Ο μύθος του JFK

Απάντηση
Dorian
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 424
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 20:07

Ο μύθος του JFK

Δημοσίευση από Dorian » 06 Οκτ 2004 16:40

Διάβασα σε άλλο θέμα στο forum 2 σχόλια για τον Kennedy και τα παραθέτω:
ΠΟΣΕΙΔΩΝ έγραψε:Θα έλεγα ανεπιφύλακτα τον ΚΕΝΕΝΤΥ, γιατί ήταν ο μόνος Πρόεδρος των Η.Π.Α. ή Πλανητάρχης ο οποίος πήγε ευθύτατα κόντρα με όλα τα Παγκόσμια συμφέροντα & κατεστημένα, ήθελε να αλλάξει ριζικά τον κόσμο προς το καλύτερο ενέργειες τις οποίες ως γνωστό τις πλήρωσε με την ζωή του!!
HADES έγραψε:Ποσειδών ποιες ήταν οι ενέργειες που έκανε ο Κέννεντυ για να αλλάξει τον κόσμο;Το μόνο ανατρεπτικό που είχε ήταν ότι ήταν καθολικός και όχι προτεστάντης κάτι σημαντικό για έναν πρόεδρο των ΗΠΑ. Aυτό που ξέρω είναι ότι ήταν ο πρόεδρος που έστειλε στρατεύματα στο Βιετναμ ,ήταν ο πρόεδρος που παραλίγο να αιματοκυλήσει τον πλανήτη λόγω της κρίσης με τους πυραύλους στην Κούβα κτλ.
Παίρνω αφορμή από αυτά για να αρχίσω αυτή τη συζήτηση και συμπληρώνω και τη δική μου άποψη. Ο JFK είναι ένα από τα πιο υπερτιμημένα ιστορικά πρόσωπα του 20ου αιώνα. Πολλοί λένε για το πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος αν δεν είχε δολοφονηθεί και ξεχνούν ότι όσο κράτησε η προεδρία του τα πιο σημαντικά στοιχεία της ήταν αυτά που ανέφερε πολύ εύστοχα ο Hades συν η επιχείρηση στον Κόλπο των Χοίρων, το lifestyle του Λευκού Οίκου και το κυνήγι του ποδόγυρου.

Άβαταρ μέλους
Alex
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 539
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 11:35

Δημοσίευση από Alex » 06 Οκτ 2004 17:51

Συμφωνώ απόλυτα και νομίζω πώς το έγραψα και στην άλλη συζήτηση. Για τον Kennedy στήθηκε ένας μύθος στηριγμένος αφενός στη δολοφονία του και αφετέρου σε όσα μάλλον θα είχε κάνει αν ζούσε. Στην πραγματικότητα ο Kennedy δεν διέφερε πολύ από τον Clinton, ακόμη και στην εξωτερική εικόνα του.

Στην πράξη ο Kennedy πρόλαβε να κάνει όσα ανέφεραν ο Hades και ο Dorian και το μόνο που μπορεί να του αναγνωρίσει κανείς είναι μια ευνοϊκή στάση, αλλά ουσιαστικά μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, σε ότι αφορά τα δικαιώματα των μαύρων.

ΜΙΧΑΛΗΣ
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 23 Αύγ 2004 15:23

Δημοσίευση από ΜΙΧΑΛΗΣ » 18 Οκτ 2004 11:56

Ίσως δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το ότι η δολοφονία του Κέννεντυ ήταν ίσως αποτέλεσμα του ότι κάποιους ενόχλησε και τα σχέδια του για το μέλλον ήταν αντίθετα με τα συμφέροντα κάποιων. Δεν είναι δυνατόν να τον κρίνουμε από ουσιαστικά 2 χρόνια Προεδρίας. Πιστεύω πώς αν ολοκλήρωνε το έργο του και μάλιστα με μια 2η θητεία, πολλά πράγματα στον κόσμο θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Άβαταρ μέλους
freespirit
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 184
Εγγραφή: 11 Μαρ 2004 02:09

Δημοσίευση από freespirit » 18 Οκτ 2004 21:48

Πράγματι. Είναι αλήθεια όμως ότι ο Κέννεντυ κρίνεται συνήθως από αυτά που θα είχε κάνει, και όχι από αυτά που έκανε. Δυστυχώς ο άνθρωπος δεν είχε τη ευκαιρία του, αλλά η αποτίμηση του έργου ενος ιστορικού προσώπου δεν γίνεται επί υποθέσεων. Από την άλλη, αυτό που θα καταγράψει μάλλον η ιστορία είναι τελικά ότι ο άνθρωπος αυτός δημιούργησε τόσες προσδοκίες, οι οποίες τελικά προδόθηκαν με τον πιο άδοξο και ασαφή τρόπο.

