17 Νοεμβρίου.
- ASTRONOMOS
- Πλήρες Μέλος
17 Νοεμβρίου.
17 Νοεμβρίου.
Μια φορά και έναν καιρό λοιπόν, είχαμε ένα βασιλιά (τον Κωνσταντίνο, αγνώστου επωνύμου). Είχαμε και μια δημοκρατία (Γεώργιο Παπανδρέου) που δεν άρεσε στους αμερικανούς. Μέσα από μυστικές υπηρεσίες λοιπόν, και μασονικές στοές σκαρώσανε τη χούντα των συνταγματαρχών (21 Απριλίου 1967). Με δεύτερο κόλπο λίγο αργότερα ξεπέταξαν και τον βασιλιά, και έτσι είχαν να κάνουν με ένα μόνο αφεντικό τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, για να κουμαντάρουν το έθνος μας.
Κάποια στιγμή όμως ο Παπαδόπουλος ξέχασε ποιος ήταν το μεγάλο αφεντικό και άρχισε να μπαίνει στην μύτη των αμερικανών και να προστατεύει τα συμφέροντα μας στην Κύπρο όπου εθνάρχης ήταν ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος (ο «ερυθρός καλόγερος», σύμφωνα με τον Κίσινγκερ), όποτε οι αμερικανοί αποφάσισαν να τους φάνε με ένα κόλπο (ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ) και τους δυο. Έτσι έκαναν την προβοκάτσια με το Πολυτεχνείο.
Ο Παπαδόπουλος, δεν ήθελε να γίνει καμία επέμβαση ενάντια στα παιδιά, αλλά απομονώθηκε, και το πράσινο φως το έλαβε ο πραγματικός δικτάτορας (αν και αόρατος) ο Ιωαννίδης ο οποίος έκανε την επέμβαση με τα τανκς, έριξε μετά και τον Παπαδόπουλο για να φανεί ότι κάτι αλλάζει προς το δημοκρατικότερο, έκανε και το πραξικόπημα στη Κύπρο ώστε να προκληθεί η επέμβαση των τούρκων και η διχοτόμηση του νησιού, και στη συνέχεια (μετά την εθνική αυτή τραγωδία) έφερε και τον Καραμανλή για να δώσει το δικαίωμα στους τούρκους να μας εμπαίζουν ότι αυτοί έφεραν ξανά την δημοκρατία στην Ελλάδα.
Αυτήν την «δημοκρατία» (την αμερικανοτουρκική) γιορτάζουμε σήμερα, καλά μου παιδάκια!!!..
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ, ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ!
Μια φορά και έναν καιρό λοιπόν, είχαμε ένα βασιλιά (τον Κωνσταντίνο, αγνώστου επωνύμου). Είχαμε και μια δημοκρατία (Γεώργιο Παπανδρέου) που δεν άρεσε στους αμερικανούς. Μέσα από μυστικές υπηρεσίες λοιπόν, και μασονικές στοές σκαρώσανε τη χούντα των συνταγματαρχών (21 Απριλίου 1967). Με δεύτερο κόλπο λίγο αργότερα ξεπέταξαν και τον βασιλιά, και έτσι είχαν να κάνουν με ένα μόνο αφεντικό τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, για να κουμαντάρουν το έθνος μας.
Κάποια στιγμή όμως ο Παπαδόπουλος ξέχασε ποιος ήταν το μεγάλο αφεντικό και άρχισε να μπαίνει στην μύτη των αμερικανών και να προστατεύει τα συμφέροντα μας στην Κύπρο όπου εθνάρχης ήταν ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος (ο «ερυθρός καλόγερος», σύμφωνα με τον Κίσινγκερ), όποτε οι αμερικανοί αποφάσισαν να τους φάνε με ένα κόλπο (ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ) και τους δυο. Έτσι έκαναν την προβοκάτσια με το Πολυτεχνείο.
