Δημοσίευση
από JERRY II » 05 Νοέμ 2004 20:50
Σ' ολους καλησπέρα,
Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσω είναι ο τίτλος της κουβέντας. "Ο ΜΥΘΟς ΤΟΥ JFK"
Λυπάμαι αλλά ο JFK δεν έχει καμμία σχέση με κανένα μύθο. Κανένας αρχηγός κράτους ή τελος πάντων αρχηγός δεν έχει σχέση με μύθους.
Γιαυτόν ακριβώς το λόγο δεν έλαβα ποτέ μέρος σε διαδηλώσεις κατά του
σημερινού πλανητάρχη, παρά το ότι μου κάθεται στο στομάχι.
Αν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί, όχι έξω απ'το χορο- να αντικαταστήσει έστω και έναν κακό, αντιπαθητικό αρχηγό, τον προκαλώ να το πεί τώρα.
Μόλις πλησιάσεις, όχι να καθήσεις, στην καρέκλα ο ρεαλισμός σε καλύπτει.
Είχα τη μεγάλη χαρά να συναντήσω τον JFK προσωπικά στο USC όπου ήλθε προσκεκλημένος σε ένα πάρτυ φοιτητών. Το θεμα της ασζφαλείας τότε ήταν σχεδόν ανύπαρκτο, και μίλησα λίγα λεπτά μαζύ του, και του υποσχέθηκα να ονομάσω την κόρη μου Καρολίνα, αν αποκτούσα. Ετσι και έγινε. Και τώρα στα σοβαρά. Την περιπέτεια των Σοβιετικών πυραύλων την έζησα από κοντα, λάθος, από υπερβολικά κοντα. Γνώριζα όλους οσοι ανεμείχθησαν, οχι προσωπικά αλλά από τα ΜΜΕ. Ακριβώς όπως γνωρίζουμε τα δημόσια πρόσωπα στην τηλεόραση. Εκανα ψώνια, πρόβες γιά τη χρήση αντιπυρηνικού καταφυγίου, Fall Out Shelter, που φτιάχτηκε σε λιγότερο από δύο μέρες στο σπίτι της σπιτονοικοκυράς μου. Πολλά είδα.
Οι Σοβιετικοί παρ' ολίγον να αιματοκυλίσουν τον κόσμο. Ο JFK ΌΧΙ.
Το θέμα δεν είναι καθόλου κατάλληλο γιά συζήτηση στο καφενείο. Οπως ακριβώς συμβαίνει και με το Ιρακ σήμερα. Ευχαριστώ την τύχη μου που δεν φοράω τα παπούτσια του ΗΛΙΘΙΟΥ κατά τη γνώμη μου σημερινού προέδρου. Αλλά ετσι κι' αλλοιώς δεν είναι δυνατόν να μη παραδεχθώ ότι το φταίξιμο είναι μόνο το μισό δικό του, ίσως και λιγώτερο. Ο αρχηγός πρέπει να λάβει μιά απόφαση, και να δει να εκτελείται, είτε αρέσει είτε όχι.
Ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι σίγουρο ότι θα κατηγορηθεί, οποιο δρόμο και άν ακολουθήσει. Τόσον π JFK όσο και οσημερινός, έχουν επιλέξει μι'ια Α' πορεία. Βλέπω σήμερα με απόλυτη βεβαιότητα, ότι άν είχαν κινηθεί σε αντίθετη κατεύθυνση θα αντιμετωπίζαμε ολοι, ανυπολόγιστα προβήματα.
Και όσον αφορά στον JFK και τον RFK, το γεγονός της δολοφονίας των το αποδυκνύει περίτρανα. Αν η δράση των ήταν λανθασμένη, οι δολοφόνοι των θα είχαν σκοτώσει τον περιπτερά της γωνίας.
Ακούω ακόμη τρείς χτύπυς με το τύμπανο. Μετά η φωνή. " Κυρίες και Κύριοι, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών", και έλεγε ο πρόεδρος. " Η ΑΝΘΡΩΠΌΤΗΤΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ Η Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ" είχα μάλιστα μάθει να τον μιμούμαι" MANKIND MUST PUT AN END TO THE WAR OR THE WAR WILL PUT AN END TO MANKIND".
Ο Jack και ο Bobby, μπήκαν στο μάτι αρκετών, ιδίως δε του ομοφυλόφιλου J.E.Hoover. Διαβάστε το βιβλίο του Bobby "The enemy within" και θα καταλάβετε. Ο Oswald μάλλον δυσκολία θα είχε να σου πεί την ώρα της ημέρας. Σκότωσε τον JFK ???