Τί είναι η Γνώση;

Θρησκεία & πίστη, εσωτερισμός και υπαρξιακές αναζητήσεις
Απάντηση
Leon_
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 09 Φεβ 2006 15:36

Τί είναι η Γνώση;

Δημοσίευση από Leon_ » 09 Φεβ 2006 15:42

Τί είναι η Γνώση;

Εικόνα

Όλες οι θρησκείες είναι πολύτιμα μαργαριτάρια κρεμασμένα στη χρυσή κλωστή της θεολογίας - Σαμαέλ Αούν Βεόρ


Αληθινή Γνώση είναι η Οικουμενική σοφία η οποία ελευθερώνει την ψυχή από την Δυστυχία. Αυτή η Γνώση έχει εκφραστεί από όλους τους μεγάλους αγίους του κόσμου και τις φωτισμένες ψυχές.

Η αληθινή γνώση είναι οικουμενική για όλη την ανθρωπότητα και μπορεί να βρεθεί σε όλες τις γνήσιες θρησκείες και μυστικές παραδόσεις. Έτσι, μέσα σε όλες αυτές υπάρχει Η Διδασκαλία της Σύνθεσης: η Οικουμενική Διδασκαλία από την οποία όλες οι θρησκείες έχουν γεννηθεί. Αυτή η βασική γνώση είναι η ουσιώδης επιστήμη που κάθε ανθρώπινο ον χρειάζεται ώστε να γνωρίσει τα Μυστήρια της Ζωής και του Θανάτου άμεσα, προσωπικά, μέσα από τη δική του εμπειρία.


“Εμείς πεταχτήκαμε στα λιοντάρια στα δημόσια θεάματα της Ρώμης, και γιορτάζαμε τις τελετουργίες μας μέσα στις κατακόμβες. Καήκαμε ζωντανοί στις φλόγες της Ρωμαιοκαθολικής Ιεράς εξέτασης. Συνοδέψαμε τον Ιησού Χριστό στους Αγίους Τόπους. Εμείς ήμασταν οι μυστικοί Εσσαίοι της Παλαιστίνης, δεν αυτοσχεδιάζουμε καιροσκοπικές διδασκαλίες. Ήμασταν κρυμμένοι για είκοσι αιώνες και τώρα επιστρέφουμε ακόμα μια φορά στους δρόμους κρατώντας στους ώμους μας τον παλιό, σκληρό και βαρύ σταυρό.

Ο Παύλος πήγε την διδασκαλίας μας στη Ρώμη και ήταν ένας Ναζωραίος Γνωστικός.

Ο Χριστός δίδαξε την διδασκαλία μας μυστικά σε εβδομήντα μαθητές.

Οι Sethani, Peratae, Carpocratians, Ναζωραίοι και Εσσαίοι είναι Γνωστικοί. Τα Αιγυπτιακά μυστήρια και τα μυστήρια των Αζτέκων, τα Μυστήρια της Ρώμης, της Τροίας, της Καρθαγένης, της Ελευσίνας, της Ινδίας, των Δρυιδών, των Πυθαγορείων, των Καβίρ, του Μίθρα και της Περσίας, κτλ. είναι στην ολότητα τους αυτό που καλούμε Γνώση ή Γνωστικισμός.

Εμείς τώρα για μια ακόμα φορά ανοίγουμε τους αρχαίους Γνωστικούς Ναούς οι οποίοι είχαν κλείσει με την άφιξη του μεσαίωνα.

Ανοίγουμε τώρα τα αυθεντικά Μυητικά κολλέγια. - Από Τα Μεγαλύτερα Μυστήρια του Σαμαέλ Αούν Βεόρ.”


Η Γνώση είναι εμπειρική, όχι διανοητική ή θεμελιώδη πιστεύω. Η σεβαστή επιστήμη της Γνώσης είναι οικουμενική και ουσιώδης γνώση της αντικειμενική πραγματικότητας, εκφράζει τα μέσα με τα οποία φτάνει κανείς να γνωρίσει την πραγματικότητα για τον εαυτό, μέσα από τη δική του εμπειρία. Αυτή είναι, στην ουσία της, η μέθοδος για να διαφύγει κανείς από τη δυστυχία, επειδή η είσοδος στην αντικειμενική πραγματικότητα είναι η διαφυγή από τον υποκειμενικό Νου, μέσα στον οποίο όλοι υποφέρουμε έντονα. Αυτή η επιστήμη είναι ακριβής και αναλλοίωτη και έχει υπάρξει για χιλιετίες. Η γνώση έχει εκφραστεί από όλους τους μεγάλους αγίους του κόσμου και είναι ελεύθερη από δογματισμό, πολιτικές πεποιθήσεις και σεκταρισμό.