Ο Παπαδόπουλος, δεν ήθελε να γίνει καμία επέμβαση ενάντια στα παιδιά, αλλά απομονώθηκε, και το πράσινο φως το έλαβε ο πραγματικός δικτάτορας (αν και αόρατος) ο Ιωαννίδης ο οποίος έκανε την επέμβαση με τα τανκς, έριξε μετά και τον Παπαδόπουλο για να φανεί ότι κάτι αλλάζει προς το δημοκρατικότερο, έκανε και το πραξικόπημα στη Κύπρο ώστε να προκληθεί η επέμβαση των τούρκων και η διχοτόμηση του νησιού, και στη συνέχεια (μετά την εθνική αυτή τραγωδία) έφερε και τον Καραμανλή για να δώσει το δικαίωμα στους τούρκους να μας εμπαίζουν ότι αυτοί έφεραν ξανά την δημοκρατία στην Ελλάδα.
Αυτήν την «δημοκρατία» (την αμερικανοτουρκική) γιορτάζουμε σήμερα, καλά μου παιδάκια!!!..
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ, ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ!
Είναι αλήθεια περίεργο πόσα πολλά πρέπει να μάθουμε, προτού γνωρίσουμε πόσα λίγα ξέρουμε.
-
- Έμπειρος Συζητητής
Ξέρετε παρότι γενικώς είμαι ήρεμος άνθρωπος έχω αρχίσει να εκνευρίζομαι ιδιαιτέρως με τις διάφορες ανοησίες που κυκλοφορούν. Λοιπόν, ASTRONOME, δεν ξέρω σε ποιό σχολείο, ή ποιός ινσχτρούχτορας σου έμαθε αυτή την παιδική εκδοχή της ιστορίας, αλλά θα ήταν καλό, πρώτα για σένα και μετά για τους τρίτους, να ξοδέψεις λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σου να διαβάσεις πραγματική ιστορία, και τις αριστερές και τις δεξιές εκδοχές της, όχι μόνο τις εκδοχές για ανιστόρητους και μη έχοντες κρίση.
- ASTRONOMOS
- Πλήρες Μέλος
-
- Πλήρες Μέλος
ASTRONOMOS ειλικρινά ,δεν μπορώ να καταλάβω που τα στηρίζεις όλα αυτά.Εχεις να παραθέσεις μαρτυρίες και ντοκουμέντα? Να δεχθώ ότι οι Αμερικάνοι προσπάθησαν να αναμειχθούν και έστω ότι τα καταφέρανε(το συνηθίζουν άλλωστε).
Ο παπαδόπουλος από τις λίγες φορές που τον έχω προσέξει(στα εκάστοτε ρεπορταζ) μόνο την εικόνα που περιγράφεις δεν μου δίνει.
Αλήθεια αφού ήθελε να προστατεύσει τα συμφέροντα μας στην Κύπρο, που ήτανε όταν μπαίναν οι Τούρκοι?και τώρα γιατί στην μισή νήσο κυματίζει η σημαία του βαρβάρου?
Τι προσέφερε το καθεστώς του(χούντα) στην Ελλάδα?
Αν ήταν ηγέτης και υπερασπιστής της πατρίδας ας έστελνε τα τανκς εκεί στα αδέλφια μας στην Κύπρο εναντίον του αττίλα και όχι στα δικά μας παιδιά,στο μέλλον της χώρας, στους φοιτητές.
Ομολογώ ότι δεν είμαι γνώστης των συγκεκριμένων γεγονότων και δεν έχω πλήρη εικόνα αλλά τα πασιφανέστατα δεν χρειάζονται και πολύ προσπάθεια για να κρίνεις.Η χούντα είναι το πιο μελανό σημείο της συγχρονης ιστορίας μας,για μένα τουλάχιστον.
Υ.Γ μην το πάρεις σαν προσωπική επίθεση αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο σκέψης σου και γενικώς τι θέλεις να πεις.
ΦΙΛΙΚΑ
ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΣ
Ο παπαδόπουλος από τις λίγες φορές που τον έχω προσέξει(στα εκάστοτε ρεπορταζ) μόνο την εικόνα που περιγράφεις δεν μου δίνει.
Αλήθεια αφού ήθελε να προστατεύσει τα συμφέροντα μας στην Κύπρο, που ήτανε όταν μπαίναν οι Τούρκοι?και τώρα γιατί στην μισή νήσο κυματίζει η σημαία του βαρβάρου?
