ΚΕΛΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Θρησκεία & πίστη, εσωτερισμός και υπαρξιακές αναζητήσεις
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
PRINCESS_SCORPION
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 29 Απρ 2004 19:27

Δημοσίευση από PRINCESS_SCORPION » 24 Μάιος 2004 16:11

ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΠΟΤΕ ''ΚΡΕΜΟΜΑΣΤΕ'' ΑΠ'ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΣΟΥ....
ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΗΓΗΣΗ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ... ΝΑ ΣΑΙ ΒΟΗΘΗΣΩ...
ΜΙΛΗΣΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ''ΘΕΟΙ'' ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΤΑ ΞΩΤΙΚΑ?

Άβαταρ μέλους
Prince_Scorpion
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 24 Μάιος 2004 15:32

Δημοσίευση από Prince_Scorpion » 24 Μάιος 2004 16:16

Mε μπέρδεψες τώρα ...θες να μάθεις για την Κέλτικη θρησκεία η για την μυθολογία των ξωτικών?

για το πρώτο να σου πω αν θες για το δέυτερο όμως θα πρέπει να ψάξεις σε βιβλιοπωλεία για τα κατάλληλα βοηθήματα στην ερευνά σου

Άβαταρ μέλους
PRINCESS_SCORPION
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 29 Απρ 2004 19:27

Δημοσίευση από PRINCESS_SCORPION » 24 Μάιος 2004 16:21

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΑΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΣΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙΣ .....
ΠΕΣ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΛΤΙΚΗ ''ΘΡΗΣΚΕΙΑ''
..................ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΙΣ ΟΤΙ ΛΕΩ ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠ'ΤΟ ΠΑΝΘΕΟ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΕΣ :)

Άβαταρ μέλους
γιώργοςπήττας
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 14 Μάιος 2004 10:36

Δημοσίευση από γιώργοςπήττας » 27 Μάιος 2004 14:39

Barry Cunliffe, «The extraordinary voyage of Pytheas the Greek. The man who discovered Britain», εκδ. Penguin, σελ. 192, τιμή (amazon.co.uk): 10 ευρώ.

Ο Έλληνας Πυθέας ήταν ο πρώτος θαλασσοπόρος της Iστορίας, λέει σε νέο βιβλίο Bρετανός ιστορικός. Ξεκίνησε τον 4ο αιώνα π.X. από τη Mασσαλία για τον ευρωπαϊκό βορρά. Kαι δεν βρήκε βαρβάρους, αλλά κασσίτερο, ήλεκτρο και χρυσό

Στο παλιό λιμάνι της Μασσαλίας, μία χάλκινη πλάκα γράφει: «Εδώ γύρω στο 600 π.X. Έλληνες ναυτικοί αποβιβάστηκαν προερχόμενοι από τη Φώκαια, ελληνική πόλη της Μικράς Ασίας. Ίδρυσαν τη Μασσαλία από την οποία μεταλαμπαδεύτηκε στη Δύση ο πολιτισμός».

Υπάρχει ένα πρόσωπο που υπονοείται πίσω από τις λέξεις αυτές. Λέγεται Πυθέας και το άγαλμά του βρίσκεται σε μία εσοχή της πρόσοψης του Χρηματιστηρίου Αξιών της πόλης, μαζί με εκείνο του Ευθυμένη.

H παρουσία τους εκεί έχει έναν ειδικό συμβολισμό. Οι δύο Έλληνες θαλασσοπόροι από τη Μασσαλία βοήθησαν το άνοιγμα του εμπορίου σε μια πόλη που κάποτε ήλεγχε μεγάλο μέρος της μεσογειακής οικονομίας. Και ο μεν Ευθυμένης ταξίδεψε προς Νότον. Έφθασε στη Σενεγάλη, πιθανόν και στην Γκάνα.
Ο Πυθέας όμως τράβηξε προς Βορράν, να βρει τους τόπους που ήταν σκεπασμένοι με τον πέπλο του μύθου, τόπους βαρβαρικούς όπου οι άνθρωποι «δεν μιλούσαν ελληνικά αλλά συνεννοούνταν με θορύβους που έμοιαζαν με κραυγές ζώων».