Η καρδιά της Γνώσης είναι το Μεγάλο Αρκάνο, Daath (στα Εβραϊκά η γνώση), το οποίο είναι η ζωτική σοφία κρυμμένη μέσα στην ιστορία του Κήπου της Εδέμ μέσα στο σύμβολο του Δέντρου της Γνώσης.

Οι αρχαίοι πολιτισμοί που έκτισαν της Μεγάλες Πυραμίδες, οι οποίοι εξελίχθηκαν τρομερά, και κατείχαν γνώση και τεχνολογίες που ακόμα και σήμερα είμαστε ανίκανοι να καταλάβουμε, όλοι κατείχαν και σέβονταν τις μυστικές επιστήμες πάνω από όλα τα άλλα. Και το μεγαλύτερο μυστικό, η μεγαλύτερη επιστήμη από όλες, το Μεγάλο Αρκάνο, ή η Μεγάλη Απόκρυφη Επιστήμη της Αλχημείας, ήταν το πιο σημαντικό πράγμα από όλα τα άλλα. Οι Αιγύπτιοι, οι Αζτέκοι, οι Μάγιας, οι Χαλδαίοι, οι Ινδοί, οι Θιβετιανοί, κτλ. όλοι είχαν σαν πιο πολύτιμο θησαυρό τους το Μεγάλο Αρκάνο.

Σε όλους αυτούς τους πολιτισμούς, η Εσωτερική γνώση ήταν πάντα αποκλειστικότητα μιας ελίτ ομάδας. Είτε στην Ινδία ή στην Αίγυπτο ή στους Μάγιας ή στον πολιτισμό των Αζτέκων, η μυστική γνώση μεταδιδόταν, εξασκούνταν και συντηρούνταν από μια ιεραρχία προσεκτικά καλλιεργημένων ατόμων. Και αυτά τα άτομα υποβάλλονταν στις πιο σκληρές, απαιτητικές πειθαρχίες και οδηγίες. Για να εισέλθει κανείς στη γνώση του Μεγάλου Αρκάνου, έπρεπε να περάσει από δοκιμασία σε δοκιμασία, αποδεικνύοντας την ειλικρίνεια και την αξιοπιστία του. Πολλές φορές, θα ήταν κάτω από παρακολούθηση για χρόνια, ακόμα και χωρίς να το ξέρουν. Πολλές φορές, θα απορρίπτονταν μόνο και μόνο για να γίνει φανερό πως θα αντιδράσουν, αν ακόμα συνέχιζαν να σέβονται τους όρκους που είχαν πάρει. Τόσο σημαντικά και τόσο ισχυρά ήταν τα μυστικά του Μεγάλου Αρκάνου, το μεγαλύτερο μυστήριο των μυστηριακών σχολών, που όποιος μυημένος τα φανέρωνε, ο οποίος λίγο μίλησε για αυτά, αποκεφαλιζόταν και η τέφρα του ριχνόταν στον αέρα, ή μυστηριωδώς εξαφανιζόταν. Αναπόφευκτα, όλοι οι μυημένοι που δημόσια αποκάλυπταν τα μυστικά του Μεγάλου Αρκάνου σκοτώνονταν και εξαφανίζονταν από τη Γη. Έτσι ήταν, μέχρι πολύ πρόσφατα.

Ένα πράγμα που θα ανακαλύψει όποιος σοβαρά μελετάει εσωτερισμό είναι ότι η βασική επιστήμη, αν και ποτέ δεν είχε διευκρινιστεί ανοικτά, είναι αμετάβλητη, όλοι οι αληθινά μυημένοι συμφωνούν πάνω στην ουσιώδη φύση της επιστήμης και της τέχνης, ανεξάρτητα της παράδοσης τους ή σε ποιον αιώνα έζησαν. Ο Ερμής ο Τρισμέγιστος, ο Μωυσής, ο Αγιος Αυγουστίνος, ο Όμηρος, ο Βασιλιάς Σολομώντας, ο Βούδας Shakyamuni, ο Ινδός Δάσκαλος του Τάντρα Padmasambhava, ο Μωάμεθ, ο Έλιφας Λεβί, η Ε.Μ. Μπλαβάτσκυ, ο Μπασίλ Βαλεντίνος, ο Δάσκαλος Μόρια, ο Μαξ Χάιντελ, ο Παράκελσος, ο Αρνολντ Κρουμμ Χέλλερ, η Ντιόν Φόρτσουν, και ο Σαμαέλ Αούν Βεόρ, συγγραφείς και μυστικιστές οι οποίοι έζησαν τα τελευταία τρεις χιλιάδες χρόνια, όλοι συμφωνούν, όλοι περιγράφουν την ίδια ακριβή επιστήμη, αν και χρησιμοποιούν διαφορετικά σύμβολα και διαλέκτους. Και αυτή η επιστήμη είναι ακριβώς η ίδια στα μυστήρια της Ελευσίνας, των Αζτέκων, των Μάγιας, των Χαλδαίων, των Εσσαίων, κτλ. Αυτή η εσωτερική γνώση είναι το Μόνο Μονοπάτι για το οποίο μίλησε ο Ιησούς ο Ναζωραίος:


