ας θέλετε λοιπόν προχωρείστε τη συζήτηση.

Kostas
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 532
Εγγραφή: 19 Ιούλ 2004 20:52

Re: ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ

Δημοσίευση από Kostas » 13 Δεκ 2012 13:18

Ακόμα ερευνώ... στην πορεία θα δούμε τι άλλες απορίες θα μου δημιουργηθούν....
Όπου υπάρχει θέλω, υπάρχει Δρόμος. -Πες μου τι κάνεις το φαΐ που τρως και θα σου πω ποιος είσαι. Άλλοι το κάνουν ξίγκια και κοπριά, άλλοι το κάνουν δουλειά και κέφι και άλλοι το κάνουν Θεό.

Άβαταρ μέλους
Alex
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 539
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 11:35

Re: ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ

Δημοσίευση από Alex » 13 Δεκ 2012 20:43

Αγαπητέ phantom το να συζητήσει κανείς το κείμενο του Πλάτωνα και να προβληματιστεί για την πιθανότητα να είναι αλληγορικού χαρακτήρα, ή να αναζητήσει εναλλακτικές ερμηνείες των γραφομένων έχει και ενδιαφέρον και ουσία. Το να συζητήσει τα οράματα ενός μέντιουμ δεν έχει, για μένα τουλάχιστο, το παραμικρό ενδιαφέρον. Αν αγαπητέ Count Orlof σε αυτό αναφέρεσαι και εσύ μιλώντας για "κρυστάλλους πυρηνικής σύντηξης" το συγκεκριμένο σκέλος της συζήτησης δεν έχει ενδιαφέρον για μένα. Όσο για την παρότρυνση σου να μάθω αρχαία ελληνικά πέραν των όσων θυμάμαι από τα μαθητικά χρόνια, την εκλαμβάνω ώς φιλική προτροπή για να μη μπούμε σε ανούσια αντιπαράθεση.

Το σκαμμένο κανάλι στη φωτογραφία της βάσης που παρουσιάζεις αγαπητέ Count Orlof είναι, πιθανότατα, εκσκαφή του πυθμένα για να μπορούν να φτάσουν στην προβλήτα σκάφη με μεγαλύτερο βύθισμα. Όσο για την ίδια τη βάση δεν είναι καθόλου μυστική, είναι στο νησί Andros, δίπλα στη "χώρα" του νησιού, λέγεται AUTEC (Atlantic Undersea Test and Evaluation Center) και χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση και τη δοκιμή οπλικών συστημάτων και ιδίως για εκείνα που φέρονται σε υποβρύχια. Πρόσβαση στις εγκαταστάσεις έχουν 8 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Υποθέτω ότι περιοχές του Ατλαντικού στη γύρω περιοχή κατά περιόδους δεσμεύονται (δε γνωρίζω αν υπάρχουν και μόνιμες δεσμεύσεις) για τις υπό εκτέλεση ασκήσεις, όπως άλλωστε κάνει και το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο. Αν και κάτι μου λέει πώς τίποτε από όλα αυτά δε θα σε πείσει ότι δεν πρόκειται για μυστική βάση-είσοδο στην Ατλαντίδα.

ΣΟΦΙΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 24 Οκτ 2006 03:00

Re: ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ

Δημοσίευση από ΣΟΦΙΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ » 13 Δεκ 2012 21:31