Ο Aγγλος ιστορικός Μπάρι Κάνλιφ ανέλαβε να χαρτογραφήσει ξανά το μυθικό εκείνο ταξίδι. Καθηγητής στην έδρα Ευρωπαϊκής Αρχαιολογίας της Οξφόρδης από το 1972, συγγραφέας δεκάδων βιβλίων, μονογραφιών, άρθρων, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον κελτικό πολιτισμό, κυκλοφόρησε πρόσφατα (Εκδόσεις Penguin) το βιβλίο «Το συναρπαστικό ταξίδι του Πυθέα του Έλληνα», με υπότιτλο «Ο άνθρωπος που ανακάλυψε τη Βρετανία».

Βέβαια το ταξίδι του δεν είναι άγνωστο. Ο Πυθέας είχε γράψει, γύρω στο 320 π.X., «Περί Ωκεανού», βιβλίο το οποίο δεν σώζεται, αναφέρεται όμως σε αρκετές πηγές μέσω των οποίων σώζονται και αυτούσια αποσπάσματα. Αρκετοί μεταγενέστεροι του Πυθέα γεωγράφοι και ιστορικοί, όπως ο Στράβωνας και ο Πολύβιος, αμφισβήτησαν τα γραπτά του Πυθέα και τα μεταχειρίστηκαν ως μυθεύματα - «Πυθέου πλάσματα» τα αποκαλούσαν.
Aλλοι όμως τα υποστήριξαν - παράδειγμα ο Ίππαρχος, ο Ερατοσθένης, ο Κοσμάς ο Ινδικοπλεύστης. Και σήμερα θεωρείται πια βέβαιο ότι το ταξίδι έγινε, και ο Πυθέας θα πρέπει να πάρει τη θέση του δίπλα στον Κάπτεν Κουκ και τον Κολόμβο.

Ο Πυθέας υπήρξε πράγματι, σύμφωνα και με νεώτερα ευρήματα, ο πρώτος άνθρωπος τού τότε γνωστού κόσμου που έφθασε στη Βρετανία, στις χώρες των Κελτών και των Γαλατών, τρεις αιώνες νωρίτερα από τις λεγεώνες του Ιούλιου Καίσαρα. Και ο Κάνλιφ ανασυνέθεσε το ταξίδι χρησιμοποιώντας όλες τις γραπτές πηγές αλλά και τα ευρήματα της αρχαιολογίας, για να πει τι ακριβώς συνάντησε στον δρόμο του.
Ταυτόχρονα ανασυνθέτει το ιστορικό πλαίσιο μιας περιόδου από το 600 έως το 100 π.X., τους ανταγωνισμούς ανάμεσα σε Ετρούσκους, Έλληνες, Καρθαγένιους και Ρωμαίους και αναδεικνύει την αξία του εμπορίου, ως κινήτρου του ταξιδιού αυτού, όπως συνέβη και με τους θαλασσοπόρους του 15ου αιώνα.
Αναδεικνύει τη σημασία του κασσίτερου, του ήλεκτρου και του χρυσού, στην οικονομία της εποχής. Ο κόσμος του Πυθέα ήταν ο μεσογειακός κόσμος που είχε όριο τις ¶λπεις και τις Ηράκλειες Στήλες στο Γιβραλτάρ, ήταν όμως και ένας κόσμος που είχε ανάγκη την υπέρβαση των ορίων του. «Ήταν ένας κόσμος αλλαγών, ανάπτυξης οριζόντων, επαφών σε μεγάλες αποστάσεις, ανταλλαγής αγαθών και επέκτασης των γνώσεων», λέει. «H Μεσόγειος ήταν μέρος ενός γρήγορα αυξανόμενου παγκόσμιου συστήματος που περιελάμβανε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική, χαρακτηριζόταν δε από διογκούμενη αλληλεξάρτηση».