Εικόνα

Μπείτε μέσα από τη στενή πύλη επειδή, πλατιά είναι η πύλη, και ευρύχωρος ο δρόμος που φέρνει στην απώλεια, και πολλοί είναι αυτοί που μπαίνουν μέσα απ' αυτή.

Επειδή, στενή είναι η πύλη, και θλιμμένος ο δρόμος που φέρνει στη ζωή, και λίγοι είναι αυτοί που τη βρίσκουν.
- Ματθαίος 7:13-14


Η στενή πύλη είναι η γνώση του Μεγάλου Αρκάνου. Το να εξασκεί κανείς τις διδασκαλίες που περιέχονται μέσα σε αυτόν τον πιο πολύτιμο θησαυρό είναι να μπαίνει κανείς στον αληθινό Δρόμο. Αυτός ο δρόμος, και τα σκαλοπάτια από τα οποία είναι φτιαγμένος, ορίζεται στα Εβραϊκά με τη λέξη Daath. Daath είναι η κρυμμένη σφαίρα της Καβάλας, και σημαίνει "γνώση". Είναι το Δέντρο της Γνώσης από τον Κήπο της Εδέμ, το οποίο έδωσε το φρούτο που φαγώθηκε από τον Αδάμ και την Εύα. Η ελληνική λέξη για τον όρο Daath είναι Γνώση.

Υπήρχε μόνο μια ουσιώδης διδασκαλία. Αυτή η διδασκαλία είχε πολλά ονόματα και πολλά πρόσωπα, διότι η επιστήμη και η τέχνη της αφύπνισης της Συνείδησης με έναν θετικό τρόπο είναι οικουμενική και αιώνια, αλλά ήταν κρυμμένη για τα μάτια του συνηθισμένου ανθρώπου. Αυτό που έβλεπε ο συνηθισμένος άνθρωπος ήταν η πλατιά πύλη που φέρνει σε απώλεια.

Πολλοί δε φαίνεται να αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός σχολών, παραδόσεων και θρησκευμάτων που έχουν πάρει την ουσιώδη πνευματική γνώση, το μεγάλο Αρκάνο, και το διέφθειραν, είτε σκόπιμα είτε εν αγνοία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτές είναι οι πιο σεβαστές, οι πιο διάσημες και οι πιο "δημοφιλής" διδασκαλίες, σεβαστές, διάσημες και δημοφιλής ακριβώς διότι δεν έρχονται σε σύγκρουση με τα βασικά ψυχολογικά προβλήματα που εκφυλίζουν το νου.


“Η Μαύρη Μαγεία απευθύνεται στον μαζικό νου. Επικαλείται τις αρχές του πολιτισμού μας. Προσφέρει κάτι για το τίποτα. Όσο υπάρχει απληστία στην ανθρώπινη καρδιά, θα παραμένει ως μια απειλή για την ειλικρίνεια και την τιμιότητα της φυλής μας. - Manly P. Hall από το "Μαγεία: Πραγματεία στις Εσωτερικές Ηθικές


Τα κρυμμένα, εσωτερικά μηνύματα από όλες τις μεγάλες θρησκείες πάντα ήταν μανιωδώς προστατευμένα και απαγορευμένα, ακριβώς γιατί περιέχουν τρομερή δύναμη, δύναμη πολύ εύκολα παρανοημένη και κακομεταχειρισμένη από τους εγωιστές, χυδαία και συνηθισμένη απειλή για την ανθρωπότητα. Η μετάδοση της γνώσης απαιτούσε έναν μαθητή να είναι "ευσεβής, ευγενικός, και φοβούμενος τον Θεό," ή, με άλλα λόγια, τον αντίθετο τύπο ανθρώπου από κάποιον που μόνο θέλει να φτιάξει Χρυσό από μόλυβδο, για να ταΐσει τις επιθυμίες του.