ΜΙΧΑΛΗΣ
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 23 Αύγ 2004 15:23

Δημοσίευση από ΜΙΧΑΛΗΣ » 20 Οκτ 2004 10:58

Αυτό στο οποίο θα επιμείνω είναι πώς ίσως και η δολοφονία του είχε σχέση με τα σχέδια του και τις ανατροπές στο κατεστημένο που ίσως προκαλούσε.

Dorian
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 424
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 20:07

Δημοσίευση από Dorian » 23 Οκτ 2004 00:15

Αυτό είναι μια υπόθεση για την οποία πολλά έχουν ακουστεί, αλλά τίποτε δεν έχει αποδειχθεί και έχει ουσιαστικά περάσει στα χωράφια των θεωριών συνομωσίας.

angel
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 230
Εγγραφή: 26 Ιουν 2004 11:38

Δημοσίευση από angel » 23 Οκτ 2004 02:12

Ποτέ δεν μπορεί να ξέρει κανείς με σιγουριά, αλλά κρίνοντας από την πολιτική και την ιδεολογία του κόμματός του μάλλον δεν θα είχε κάνει τίποτα αλλιώτικο απ΄αυτά που έκαναν οι υπόλοιποι δημοκρατικοί πρόεδροι. Απλώς οι άνθρωποι τείνουν να αξιολογούν αλλιώς τους νεκρούς, ιδιαίτερα τους δολοφονημένους.

Όσο για το γιατί τον σκότωσαν: γιατί αποκλείετε τα καθαρά προσωπικά (ατόμου ή ομάδας) και όχι πολιτικά ή πολιτικά μεν, αλλά όχι στην κατεύθυνση που υποθέτετε συμφέροντα;

ΠΟΣΕΙΔΩΝ
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 450
Εγγραφή: 06 Σεπ 2004 14:31

Δημοσίευση από ΠΟΣΕΙΔΩΝ » 23 Οκτ 2004 07:41

Όσο για το γιατί τον σκότωσαν: γιατί αποκλείετε τα καθαρά προσωπικά (ατόμου ή ομάδας) και όχι πολιτικά ή πολιτικά μεν, αλλά όχι στην κατεύθυνση που υποθέτετε συμφέροντα;
Κατά την γνώμη μου οι δολοφονίες μεγάλων Ανθρώπων απο τιποτένιους φονιάδες με προσωπικά κίνητρα εξιχνιάζονται αμέσως! Απο την δολοφονία του Κέννεντυ έχουν περάσει 40 χρόνια χωρίς να γνωρίζουμε κάν τις προθέσεις του δολοφόνου. Αυτό σημαίνει οτι υπάρχει πιθανότατα μεγάλο κύκλωμα γύρω απο αυτόν οπότε η δολοφονία είναι μάλλον πολιτική!!
Σίγουρα δέν είναι τόσο εύκολη απόφαση έστω & απο ένα τεράστιο κύκλωμα η δολοφονία του Προέδρου των Η.Π.Α. - του Ανθρώπου με την μεγαλύτερη εξουσία στον κόσμο :twisted:
Για να αποφασιστεί τέτοιο πράγμα σημαίνει οτι ήθελε να κάνει ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ στο κατεστημένο
Επανέρχομαι στα Προσωπικά & λέω γιατί να μήν υπάρξει ας πούμε μιά δολοφονία με προσωπικά κίνητρα στον σημερινό Πρόεδρο των Η.Π.Α. :?:
Πιστεύω οτι το μίσος & η αντιπάθεια του κόσμου προς αυτόν είναι εξαιρετικά μεγαλύτερη αλλά δέν είναι καθόλου εύκολο να αποπειραθείς δολοφονία για Προσωπικούς λόγους χωρίς να υπάρχει μεγάλο κύκλωμα!!

Άβαταρ μέλους
Κώστας_B
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 21 Σεπ 2004 00:41

Δημοσίευση από Κώστας_B » 25 Οκτ 2004 01:45

Νομίζω ότι πρέπει στην συζήτηση να ληφθούν υπ όψιν τα εξής :
- Ενα ιστορικό πρόσωπο κρίνεται από την ιστορία πάνω στο έργο του, στο τι έκανε, και όχι στο "τι θα έκανε αν". Επομένως ο JFK πρέπει να αξιολογηθεί ακριβώς έτσι.
- Επειδή η συζήτηση πήγε στο ότι πιθανόν να δολοφονήθηκε για να μην γίνουν πραγματικότητα τα οράματά του, θέλω να θυμήσω ότι λίγα χρόνια μετά δολοφονήθηκε ο αδελφός του Ρόμπερτ Κένεντυ που στην Κυβέρνησή του ήταν Υπουργός δικαιοσύνης και προσπαθούσε να ελέγξει τις μυστικές υπήρεσίες και το FBI σε κάθε τους δραστηριότητα. Την δεκαετία του εξήντα ήταν πολύ ξεκάθαρο ότι τον Κένεντυ τον δολοφόνησε το κατεστημένο των υπηρεσιών πληροφοριών. Τώρα (την δεκαετία του 2000) συζητάμε κάθε ενδεχόμενο (π.χ. ένας μανιακός), και σε κανα δυό δεκαετίες πιθανόν να θεωρούμε ύποπτους και κάποιους εξωγήϊνους.

