Σχόλια για την εποχή και το φαινόμενο του Ναζισμού

Απάντηση
e-telescope.gr
Άτυπος Χρήστης
Δημοσιεύσεις: 59
Εγγραφή: 08 Φεβ 2004 03:46

Σχόλια για την εποχή και το φαινόμενο του Ναζισμού

Δημοσίευση από e-telescope.gr » 20 Απρ 2007 03:00

Σχόλια και παρατηρήσεις για την εποχή και το φαινόμενο του Ναζισμού

Η προπαγάνδα, μέσο με το οποίο οι φασισμοί έπεισαν και κινητοποίησαν λαούς έδειξε τη σημασία της ήδη από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο σαν μέσο ‘διαφώτισης’ της κοινής γνώμης, αλλά και αλλοίωσης των γεγονότων.
Για τους ναζί πάντως «η άμεση προπαγάνδα, είτε ομιλούσα είτε τυπωμένη, ήταν μονάχα η μια πλευρά μιας ευρύτερης επίθεσης στο μυαλό και τις αισθήσεις για να δημιουργηθεί η καινούργια ψυχολογία και τέλος ο ‘καινούργιος άνθρωπος’». Ο show man Μουσολίνι έδειξε τον δρόμο στον Χίτλερ. Δημόσιες τελετές και οπτικά τεχνάσματα κάθε είδους, τέχνη και μαζική κουλτούρα, αρχιτεκτονική, ‘μεγάλες πολιτιστικές καινοτομίες’ και νέες τεχνολογικές κατακτήσεις, τύπος, ραδιόφωνο, λογοτεχνία, μουσική, θέατρο, κινηματογράφος, χειραγωγούν λαούς, συγκαλύπτουν, πείθουν.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο e-telescope.gr

Αγγελικη
Επισκέπτης

Re: Σχόλια για την εποχή και το φαινόμενο του Ναζισμού

Δημοσίευση από Αγγελικη » 27 Αύγ 2011 18:01

το αρθρο σας είναι φοεβερά ενδιαφερόν και θα τολμούσα να πω επίκαιρο, δεδόμεμου πως δίνει μια σαφή εικόνα για τη κατάσταση και τ έδαφος όπου άνθησε η ακροδεξιά στον 20ο αιωνα, και μας δίνει τη δυνατότητα να "πάμε ένα βήμα πιο μπροστα" απο τ ιδια τ γεγονότα και ν δούμε τι μέλλει γενέσθαι σήμερα στον 21ο αιωνα.


Εικόνα
Το σχόλιο κατατέθηκε στο σύστημα σχολιασμού άρθρων του e-telescope.gr κατά την περίοδο που το forum ήταν εκτός λειτουργίας.
Με την επανέναρξη της λειτουργίας του forum τα σχόλια μεταφέρθηκαν στα αντίστοιχα θέματα

Απάντηση