Στις 4 Φεβρουαρίου, 1962, όταν η Εποχή του Υδροχόου έφτασε, η ανθρωπότητα μπήκε σε μια πολύ καινούργια κατάσταση. Με την νέα ουράνια επιρροή είδαμε την άφιξη μιας τεράστιας μεταβολής της κοινωνίας: μαζικές επαναστάσεις ενάντια στα παλιά έθιμα, σεξουαλικός πειραματισμός, γιγάντιοι κοινωνικοί σεισμοί τράνταξαν τις παλιές παραδόσεις. Ακόμα είδαμε την άφιξη στα Δυτικά μιας μεγάλης πνευματικής λαχτάρας, και μιας βαθιάς δίψας για αληθινή, γνήσια πνευματική εμπειρία. Αυτά τα δύο στοιχεία: 1) επανάσταση στη παράδοση και 2) δίψα για πνευματική γνώση είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα της επιρροής του Υδροχόου, του πιο επαναστατικού ζωδίου του ζωδιακού κύκλου. Ο Υδροχόος είναι ο Μεταφορέας του Νερού, το νόημα του οποίου μπορεί να μάθει κάνει αν μελετήσει τις διδασκαλίες των προαναφερθέντων δασκάλων. Η απόκρυφη σημασία είναι η Γνώση, αυτός που φέρνει την Γνώση. Με τη νέα εποχή ήρθε μια ξαφνική αποκάλυψη όλης της κρυμμένης γνώσης. Οι πόρτες των μυστηρίων άνοιξαν διάπλατα ώστε η ανθρωπότητα να σώσει τον εαυτό της από τον εαυτό της. Αυτή η αποκάλυψη εγκαινιάστηκε από την πρώτη δημόσια εμφάνιση της αρχαίας εσωτερικής γνώσης: η έκδοση του βιβλίου του Σαμαέλ Αούν Βεόρ Ο Τέλειος Γάμος το έτος 1950. Η εμφάνιση αυτού του βιβλίου άναψε μια καταστρεπτική φωτιά στις πνευματικές κοινότητες εκείνου του καιρού, -πολύ σκανδαλίστηκαν, πολύ προσβλήθηκαν, και πολύ εμπνεύστηκαν βαθιά. Η Ρωμαϊκή Καθολική Εκκλησία επιχείρησε να συλλάβει τον Σαμαέλ, και έτσι έγινε. Πολύ άνθρωποι απείλησαν να τον σκοτώσουν, πολλές απόπειρες έγιναν εναντίον της ζωής του. Αλλά, στο τέλος, η έκδοση αυτού του βιβλίου έδωσε γέννηση στην Διεθνή Γνωστική Κίνηση, μια εκτεταμένη και διαφοροποιημένη συλλογή σχολών, δασκάλων και μαθητών των οποίων το μήνυμα έχει τώρα διαδοθεί σε κάθε ήπειρο του πλανήτη, και κάτω από τη σημαία που ύψωσε ο Σαμαέλ Αούν Βεόρ.

Όταν η αληθινή εσωτερική γνώση, του γνήσιου δρόμου της Αυτό-Πραγμάτωσης του Είναι, αποκαλύφτηκε, ήρθε μια τυφλή χιονόπτωση λανθασμένης γνώσης, οι "λύκοι σε προβιά προβάτου" οι οποίοι εσκεμμένα ή ασυνείδητα επιζήτησαν να ανατρέψουν τη δίψα της ανθρωπότητας με σκοπό να ικανοποιήσουν το δικό τους πόθο, υπερηφάνεια, απληστία, κενοδοξία, κτλ. Έτσι τώρα μπορούμε να βρούμε πολύ εύκολα χιλιάδες βιβλία με "εσωτερικές διδασκαλίες" αλλά πολύ, πολύ λίγα είναι γνήσια. Μπορούμε να βρούμε αρκετές εκατοντάδες βιβλία όσον αφορά τον Εσωτερικό Ταντρισμό αλλά οποιοσδήποτε μορφωμένος μαθητής μπορεί να δει εύκολα ότι όλα είναι 100% Μαύρη Μαγεία. Σήμερα μπορούμε να βρούμε πολλούς δασκάλους οι οποίοι ισχυρίζονται ότι διδάσκουν την "κρυμμένη γνώση", αλλά πως ξέρουμε τι είναι αληθινό και πραγματικό, και τί είναι μια πλάνη του Εγώ των ανθρώπων;