Ο Πυθέας πέρασε τις Ηράκλειες Στήλες, ανέβηκε τις ισπανικές ακτές, τις γαλλικές, είδε από ποιες ακριβώς περιοχές του άγνωστου Βορρά, της Μάγχης και της Βαλτικής, έφθανε έως τον Νότο ο κασσίτερος και το κεχριμπάρι. Και έφθασε μέχρι και την περίφημη Θούλη (πιθανολογείται ότι είναι η Ισλανδία), όπου δεν υπήρχε ακριβώς «ούτε γη ούτε θάλασσα ούτε αέρας», παρά μόνον ένα είδος «θαλασσίου πνεύμονος». Άντε μετά να τον πιστέψει ο Στράβωνας. Αλλά ο Πυθέας μιλούσε για τους πάγους.


Ο Μπάρι Κάνλιφ, ήδη με τον τίτλο και τον υπότιτλο, παίζει με το θανατηφόρο όπλο της λεπτής ειρωνείας. Είναι σαν να μας προτείνει μια σειρά ανακαλύψεων: Οι Έλληνες (ο «Pytheas the Greek») ανακάλυψε τους Κέλτες κάνοντας τον περίπλου της Ιβηρικής. Οι απόγονοι των λαών αυτών ανακάλυψαν την Αμερική. Και όλοι ετούτοι μαζί, ανακάλυψαν αργότερα έναν απόγονο του Πυθέα, ναυτικό κι αυτόν, τον «Zorba the Greek». Τα πάντα είναι θέμα οπτικής γωνίας, μας λέει εντέλει. Όλα εξαρτώνται από το ποιος είναι κέντρο του κόσμου και ποιος φολκλόρ.
Γιατί ο ανομολόγητος στόχος του διακεκριμένου οξφορδιανού, στο απόγειο της καριέρας του, τόσο σε αυτό το βιβλίο του όσο και στο αμέσως προηγούμενό του, το «Facing the Ocean», είναι ένας: να αποδείξει τη θεωρία που σε διαλέξεις του έχει διατυπώσει περί «καθιερωμένης ψευδο-ιστορίας», σύμφωνα με την οποία οι Κέλτες πήραν τα φώτα του πολιτισμού από τη Μεσόγειο. Να πει, με άλλα λόγια, ότι παρά τα όσα συκοφαντικά λέγονται, το χαρακτηριστικό των λαών αυτών δεν ήταν η κατανάλωση... βελανιδιών.

Φυσικά, για να εδραιώσει τις θέσεις του, πρέπει υποχρεωτικά να συνταξιδέψει με τον Πυθέα. Διότι το δικό του θεωρητικό ταξίδι έχει αναπόφευκτη αφετηρία τις μεσογειακές γραπτές πηγές, μια και οι Κέλτες τότε δεν είχαν ακόμη γραπτή γλώσσα.
Δικαιούται, ωστόσο, να υποστηρίξει ότι αυτό ήταν ένα από τα ελάχιστα σημεία υστέρησης των Κελτών, καθώς οι πληθυσμοί της Γαλατίας, της Γαλικίας, της Κορνουάλης ή της Βρετάνης, οι «κοινωνίες του Ατλαντικού», όπως τις αποκαλεί, είχαν καινοτομήσει με άλλους τρόπους: «Ήταν πιο μπροστά στη ναυσιπλοΐα, στη ναυπηγική και στις γνώσεις για τις εποχές και την αστρονομία».

Σαν ελληνική «μόδα»

Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που μίλησαν για τους «Κελτούς», από τον 6ο αιώνα π.X. Στους επόμενους αιώνες, οι δύο πολιτισμοί, ο ελληνικός και ο γαλατικός, έμελλε να συναντηθούν.

Ο Πίτερ Μπέρεσφορντ Έλις, διακεκριμένος μελετητής του κελτικού πολιτισμού, στην πρώτη σχετική μελέτη που δημοσιεύεται -μόλις κυκλοφόρησε- στα ελληνικά («Έλληνες και Κέλτες», Εκδ. Θεμέλιο, Σελ. 292, τιμή: 19,70 ευρώ ), περιγράφει πώς το διαρκές κελτικό μεταναστευτικό ρεύμα οδηγήθηκε μέχρι τη Νοτιοανατολική Ευρώπη αλλά και την Ουκρανία! Και καταγράφει την πορεία των Κελτών της Ανατολής μέχρι τη σταδιακή τους αφομοίωση και εξαφάνιση.