Alex έγραψε: Το σκαμμένο κανάλι στη φωτογραφία της βάσης που παρουσιάζεις αγαπητέ Count Orlof είναι, πιθανότατα, εκσκαφή του πυθμένα για να μπορούν να φτάσουν στην προβλήτα σκάφη με μεγαλύτερο βύθισμα. Όσο για την ίδια τη βάση δεν είναι καθόλου μυστική, είναι στο νησί Andros, δίπλα στη "χώρα" του νησιού, λέγεται AUTEC (Atlantic Undersea Test and Evaluation Center) και χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση και τη δοκιμή οπλικών συστημάτων και ιδίως για εκείνα που φέρονται σε υποβρύχια. Πρόσβαση στις εγκαταστάσεις έχουν 8 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Υποθέτω ότι περιοχές του Ατλαντικού στη γύρω περιοχή κατά περιόδους δεσμεύονται (δε γνωρίζω αν υπάρχουν και μόνιμες δεσμεύσεις) για τις υπό εκτέλεση ασκήσεις, όπως άλλωστε κάνει και το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο. Αν και κάτι μου λέει πώς τίποτε από όλα αυτά δε θα σε πείσει ότι δεν πρόκειται για μυστική βάση-είσοδο στην Ατλαντίδα.
Θα συμφωνήσω μαζί σου φίλε Άλεξ. Για μυστική βάση-είσοδο στην Ατλαντίδα όχι απλά δεν στέκει αλλά σαφέστατα και δεν ισχύει.Και φυσικά την απορρίπτω κατηγορηματικά. Τώρα για να σκαφτεί μία δίοδος για να μπορούν να μπαίνουν τα σκάφη με μεγαλύτερο εκτόπισμα μου φαίνεται καταρχάς λογικό. Όμως δεν αποκλείω καθόλου να έχει σκαφτεί για να εισέρχονται υποβρύχια. Μπορώ να σου πω ότι η άποψη του φίλου Orlof μου φαίνεται πιό ρεαλιστική από τη δική σου. Αν όπως λες ήταν απλός διάδρομος, τότε τι εξυπηρετούν οι δύο λιμενοβραχίονες που φαίνονται στις αεροφωτογραφίες; Λογικά εκεί θα έδεναν σκάφη. Όμως ο διάδρομος προχωρά ευθύγραμμα και καταλήγει στη βάση. Στους λιμενοβραχίονες δεν μπορούν να δέσουν ούτε απλές βάρκες αφού η θάλασσα που περιβάλλει το κοραλλιογενές νησί είναι σαφέστατα αβαθής. Άρα το χαντάκι εξυπηρετεί πιθανότατα υποβρύχια. Το μαύρο χρώμα στο χαντάκι σημαίνει βάθος σε εκείνο το σημείο τουλάχιστον 30-40 μέτρα. Άρα μιά χαρά μου κάνει για υποθαλάσσια είσοδος υποβρυχίων. Και κάτι άλλο. Για να είναι ευθύγραμμος ο διάδρομος, σημαίνει ότι τα πρανή του είναι οπωσδήποτε ή από σκυρόδεμα ή μεταλλικά για να μην υπάρχουν κατολισθήσεις και γεμίζει το κανάλι με χώματα. Εγώ Άλεξ πάντως σκάφη δεν βλέπω. Για να λες εσύ ότι είναι γνωστή ναυτική, το ασπάζομαι. Αλλά ότι επειδή μετέχουν 8 χώρες του ΝΑΤΟ, δεν είναι μυστική το απορρίπτω. Το να καλούνε τα Αμερικανάκια και άλλους στρατιωτικούς για να έχουν άλλοθι στις όποιες μυστικές έρευνες, το θεωρώ σίγουρο. Πάγια τακτική τους. Αφήνουν να διαρρεύσει ότι αυτοί θεωρούν μη επικίνδυνο για την Εθνική τους ασφάλεια. Μην είσαι λοιπόν καθόλου σίγουρος ότι η βάση AUTEC στην νήσο Άνδρο είναι τόσο αθώα όσο νομίζεις.
Η Ατλαντίδα αλληγορικής σημασίας; Από που προέκυψε αυτό; Σε καμμία περίπτωση.
Όσο για τους κρυστάλλους πυρηνικής σύντηξης, φυσικά δεν προκύπτει άμεσα από το αρχαίο κείμενο. Στον Edgar Casey το έχω διαβάσει. Αν το ανοίξετε σαν θέμα θα σας πω τη γνώμη μου. Πάντως ο Κριτίας μιλάει για λευκό, μελανό και ερυθρό λίθο που χρησιμοποιούσαν οι Άτλαντες . Προσπαθω 2-3 μήνες τώρα να κατανοήσω την φύση των λίθων αυτών.

Απάντηση