Τι προσέφερε το καθεστώς του(χούντα) στην Ελλάδα?
Αν ήταν ηγέτης και υπερασπιστής της πατρίδας ας έστελνε τα τανκς εκεί στα αδέλφια μας στην Κύπρο εναντίον του αττίλα και όχι στα δικά μας παιδιά,στο μέλλον της χώρας, στους φοιτητές.
Ομολογώ ότι δεν είμαι γνώστης των συγκεκριμένων γεγονότων και δεν έχω πλήρη εικόνα αλλά τα πασιφανέστατα δεν χρειάζονται και πολύ προσπάθεια για να κρίνεις.Η χούντα είναι το πιο μελανό σημείο της συγχρονης ιστορίας μας,για μένα τουλάχιστον.
Υ.Γ μην το πάρεις σαν προσωπική επίθεση αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο σκέψης σου και γενικώς τι θέλεις να πεις.
ΦΙΛΙΚΑ
ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΣ
Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
- ASTRONOMOS
- Πλήρες Μέλος
Και βέβαια έχω! Τίποτε δεν είναι αστήριχτο από ό,τι είπα.lakedaimonios έγραψε:ASTRONOMOS ειλικρινά ,δεν μπορώ να καταλάβω που τα στηρίζεις όλα αυτά. Εχεις να παραθέσεις μαρτυρίες και ντοκουμέντα?
Σωστός! Και προσπάθησαν, και το πέτυχαν. Ζήτησαν μάλιστα υποκριτικά συγνώμη γι αυτό, πρόσφατα.lakedaimonios έγραψε:Να δεχθώ ότι οι Αμερικάνοι προσπάθησαν να αναμειχθούν και έστω ότι τα καταφέρανε (το συνηθίζουν άλλωστε).
Θωράκισε την Κύπρο, αλλά οι αμερικανοί με το «Πολυτεχνείο» και τον Ιωαννίδη τον ανέτρεψαν, (η δεύτερη φάση της χούντας) η χούντα Ιωαννίδη αφόπλισε μετά την Κύπρο και μετά έγινε το προδοτικό Ιωαννιδικό πραξικόπημα κατά του Μακάριου.lakedaimonios έγραψε:Ο παπαδόπουλος από τις λίγες φορές που τον έχω προσέξει(στα εκάστοτε ρεπορταζ) μόνο την εικόνα που περιγράφεις δεν μου δίνει.
Δεν τα έστειλε ο Παπαδόπουλος τα τανκς. Ήταν αντίθετος με το σχέδιο αυτό (προχωρούσε ήδη σχέδιο εκδημοκρατισμού της χώρας), και τον απομόνωσαν. Είχε ήδη παροπλιστεί λοιπόν, και η τηλεόραση έδειχνε μόνο τη φωτογραφία του. Τα τανκς ήταν σχέδιο αμερικανικό που εκτελούσε ο αόρατος δικτάτορας Ιωαννίδης. Ο ίδιος που έκανε το προδοτικό πραξικόπημα στην Κύπρο, και που όταν έγινε η τούρκικη εισβολή, έκανε μια εικονική επιστράτευση, κατά τα σχέδια πάντα των αμερικανών..lakedaimonios έγραψε:Τι προσέφερε το καθεστώς του(χούντα) στην Ελλάδα?
Συμφωνώ απόλυτα. Ήταν όλοι τους διεφθαρμένοι και τρελοί. Η διάφορα στον Ιωαννίδη είναι ότι ήταν ΚΑΙ βλάκας, ό,τι έπρεπε για να τον παίξουν οι αμερικανοί, και εκείνος το παιχνίδι τους.lakedaimonios έγραψε:Ομολογώ ότι δεν είμαι γνώστης των συγκεκριμένων γεγονότων και δεν έχω πλήρη εικόνα αλλά τα πασιφανέστατα δεν χρειάζονται και πολύ προσπάθεια για να κρίνεις. Η χούντα είναι το πιο μελανό σημείο της συγχρονης ιστορίας μας, για μένα τουλάχιστον.