Είναι, φαίνεται, λίγο μόδα εσχάτως ο κελτικός πολιτισμός. Αν κάποιος προτιμάει μία λιγότερο μακρινή εποχή, υπάρχει ο 11ος αιώνας, ο Πάπας Ουρβανός και οι Σταυροφορίες Κελτών βασιλέων στην «Ιερή λόγχη» (Εκδ. Ελληνικά Γράμματα, Σελ. 636, Τιμή: 21,90 ευρώ) του μελετητή Στέφεν Λόχεντ.

ΤΑ ΝΕΑ , 28-04-2004 , Σελ.: P27
Κωδικός άρθρου: A17925P271
ID:413342


Το παραπάνω , είναι νομίζω πολύ ενδιαφέρον κείμενο-παρουσίαση και καλά γραμμένο.

Με την ευκαιρία όμως να συστήσω ανεπιφύλακτα το εξαίρετο πόνημα του ΄'Ελλις (Peter Beresford Ellis), Έλληνες και Κέλτες.


Ελπίζω η μετάφρασή του στα Ελληνικά να είναι καλή , είχα την τιμή ακριβώς πριν από δυο χρόνια να συνοδεύσω τον Ιρλανδο-Βρετανό συγγραφέα στο Θεμέλιο και να κάνω τον "μεσολαβητή" για την ελληνική μετάφραση και έκδοση του έργου....Ο συγγραφέας , που θρέφει μεγάλο σεβασμό και αγάπη στους Έλληνες , είχε μεγάλη αγωνία για την καλή απόδοση της δουλειάς του στη γλώσσα μας...
αύριο , είναι πολύ σημαντική μέρα. μην το ξεχνάς , είναι η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής σου.

Άβαταρ μέλους
PRINCESS_SCORPION
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 29 Απρ 2004 19:27

Δημοσίευση από PRINCESS_SCORPION » 01 Ιουν 2004 15:00

ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΙΓΚΙΠΑ.... :twisted:

Άβαταρ μέλους
Prince_Scorpion
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 24 Μάιος 2004 15:32

Δημοσίευση από Prince_Scorpion » 01 Ιουν 2004 21:49

Νομίζω οτι το παρακάτω Link ιδιαιτέρως διαφοτιστικό :lol:

http://web.raex.com/~obsidian/CeltPan.html

Άβαταρ μέλους
PRINCESS_SCORPION
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 29 Απρ 2004 19:27

Δημοσίευση από PRINCESS_SCORPION » 06 Ιουν 2004 16:24

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ....
ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ..
ΕΝΝΟΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ...
ΤΟ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ SITE BOHΘΑΕΙ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ???
ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ..
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ SITE.. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΩ.
ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΣΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Η ΠΕΣ ΜΑΣ ΑΝ ΘΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ... :)

Άβαταρ μέλους
Figolfin
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 37
Εγγραφή: 23 Νοέμ 2004 13:43