Με τα κλειδιά που αποκαλύπτονται στα βιβλία του Σαμαέλ Αούν Βεόρ, μπορεί οποιοσδήποτε να ξεκινήσει να προσδιορίζει τι είναι αληθινό και τι όχι σε οποιαδήποτε διδασκαλία, από κάθε χρόνο ή τόπο. Όπως ο ίδιος λέει στο βιβλίο του Πραγματεία της Ερμητικής Αστρολογίας


Η Χρυσή Πύλη της Σοφίας μπορεί να μετατραπεί στην πλατιά πύλη και στον ευρύχωρο δρόμο που οδηγεί στην καταστροφή, η πύλη των μαγικών τεχνών όταν εξασκούνται με εγωιστικούς σκοπούς. Είμαστε στην Εποχή της Κάλι-Γιούγκα, η Εποχή του Σιδήρου, η Μαύρη Εποχή, και όλοι οι μαθητές του Αποκρυφισμού είναι προδιαθετειμένοι να χαθούν στο Μαύρο Μονοπάτι. Είναι εκπληκτικό να βλέπει κανείς την λανθασμένη άποψη που έχουν τα "μικρά αδελφάκια" όσον αφορά τον Αποκρυφισμό και την ευκολία με την οποία νομίζουν πως μπορούν να φτάσουν στη Πύλη και να διασχίσουν το κατώφλι των Μυστηρίων χωρίς Τεράστια Θυσία.


Η αληθινή και βαθιά γνώση της Αλχημείας, της Καβάλας, της Εσωτερικής Ψυχολογίας και του Διαλογισμού είναι η γνώση η οποία μεταμορφώνει τον συνηθισμένο άνθρωπο σε έναν Δάσκαλο, έναν Αγγελο, έναν Βούδα. Το να επιτύχει κανείς μια τέτοια τεράστια μετατροπή δεν είναι θέμα πιστεύω ή σκέψεων: είναι μια ολοκληρωμένη ψυχολογική Επανάσταση, μια επανάσταση ολόκληρου του ατόμου, σε κάθε επίπεδο. Είναι μια ακριβής επιστήμη, και είναι γεμάτη με κινδύνους τόσο από μέσα όσο και από έξω. Κάθε βήμα διατηρεί το ενδεχόμενο να πέσει κανείς από το δρόμο, έτσι χρειάζεται μεγάλη φροντίδα και πολύ προσοχή. Ο δρόμος είναι ο Ένας Δρόμος, ο ίδιος δρόμος που δίδαξε κάθε Χριστικοποιημένος Δάσκαλος, ο ίδιος δρόμος που φώτισε όλους τους Αγγέλους και τους Βούδες κάθε παράδοσης, άσχετα της κουλτούρας ή της θρησκείας ή της εποχής από την οποία άνθισαν.


Είναι αδύνατον να φέρεις ψυχές στο Φως χωρίς τα Μυστήρια του Βασιλείου του Φωτός. -Ιησούς, από το βιβλίο Πίστης Σοφία (κεφάλαιο 103)


Ο Σαμαέλ Αούν Βεόρ έγραψε πάνω από εξήντα βιβλία φωτίζοντας το Δρόμο της Αυτό-πραγμάτωσης του Είναι. Τα βιβλία του είναι γεμάτα με πρακτικές ασκήσεις και αναλυτικές οδηγίες όσον αφορά τις πολλές απαιτήσεις για να εισέλθει κανείς στην αληθινή και γνήσια Μύηση. Ίδρυσε την Διεθνή Γνωστική Κίνηση και καθιέρωσε πολλά επίπεδα εκπαίδευσης και βοήθειας για την ανθρωπότητα. Όλη του η ζωή ήταν αφιερωμένη στον να προσφέρει στην ανθρωπότητα τα ουσιώδη κλειδιά που χρειαζόμαστε ώστε να αφυπνίσουμε την συνείδηση. Είναι γνωστό πως ήταν πολύ αυστηρός όσον αφορά τον τρόπο διδασκαλίας και απαιτητικός στην καθοδήγηση του, καθώς κατανοούσε πλήρως τους κινδύνους του δρόμου και τις πολλές παγίδες που υπάρχουν μέσα στις δικές μας νόες.

ΘΕΛΗΜΑ!

