Σχέσεις με το αντίθετο φύλο

Όπως εσείς τις νιώθετε και όπως εσάς προβληματίζουν
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΜΑΝΙΑΤΗΣ
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: 05 Οκτ 2006 13:57

Σχέσεις με το αντίθετο φύλο

Δημοσίευση από ΜΑΝΙΑΤΗΣ » 04 Δεκ 2006 22:18

Καλησπέρα
Αναμφισβήτητα τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα διέρχονται σοβαρή κρίση.Ο αυξημένος αριθμός διαζυγίων, οι "κατεστραμένες οικογένειες" , η έλλειψη σεβασμού και ειλικρίνειας και η αυξανώμενη αμφισβήτηση αποτελούν κραυγαλέα παραδείγματα της σύγχρονης εποχής.
Πραγματικά έχω βαρεθεί να ακούω από τους νέους(και όχι μόνο) γύρω μου φράσεις όπως : "'ολες οι γυναίκες είναι ...", "όλοι οι άντρες είναι οι ίδιοι ", "πως θα ξανακάνω σχέση μετά από αυτά που έπαθα", "άνδρες δεν υπάρχουν", "όλες είναι για τον ...", "θέλω παιδί αλλά δε θέλω άνδρα"κτλ.

Σας καλώ όλους να συζητήσουμε πάνω σε αυτό το θέμα(που ίσως φαντάζει λίγο αστείο,αλλά νομίζω είναι πολύ σοβαρό), να εντοπίσουμε τα αίτια και ίσως να προτείνουμε λύσεις.
Περιμένω τις θέσεις σας. :wink:
Λένε πως μάγκες δεν υπάρχουν πια.κάποιους όμως δε μας πάτησε το τρένο...

Άβαταρ μέλους
ctrl_alt_delete
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 254
Εγγραφή: 05 Ιουν 2006 19:21

Δημοσίευση από ctrl_alt_delete » 05 Δεκ 2006 10:32

Ο κυριότερος λόγος φαίνεται να είναι η σημαντική άνοδος τα τελευταία χρόνια της θέσης της γυναίκας, ιδιαίτερα στην Αθήνα που έχει εξισωθεί πλήρως με τον άντρα.
Απο κεί και πέρα αρχίζουν τα προβλήματα ο άντρας νοσταλγεί παλιότερες εποχές (εποχές που οι περισσότεροι δέν είχαν κάν γεννηθεί) που την είχε υπο την απόλυτη εξουσία του, ή ζηλεύει φορές - φορές τις τάσεις των γυναικών για έξαλες εμφανίσεις.
Η γυναίκα απο την άλλη καταλαβαίνει απο μόνη της οτι ο άντρας όσο και άν φαίνεται να έχει μαλακώσει εξακολουθεί να είναι άντρας και αναζητά έστω και με τον πλάγιο δρόμο τον τρόπο να της την φέρει.
Και όλες αυτές οι αλληλουποψίες έχουν σάν αποτέλεσμα την κρίση των σχέσεων δτα 2 φύλλα και τα περισσότερα ζευγάρια.
Έν οίδα οτι ουδέν οίδα

Άβαταρ μέλους
necrosauron
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 222
Εγγραφή: 27 Δεκ 2005 17:45

Δημοσίευση από necrosauron » 07 Δεκ 2006 12:21

Eγώ πιστεύω ότι αυτό που φταίει για αυτή την κρίση είναι ότι και ο άντρας και η γυναίκα θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο . Έτσι είναι φυσιολογικό να έρχονται σε συγκρούσεις . Θα έπρεπε να πάψει αυτό και να κάθονται όμορφα και ωραία να συζητούν για κάθε θέμα σεβόμενοι την προσωπικότητα και τις απόψεις του συντρόφου τους .
"Τhe World Is Full of Kings and Queens Who Blind Your Eyes Then Steal Your Dreams" Black Sabbath - Heaven and Hell - Heaven and Hell

Άβαταρ μέλους
Εύα
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 134
Εγγραφή: 14 Αύγ 2006 02:19

Δημοσίευση από Εύα » 19 Δεκ 2006 00:45

Η προαιώνια σύγκρουση των φύλλων για πρώτη ίσως φορά στην ιστορία γίνεται επί ίσοις όροις και αυτό αποτελεί την πηγή πολλών προβλημάτων. Όπως σωστά γράψατε, το μοντέλο "η γυναίκα στο σπίτι, ο άντρας στη δουλειά" έχει πάψει πλέον να ισχύει και αυτό δημιουργεί ποικίλες αντιδράσεις αλλά και υπερβολές.

Άβαταρ μέλους
kotso
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 16 Οκτ 2004 23:25

Δημοσίευση από kotso » 24 Ιαν 2007 22:37

η γυναίκα στο σπίτι, ο άντρας στη δουλειά" έχει πάψει πλέον να ισχύει και αυτό δημιουργεί ποικίλες αντιδράσεις αλλά και υπερβολές.
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου απλά αύτο κατα την γνώμη μου δεν είναι και τόσο καλό με την έννοια ότι αυτή η αλλαγή κυρίως νοοτροπίας έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην κοινωνία.
Χωρίς να θέλω να πω ότι δεν έπρεπε κάποια στιγμή να γίνει.
Θα έπρεπε να πάψει αυτό και να κάθονται όμορφα και ωραία να συζητούν για κάθε θέμα σεβόμενοι την προσωπικότητα και τις απόψεις του συντρόφου τους .
πολύ πιασάρικο μόνο κάνε μου μια χάρη........ δείξε μου ένα ζευγάρι που το κάνουν! ( να συζητουν όμορφα και ωραία εννοω....) :wink:
Ο κυριότερος λόγος φαίνεται να είναι η σημαντική άνοδος τα τελευταία χρόνια της θέσης της γυναίκας, ιδιαίτερα στην Αθήνα που έχει εξισωθεί πλήρως με τον άντρα.
Αστα σε λίγο θα μας καβαλήσουν.....αν δεν εχουν αρχισει ήδη να το κάνουν. :!: :!: :wink:
Αν δεν παίξεις δεν θα χαρείς και Αν δεν ρισκάρεις δεν θα κερδίσεις ! Απλα...