Δημοσίευση από Figolfin » 06 Ιαν 2005 13:53

ΤΟΝ 3 ΑΙΩΝΑ Π.Χ ΟΙ ΚΕΛΤΕΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΠΛΩΘΗΚΑΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΡΕΣ ΤΟΥΣ!ΟΙ ΚΕΛΤΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΓΡΑΠΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΟΝ 5 ΑΙΩΝΑ Μ.Χ!ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΟΙ ΡΗΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΩΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΒΑΡΔΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΥΙΔΕΣ!ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ 7ΑΙΩΝΑ!ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΗ ΠΗΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΛΤΙΚΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ!ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ Η ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΟΜΗΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΠΡΟΤΑΡΧΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΥΘΩΝ!ΤΩΡΑ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ ΨΗΤΟ!ΒΑΣΙΚΗ ΠΗΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΩΝ ΟΠΟΥ ΙΣΤΟΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ!ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΩΝ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΡΘΟΛΟΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΙΣΠΑΝΟΣ!Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΘΟΛΟΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΦΑΜΟΡΙ ΣΙΧΑΜΕΡΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΜΕ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!ΟΙ ΦΑΜΟΡΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ!ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΦΑΜΟΡΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΟΑΝΘΡΩΠΟΣ!ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΞΗ ΦΟΜΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΤΗΣ!ΥΣΤΕΡΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΜΑΧΕΣ 3 ΑΙΩΝΩΝ ΦΟΜΟΡΙ ΕΞΟΝΤΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΘΠΛΟΝ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΜΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ!ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΜΝΗΜΟΝΕΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΩΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΑΘΑ ΝΤΕ ΝΤΑΝΑΝ ΔΗΛ ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΝΤΑΝΟΥ ΜΕ ΓΕΝΗΤΟΡΑ ΤΗ ΘΕΑ ΝΤΑΝΟΥ!Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΝΕΦΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΜΑΓΙΚΗ ΤΕΧΝΗ!Ο ΜΥΘΟΣ ΛΕΙ ΟΤΙ ΕΦΕΡΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΛΙΘΟ ΤΟΥ ΠΕΠΡΟΜΕΝΟΥ!ΟΤΑΝ ΠΑΤΟΥΣΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ Ο ΛΙΘΟΣ ΒΡΙΧΙΟΤΑΝ ΑΠΟ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ!ΟΙ ΤΟΥΑΘΑ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΤΟΥ ΜΟΙΤΟΥΡΑ ΤΙΣ ΠΙΟ ΦΗΜΙΣΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ!Ο ΝΑΟΥΝΤΑ ΦΗΜΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΑΘΑ ΕΚΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΥΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΑΝΕΣΤΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΦΟΜΟΡΙ ΚΑΤΑΤΡΩΠΟΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΚΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΤΟΥΑΘΑ ΝΙΚΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣ ΤΟΥ ΜΙΛ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΡΩΠΟΘΗΚΑΝ ΟΛΟΤΕΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΩΣ Ο ΘΕΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΕΛΤΙΚΟΥ ΜΥΘΟΥ!ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΟΞΑΣΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΟΡΑΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΦΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΛΟΓΧΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΛΕΥΚΕΣ ΑΣΠΙΔΕΣ!
Elen Sila Lumenn Omontielvo.

Άβαταρ μέλους
fluke
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 433
Εγγραφή: 12 Ιαν 2005 21:12

Δημοσίευση από fluke » 04 Μάιος 2005 14:52

Έχω ακούσει την ιστορία περί άμεσης σχέσης Ελλήνων - Κελτών από συμφοιτητές μου ιρλανδούς, οι οποίοι με κάθε ευκαιρία εκθείαζαν την Ελλάδα, τους ανθρώπους της και τον πολιτισμό της, γεγονός το οποίο μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση τότε. Μάλιστα αναφέρονταν με περηφάνεια στο ότι οι δύο αρχαίοι λαοί είχαν άμεσες σχέσεις.
Είναι γεγονός ότι γενικά οι Κέλτες αλλά ειδικότερα οι Ιρλανδοί ουδεμία σχέση έχουν σαν προσωπικότητες με τους κατακτητές τους τους σάξονες αλλά και γενικά με τους ψιλομίζερους και προγραμματισμένους Βορειοευρωπαίους.
Πρόκειται ακόμη και σήμερα για περήφανους, ειλικρινείς και έξω καρδιά τύπους που θυμίζουν έντονα μεσογειακό ταπεραμέντο. Όποιος πάει Δουβλίνο σίγουρα μπορεί να το βεβαιώσει.
Επίσης ο τυπικός Ιρλανδός έχει τα εξής άκρως ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:
κατάλευκο δέρμα με ιδιαίτερα μελαχροινό τρίχωμα και γαλάζια μάτια.
Τα παραπάνω είναι απλό προϊόν παρατήρησης μετά από πολλά χρόνια στο UK, άξιο αναφοράς.
Πιστεύω θα ήταν ενδιαφέρον να αναζητήσει κανείς τις ομοιότητες και τις διαφορές των δύο αρχαίων θρησκειών
Through these city nightmares you'd walk with me And we'd talk of it with idealistic assurance That like these urban nightmares We'd blacken each other skies

Απάντηση