Ίδρυμα Γνωστικής Ανθρωπολογίας
http://www.samael.org.gr

Thelema Press
http://www.gnosticteachings.org

Τάσος Χαρτάς
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 687
Εγγραφή: 13 Μαρ 2005 16:17

Δημοσίευση από Τάσος Χαρτάς » 09 Φεβ 2006 16:40

Μπορούμε να κάνουμε ερωτήσεις για να διατρανόσουμε την αμάθειά μας ή απλά είναι ένα κείμενο που μας δίνει διάφορες πληροφορίες;
Tasos Zakynthos

Leon_
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 09 Φεβ 2006 15:36

Δημοσίευση από Leon_ » 09 Φεβ 2006 19:27

Είσαι ελεύθερος να ρωτήσεις ότι θες, αν μπορέσω να σε εξυπηρετήσω πολύ ευχαρίστως!

Τάσος Χαρτάς
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 687
Εγγραφή: 13 Μαρ 2005 16:17

Δημοσίευση από Τάσος Χαρτάς » 10 Φεβ 2006 17:47

Leon_ έγραψε:Είσαι ελεύθερος να ρωτήσεις ότι θες, αν μπορέσω να σε εξυπηρετήσω πολύ ευχαρίστως!

«Όλες οι θρησκείες είναι πολύτιμα μαργαριτάρια κρεμασμένα στη χρυσή κλωστή της θεολογίας - Σαμαέλ Αούν Βεόρ»
«Πολλοί δε φαίνεται να αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός σχολών, παραδόσεων και θρησκευμάτων που έχουν πάρει την ουσιώδη πνευματική γνώση, το μεγάλο Αρκάνο, και το διέφθειραν, είτε σκόπιμα είτε εν αγνοία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτές είναι οι πιο σεβαστές, οι πιο διάσημες και οι πιο "δημοφιλής" διδασκαλίες, σεβαστές, διάσημες και δημοφιλής ακριβώς διότι δεν έρχονται σε σύγκρουση με τα βασικά ψυχολογικά προβλήματα που εκφυλίζουν το νου.»
Πολύτιμα μαργαριτάρια οι θρησκείες από την μία αλλά και διαφθορείς της γνώσης. Πάνε αυτά τα δύο μαζί;«“Η Μαύρη Μαγεία απευθύνεται στον μαζικό νου. Επικαλείται τις αρχές του πολιτισμού μας. Προσφέρει κάτι για το τίποτα»
Αρχή του πολιτισμού μας είναι «κάτι για το τίποτα» ο «μαζικός νους»; Θα έπρεπε να ενοχληθώ; Να νοιώσω προσβεβλημένος;


«Η μετάδοση της γνώσης απαιτούσε έναν μαθητή να είναι "ευσεβής, ευγενικός, και φοβούμενος τον Θεό," ή, με άλλα λόγια, τον αντίθετο τύπο ανθρώπου από κάποιον που μόνο θέλει να φτιάξει Χρυσό από μόλυβδο, για να ταΐσει τις επιθυμίες του.»
«Και το μεγαλύτερο μυστικό, η μεγαλύτερη επιστήμη από όλες, το Μεγάλο Αρκάνο, ή η Μεγάλη Απόκρυφη Επιστήμη της Αλχημείας, ήταν το πιο σημαντικό πράγμα από όλα τα άλλα. Οι Αιγύπτιοι, οι Αζτέκοι, οι Μάγιας, οι Χαλδαίοι, οι Ινδοί, οι Θιβετιανοί, κτλ. όλοι είχαν σαν πιο πολύτιμο θησαυρό τους το Μεγάλο Αρκάνο.»
Και εγώ που νόμιζα πώς ο μεγαλύτερος σκοπός της «επιστήμης» της Αλχημείας ήταν να φτιάξει χρυσό από μόλυβδο. Τελικά μια και μιλάμε για την Μεγάλη Απόκρυφη Επιστήμη της Αλχημείας με πιάνεις αδιάβαστο.
Αλλά μια και μιλάμε για κάτι τέτοιο κάπου είχα ακούσει ότι ο Χίτλερ ήταν μυημένος στην Μεγάλη Απόκρυφη Αλχημεία. Είναι το ίδιο πράγμα;
Εκτός και αν υπάρχει Αλχημεία για τους κοινούς θνητούς, Μεγάλη Απόκρυφη Αλχημεία για τον μύστη Χίτλερ και Μεγάλη Απόκρυφη Αλχημεία για τους Μύστες Που Δεν Θέλουν Να Έχουν Καμιά Σχέση Με Τον Χίτλερ.«Ένα πράγμα που θα ανακαλύψει όποιος σοβαρά μελετάει εσωτερισμό είναι ότι η βασική επιστήμη, αν και ποτέ δεν είχε διευκρινιστεί ανοικτά, είναι αμετάβλητη, όλοι οι αληθινά μυημένοι συμφωνούν πάνω στην ουσιώδη φύση της επιστήμης και της τέχνης, ανεξάρτητα της παράδοσης τους ή σε ποιον αιώνα έζησαν»
Δηλαδή «τα πάντα ρεί » είναι έξω από το πνεύμα και την φύση της βασικής επιστήμης!


