Δημοσίευση
από evmourelatos » 15 Μάιος 2007 18:35
Οι Αρβανίτες είναι εξελληνισμένοι Αλβανοί που ήλθαν στην Νότια Ελλάδα και τη Θεσπρωτία το Μεσαίωνα κατά κύματα, από τον 9ο αιώνα έως και τον 15ο επί Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.
Ο όρος Έλληνας για τους κατοίκους του Νέου Ελληνικού Κράτους, όπως και Βούλγαρος για τους κατοίκους της Βουλγαρίας, Σέρβος για τους κατοίκους της Σερβίας, Τούρκος για τους κατοίκους της Τουρκίας, Αλβανός για τους κατοίκους της Αλβανίας είναι σε πάρα πολλές περιπτώσεις άκρως παραπλανητικός, απλώς και μόνο γιατί και εμείς και οι γειτονές μας ζούμε σε μη εθνικά καθαρά κράτη.
Ανεξάρτητα από την εθνική μας καταγωγή όμως (που άλλοι την γνωρίζουμε και άλλοι όχι) είμαστε όλοι Ρωμιοί. Εγώ για παράδειγμα είμαι ελληνικής καταγωγής και ξέρω ότι έχω και αρκετό σλαβικό αίμα από την πλευρά της μητέρας μου. Οι Αρβανίτες είναι Αλβανοί με Ελληνικές, Βλαχικές και σλαβικές επιμειξίες. Οι Βλάχοι είναι απόγονοι "Ρωμαίων" λεγεωνάριων απροσδιόριστης κατά τα άλλα εθνικής καταγωγής. Όλοι αυτοί σύμφωνα με τον εθνικό μας ήρωα Ρήγα Φεραίο είναι Ρωμιοί και ζούσαν μαζί σε πολυεθνικές αυτοκρατορίες για χιλιετίες.
Γι' αυτό το λόγο ο Ρήγας μίλαγε για μια Δημοκρατία με πρώτεύουσα την Πόλη, επίσημη γλώσσα τα ελληνικά, ανεξίθρησκη, ανεκτική και ισχυρή με σύνορα ίδια με αυτά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας της εποχής του.
Δηλαδή για μια αναβίωση του "Βυζαντίου" με δημοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης. Ο Ρήγας είχε απόλυτο δίκιο.
Στην Αυτοκρατορία του Αλεξάνδρου, στα Ελληνιστικά Βασίλεια, στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (Βυζαντινή όπως την ονόμασαν ΣΚΟΠΙΜΑ οι Φράγκοι), στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, για χιλιετίες δεν υπήρχαν σύνορα και σαφώς καθορισμένα έθνη στα Βαλκάνια και την Μικρά Ασία. Έλληνες υπήρχαν από τη Μολδαβία έως την Κύπρο και απο την Κεφαλλονιά ως την Καπαδοκκία. Αλβανοί από το Δούναβη έως το Ταίναρο. Βλάχοι από τη Θεσσαλία έως την Βλαχία. Σλάβοι το ίδιο.
Τα εθνικά κράτη στα Βαλκάνια τα δημιούργησαν οι Δυτικοί για να μας χωρίσουν τεχνητά. Έτσι όταν αποτινάξαμε τον ζυγό του Σουλτάνου μπήκαμε στον δικό τους και γίναμε Αγγλικά, Αυστριακά, Ρώσικα και Γαλλικά προτεκτοράτα. Γίναμε λοιπόν όλοι ένας συρφετός από κρατίδια προτεκτοράτα, και εμείς και (τι ειρωνία) οι δυνάστες μας οι Τούρκοι.
Για αυτό τον φάγανε το Ρήγα. Ρωμέϊκο σαν κι αυτό που είχαμε πριν το 1204 δεν κάναμε ποτέ, γιατί δεν έπρεπε να κάνουμε. Δεν έπρεπε να αφήσουν το Ρήγα να μας κάνει ισχυρούς και πάμπλουτους όπως πριν το 1204. Δεν μας άφησαν να το φτιάξουμε το Ρωμέϊκο. Μας έβαλαν και φαγωθήκαμε και ακόμα φαγωνόμαστε μεταξύ μας. Διαιρεμένοι είμαστε εύκολος στόχος και καλοί πελάτες όπλων.
Πρέπι να είμαστε περήφανοι όλοι, ανεξάρτητα εθνικής καταγωγής, για αυτό που είμαστε. Και πάνω από όλα να θυμόμαστε ότι κάποτε, πριν από 800 χρόνια, όλοι μαζί, Έλληνες, Σλάβοι, Αλβανοί, Βλάχοι, Βούλγαροι και Ρουμάνοι, Σέρβοι και Μαυροβούνιοι, εξελληνισμένοι Μικρασιάτες (τώρα εκτουρκισμένοι) και Αρμένηδες είμασταν όλοι Ρωμιοί (Ρωμαίοι πολίτες δηλαδή) . Οι πιο πλούσιοι, ισχυροί και κυρίως ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ άνθρωποι στον πλανήτη ΓΗ.
Και να θυμόμαστε πάντα ΠΟΙΟΙ φταίνε και δεν είμαστε πια. Πρώτα οι πρόγονοί μας οι ανίκανοι Ρωμιοί αυτοκράτορες του 12ου και 13ου αιώνα και βέβαια οι βάρβαροι πρόγονοι των "πολιτισμένων" Φράγκων που εκμεταλλεύτηκαν την κακία και τη διχόνοια των δυναστειών του "ύστερου Βυζαντίου" και μας κατέσφαξαν.