Άβαταρ μέλους
Αιών
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 46
Εγγραφή: 24 Μαρ 2007 10:12

Δημοσίευση από Αιών » 26 Μαρ 2007 10:29

Αυτή η αλλαγη στη συμπεριφορά της γυναίκας έχει κλονίσει τη δομή της κοινωνίας και έχει αλλάξει τα ήθη. Σε μια χώρα που κατάφερνε πάντα να κρατάει ένα ψηλό επίπεδο ηθικής και κοινωνικής συμπεριφοράς η εκμαύλιση των γυναικών και η συνεχής προβολής μιας χούφτας τάχα προοδευτικών στοιχείων (κομμουνιστικών και αναρχικών παραγόντων στην πραγματικότητα) οδήγησαν στο χάλι που έχουμε σήμερα.

Άβαταρ μέλους
Κακός
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 07 Μαρ 2005 14:22

Δημοσίευση από Κακός » 26 Μαρ 2007 14:39

Το ότι η Παπαρήγα έχει κάποια σχέση με τις σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών στην Ελλάδα είναι κάτι που δεν το είχα υπολογίσει, ούτε καν μπορούσα να το φανταστώ. Αν το υποψιαστώ .....

Άβαταρ μέλους
MaΧiΜ
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 56
Εγγραφή: 30 Ιαν 2007 17:00

Δημοσίευση από MaΧiΜ » 03 Ιούλ 2007 21:49

Είναι δύσκολο στην εποχή που ζούμε να βρούμε τα ιδανικά στο απέναντι φύλο. Ειλικρίνεια,σεβασμός,επικοινωνία σπάνια συμβαδίζουν.Δυσκολά να βρεθούν και όταν βρεθούν δύσκολα να τα κρατήσεις.
Είναι αυτό που έχει πεί κάποιος: "Είμαι τόσο κοντά,όμως τόσο αλλού".

Άβαταρ μέλους
Εύα
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 134
Εγγραφή: 14 Αύγ 2006 02:19

Δημοσίευση από Εύα » 16 Ιούλ 2007 14:11

Αιών έγραψε:Αυτή η αλλαγη στη συμπεριφορά της γυναίκας έχει κλονίσει τη δομή της κοινωνίας και έχει αλλάξει τα ήθη. Σε μια χώρα που κατάφερνε πάντα να κρατάει ένα ψηλό επίπεδο ηθικής και κοινωνικής συμπεριφοράς η εκμαύλιση των γυναικών και η συνεχής προβολής μιας χούφτας τάχα προοδευτικών στοιχείων (κομμουνιστικών και αναρχικών παραγόντων στην πραγματικότητα) οδήγησαν στο χάλι που έχουμε σήμερα.
Ελπίζω ότι απλά αστειεύεσαι, αλλιώς τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

Καλέ μου Maxim κάποια πράγματα τα φέρνει ο χρόνος. Αν περιμένεις να γνωρίσεις έναν άνθρωπο και να σου εμπνεύσει κατευθείαν όσα αναφέρεις τότε θα δυσκολευτείς πολύ. Αντίθετα αν δοκιμάσεις να γνωρίσεις πολλούς ανθρώπους, να συμβιώσεις μαζί τους, να κάνεις έρωτα μαζί τους τότε κάποιος ή κάποιοι από αυτούς μπορεί να είναι αυτό που ζητά ο καθένας μας.

Άβαταρ μέλους
Mike-P
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 21 Σεπ 2007 09:25

Δημοσίευση από Mike-P » 21 Σεπ 2007 16:24

Αααχ.. νοσταλγω τις παλιές καλές εποχές που ο άντρας κρατώντας ένα ρόπαλο στο χέρι, έσερνε τη γυναίκα απτα μαλλιά και την έπαιρνε μέσα στη σπηλια.. :lol:

Νομίζω ότι ένας τουλάχιστον απτους λόγους που έχουν γίνει έτσι τα πράγματα στις σχέσεις έχει να κάνει με τον τρεντισμό. Όλα τώρα έχουν γίνει πολύ επιφανειακά και δήθεν. Τωρα τα μίκρα (αυτά με τα μάλλια άχυρο και τα σώβρακα έξω) έχουν πιο επαναστατικό τρόπο σκέψης. τώρα κάποια που δε φοράει στριγκάκι, γίνεται αυτόματα φλωράκι και 'παρθένα'.Η ιεραρχία έχει αλλάξει.δεν αρκεί να είσαι έξυπνος, πρέπει να έχεις τα look. Τα βίντεοκλιπ που γυρίζονται τώρα προβάλουν συνέχεια τη σεξουαλικότητα και καθόλου αισθησιασμό. συγκρίνετε τα με βίντεοκλιπς τον 80ς, ακόμα και 90ς και θα καταλάβετε. Ακόμα και περιοδικά αλλά και ταινίες όλω κώλους δείχνουν. (δε λέω ότι με χαλάνε αλλά έλεος)
που πήγε ο αγνός συναισθηματισμός, που πήγαν τα μπλούζ στα πάρτυ, το Στέλλα κρατάω μαχαίρι? το μη μου μιλάς για καλοκαίρια? το εγω και ο Πούφ?!!
Διάλεξα το δρόμο το λιγότερο ταξιδεμένο και αυτό έκανε όλη τη διαφορά..

Απάντηση