«Και αυτή η επιστήμη είναι ακριβώς η ίδια στα μυστήρια της Ελευσίνας,………»
Υπάρχει τίποτα καταγεγραμμένο όσο αφορά τα Ελευσίνια μυστήρια;


«Και αυτή η επιστήμη είναι ακριβώς η ίδια στα μυστήρια της Ελευσίνας, των Αζτέκων, των Μάγιας, των Χαλδαίων, των Εσσαίων,»
Μιλάς για τους Εσσαίους και τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας ή για άλλους Εσσαίους;


«Αυτή η εσωτερική γνώση είναι το Μόνο Μονοπάτι για το οποίο μίλησε ο Ιησούς ο Ναζωραίος:»
Χαίρομαι που μετά από 2000 χρόνια κάποιος μπορεί με σιγουριά να μας αποδώσει ότι έλεγε ο Ναζωραίος.


Επειδή, στενή είναι η πύλη, και θλιμμένος ο δρόμος που φέρνει στη ζωή, και λίγοι είναι αυτοί που τη βρίσκουν. - Ματθαίος 7:13-14
Πίστευα ότι η στενή πύλη και ο θλιμμένος δρόμος που μας αναφέρει εδώ ο Ματθαίος είναι το ίδιο πράγμα με τον δρόμο που αποφάσισε να πάρει ο Ηρακλής στην Ελληνική μυθολογία ο δρόμος της Αρετής και όχι αυτός απλά της Γνώσης.


«Στις 4 Φεβρουαρίου, 1962, όταν η Εποχή του Υδροχόου έφτασε, η ανθρωπότητα μπήκε σε μια πολύ καινούργια κατάσταση. Με την νέα ουράνια επιρροή είδαμε την άφιξη μιας τεράστιας μεταβολής της κοινωνίας: μαζικές επαναστάσεις ενάντια στα παλιά έθιμα, σεξουαλικός πειραματισμός, γιγάντιοι κοινωνικοί σεισμοί τράνταξαν τις παλιές παραδόσεις»
Δηλαδή ό Ανθρωπος δεν έχει το Δικαίωμα της Ελεύθερης Επιλογής αλλά επηρεάζεται από πράγματα που δεν μπορεί να ελέγξει. Είναι τηλεκατευθυνόμενος;
Με αυτό τον τρόπο σκέψης όμως δεν έχει και ευθύνη των πράξεών του
.