JERRY II
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 113
Εγγραφή: 10 Ιούλ 2004 23:44

Δημοσίευση από JERRY II » 05 Νοέμ 2004 20:50

Σ' ολους καλησπέρα,

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσω είναι ο τίτλος της κουβέντας. "Ο ΜΥΘΟς ΤΟΥ JFK"
Λυπάμαι αλλά ο JFK δεν έχει καμμία σχέση με κανένα μύθο. Κανένας αρχηγός κράτους ή τελος πάντων αρχηγός δεν έχει σχέση με μύθους.
Γιαυτόν ακριβώς το λόγο δεν έλαβα ποτέ μέρος σε διαδηλώσεις κατά του
σημερινού πλανητάρχη, παρά το ότι μου κάθεται στο στομάχι.
Αν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί, όχι έξω απ'το χορο- να αντικαταστήσει έστω και έναν κακό, αντιπαθητικό αρχηγό, τον προκαλώ να το πεί τώρα.
Μόλις πλησιάσεις, όχι να καθήσεις, στην καρέκλα ο ρεαλισμός σε καλύπτει.
Είχα τη μεγάλη χαρά να συναντήσω τον JFK προσωπικά στο USC όπου ήλθε προσκεκλημένος σε ένα πάρτυ φοιτητών. Το θεμα της ασζφαλείας τότε ήταν σχεδόν ανύπαρκτο, και μίλησα λίγα λεπτά μαζύ του, και του υποσχέθηκα να ονομάσω την κόρη μου Καρολίνα, αν αποκτούσα. Ετσι και έγινε. Και τώρα στα σοβαρά. Την περιπέτεια των Σοβιετικών πυραύλων την έζησα από κοντα, λάθος, από υπερβολικά κοντα. Γνώριζα όλους οσοι ανεμείχθησαν, οχι προσωπικά αλλά από τα ΜΜΕ. Ακριβώς όπως γνωρίζουμε τα δημόσια πρόσωπα στην τηλεόραση. Εκανα ψώνια, πρόβες γιά τη χρήση αντιπυρηνικού καταφυγίου, Fall Out Shelter, που φτιάχτηκε σε λιγότερο από δύο μέρες στο σπίτι της σπιτονοικοκυράς μου. Πολλά είδα.
Οι Σοβιετικοί παρ' ολίγον να αιματοκυλίσουν τον κόσμο. Ο JFK ΌΧΙ.
Το θέμα δεν είναι καθόλου κατάλληλο γιά συζήτηση στο καφενείο. Οπως ακριβώς συμβαίνει και με το Ιρακ σήμερα. Ευχαριστώ την τύχη μου που δεν φοράω τα παπούτσια του ΗΛΙΘΙΟΥ κατά τη γνώμη μου σημερινού προέδρου. Αλλά ετσι κι' αλλοιώς δεν είναι δυνατόν να μη παραδεχθώ ότι το φταίξιμο είναι μόνο το μισό δικό του, ίσως και λιγώτερο. Ο αρχηγός πρέπει να λάβει μιά απόφαση, και να δει να εκτελείται, είτε αρέσει είτε όχι.
Ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι σίγουρο ότι θα κατηγορηθεί, οποιο δρόμο και άν ακολουθήσει. Τόσον π JFK όσο και οσημερινός, έχουν επιλέξει μι'ια Α' πορεία. Βλέπω σήμερα με απόλυτη βεβαιότητα, ότι άν είχαν κινηθεί σε αντίθετη κατεύθυνση θα αντιμετωπίζαμε ολοι, ανυπολόγιστα προβήματα.
Και όσον αφορά στον JFK και τον RFK, το γεγονός της δολοφονίας των το αποδυκνύει περίτρανα. Αν η δράση των ήταν λανθασμένη, οι δολοφόνοι των θα είχαν σκοτώσει τον περιπτερά της γωνίας.
Ακούω ακόμη τρείς χτύπυς με το τύμπανο. Μετά η φωνή. " Κυρίες και Κύριοι, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών", και έλεγε ο πρόεδρος. " Η ΑΝΘΡΩΠΌΤΗΤΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ Η Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ" είχα μάλιστα μάθει να τον μιμούμαι" MANKIND MUST PUT AN END TO THE WAR OR THE WAR WILL PUT AN END TO MANKIND".
Ο Jack και ο Bobby, μπήκαν στο μάτι αρκετών, ιδίως δε του ομοφυλόφιλου J.E.Hoover. Διαβάστε το βιβλίο του Bobby "The enemy within" και θα καταλάβετε. Ο Oswald μάλλον δυσκολία θα είχε να σου πεί την ώρα της ημέρας. Σκότωσε τον JFK ???

Απάντηση