Δεν παίρνω σαν προσωπική επίθεση αδελφέ, αλλά σαν τιμή προς το πρόσωπό μου την απάντησή σου.lakedaimonios έγραψε:Υ.Γ μην το πάρεις σαν προσωπική επίθεση αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο σκέψης σου και γενικώς τι θέλεις να πεις.
ΦΙΛΙΚΑ
ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΣ
ΦΙΛΙΚΟΤΑΤΑ,
Α.
Είναι αλήθεια περίεργο πόσα πολλά πρέπει να μάθουμε, προτού γνωρίσουμε πόσα λίγα ξέρουμε.
- ASTRONOMOS
- Πλήρες Μέλος
Γλυκύτατή μου Εύα, αν και διαφωνώ κάθετα με την «εκτίμηση» που έκανες σχετικά με τις γνώσεις μου, θα σου κάνω το χατίρι, υποκλινόμενος στην γοητεία σου.Εύα έγραψε:Καλέ μου ASTRONOME μήπως θα ήταν καλύτερα να περιοριστείς στην Αστρονομία? Η ιστορία δε φαίνεται να είναι το δυνατό σου σημείο.
Σας χαιρετώ λοιπόν, και αποχωρώ. Γεια χαρααααααά!..

- fluke
- Έμπειρος Συζητητής
Πολλά από αυτά που είπε ο astronomos είναι αλήθεια... κι εγώ ξέρω πολλά από αυτά από συζητήσεις με ανθρώπους που συμμετείχαν κυρίως στο στρατό, δεν έχω όμως συγκεκριμένες αποδείξεις - references.
Και για την εικονική επιστράτευση και για τις διαταγές των αμερικάνων να μην αμυνθούμε στην Κύπρο (όταν υπήρχαν έτοιμα σχέδια κρούσης - άλλωστε η συγκέντρωση στρατού απέναντι για την απόβαση είχε ξεκινήσει μήνες πριν και το ξέραμε, δεν έγινε σε μια νύχτα), για την ανάκληση του τόσο της αεροπορίας όσο και του ναυτικού στις βάσεις τους που ξεκίνησαν με πρωτοβουλία των αρχηγών και πάνω από όλα για την κατασκευή των επεισοδίων του πολυτεχνείου όταν πλέον είχαν επιτευχθεί οι στόχοι τους.
Μην ξεχνάτε ότι ειδκά για την κύπρο μετά την πτώση της χούντας οι Τούρκοι είχαν μόνο κάποιους θύλακες (αττίλας 1), ενώ η ολοκλήρωση του σχεδίου έγινε επί του Καραμανλή (αττίλας 2).
Η ιστορία εύα δεν είναι πάντα όπως τη διδασκόμαστε στο σχολείο. Υπάρχουν λεπτομέρειες καθοριστικές ίσως που ρυθμίζουν τη ροή των πραγμάτων και δεν τις ξέρουμε.
Και για την εικονική επιστράτευση και για τις διαταγές των αμερικάνων να μην αμυνθούμε στην Κύπρο (όταν υπήρχαν έτοιμα σχέδια κρούσης - άλλωστε η συγκέντρωση στρατού απέναντι για την απόβαση είχε ξεκινήσει μήνες πριν και το ξέραμε, δεν έγινε σε μια νύχτα), για την ανάκληση του τόσο της αεροπορίας όσο και του ναυτικού στις βάσεις τους που ξεκίνησαν με πρωτοβουλία των αρχηγών και πάνω από όλα για την κατασκευή των επεισοδίων του πολυτεχνείου όταν πλέον είχαν επιτευχθεί οι στόχοι τους.
Μην ξεχνάτε ότι ειδκά για την κύπρο μετά την πτώση της χούντας οι Τούρκοι είχαν μόνο κάποιους θύλακες (αττίλας 1), ενώ η ολοκλήρωση του σχεδίου έγινε επί του Καραμανλή (αττίλας 2).
Η ιστορία εύα δεν είναι πάντα όπως τη διδασκόμαστε στο σχολείο. Υπάρχουν λεπτομέρειες καθοριστικές ίσως που ρυθμίζουν τη ροή των πραγμάτων και δεν τις ξέρουμε.
Through these city nightmares you'd walk with me And we'd talk of it with idealistic assurance That like these urban nightmares We'd blacken each other skies