«Η αληθινή και βαθιά γνώση της Αλχημείας, της Καβάλας, (Καμπάλας ; ) της Εσωτερικής Ψυχολογίας και του Διαλογισμού είναι η γνώση η οποία μεταμορφώνει τον συνηθισμένο άνθρωπο σε έναν Δάσκαλο, έναν Αγγελο, έναν Βούδα.»
Τελικά τι μετράει για να γίνει κάποιος Βούδας; Η Γνώση ή ο ενάρετος βίος;
Φτάνει μόνο η γνώση για να μεταμορφώσει έναν άνθρωπο σε Βούδα όπως εσύ αναφέρεις;«Είναι αδύνατον να φέρεις ψυχές στο Φως χωρίς τα Μυστήρια του Βασιλείου του Φωτός. -Ιησούς, από το βιβλίο Πίστης Σοφία (κεφάλαιο 103)»
Αναφέρεσαι αν δεν κάνω λάθος σε Απόκρυφα ή Γνωστικά Ευαγγέλια.
Υπάρχει στο κείμενο η λέξη φέρεις. Αν δεν κάνω λάθος είναι ενεστώτας β’ πρόσωπο (έχω χρόνια να ανοίξω γραμματική) Είναι όμως παθητική ή ενεργητική φωνή; Ποιο είναι το υποκείμενο στην λέξη; Ο Ιησούς ή κάποιος Απόστολος; Και τι ακριβώς είναι τα Μυστήρια του Βασιλείου του Φωτός; Αραγε ο Ανθρωπος χρειάζεται πάντα καθοδήγηση (μεσάζοντα) για να εξυψώσει την ψυχή του;
Και σε τελική ανάλυση πως αυτό έρχεται σε συμφωνία με την επί του Όρους Ομιλία που αναφέρει: μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι ότι αυτών εστί η βασιλεία των ουρανών;«Η Γνώση είναι εμπειρική, όχι διανοητική ή θεμελιώδη πιστεύω.»
Τι εννοείς όταν λες ότι η γνώση είναι εμπειρική; Μαθαίνω κάποια πράγματα, τα ακολουθώ στην ζωή μου και από εκεί βγάζω κάποια συμπεράσματα; Μπορεί αυτά να είναι διαφορετικά από άνθρωπο σε άνθρωπο και όπως λες αν κατάλαβα καλά όχι θεμελιώδη πιστεύω. Εννοείς όχι δόγμα;
Αραγε μάλλον έρχεσαι σε αντίθεση με αυτό που είχες αναφέρει « η βασική επιστήμη, αν και ποτέ δεν είχε διευκρινιστεί ανοικτά, είναι αμετάβλητη,» Αν δεν είναι θεμελιώδη πιστεύω, δόγμα δηλαδή, είναι μεταβλητή. Μεταβλητή ή αμετάβλητη τελικά;
Και αλλού αναφέρεις «Η Διδασκαλία της Σύνθεσης» πάλι μεταβλητό μου δείχνει. Σαν το μενού των εστιατορίων. Το βασικό είναι αμετάβλητο με δέκα είκοσι επιλογές. Από εκεί διαλέγεις και φτιάχνεις το δικό σου δείπνο.Θα ζητήσω πάλι τα φώτα σου σε θέματα γραμματικής: «Ο Χριστός δίδαξε την διδασκαλία μας μυστικά σε εβδομήντα μαθητές.» Αυτό το «μας» για ποιους μιλάει; Για εσάς ή για εμάς; Δηλαδή ο Χριστός δίδαξε δύο φορές! Μια φανερά στους 12 για όλο τον κόσμο και μια μυστικά για τους μύστες;
Μια φορά για την εξουσία και μια για τον πολύ κόσμο;«Η καρδιά της Γνώσης είναι το Μεγάλο Αρκάνο, Daath (στα Εβραϊκά η γνώση), το οποίο είναι η ζωτική σοφία κρυμμένη μέσα στην ιστορία του Κήπου της Εδέμ μέσα στο σύμβολο του Δέντρου της Γνώσης.»
Εδώ κατά την γνώμη μου «παίζεις» με την λέξη γνώση σε διάφορες γλώσσες.
Το έκανα και εγώ ποιο μικρός για να εντυπωσιάσω την κοπέλα μου. Της έλεγα σ’ αγαπώ σε 10 διαφορετικές γλώσσες. Προσπαθείς να κάνεις το ίδιο;
Tasos Zakynthos

Άβαταρ μέλους
nous
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 13 Οκτ 2005 09:39

Καταστροφικές λατρείες

Δημοσίευση από nous » 13 Φεβ 2006 14:32

Ενημερωτικά...
----------------------------
Σαμαέλ Αουν Βέορ
Ο θεμελιωτής και «υπεράνθρωπος» τής «Γνωστικής Κίνησης»


ΣΑΜΑΕΛ ΑΟΥΝ ΒΕΟΡ, φιλόσοφος, ανθρωπολόγος, ψυχολόγος και σύγχρονος εσωτεριστής, έχει συγγράψει περισσότερα από 70 έργα και δώσει αναρίθμητες διαλέξεις, όπου διδάσκει τον τρόπο τής αφύπνισης τής συνείδησης και την πραγματική δημιουργία του ψυχολογικού ανθρώπου.

Το όνομα του εμφανίζεται μαζί μ' άλλων μεγάλων μυημένων, πού σ' άλλες εποχές δίδαξαν τον δρόμο τής αυτογνωσίας, όπως ο Πυθαγόρας, ο Παράκελσος, ο Καλιόστρο, ο Καντ ντε Σαίν Ζερμαίν, ο Βούδας, κ.τ.λ. Tί όνομα του ΣΑΜΑΕΛ ΑΟΥΝ ΒΕΟΡ μνημονεύεται μαζί μ' εκείνους τους μεγάλους αβατάρες πού έχουν φέρει τον θησαυρό τής διδασκαλίας του μυητικού δρόμου στην ταλαιπωρημένη ανθρωπότητα, όπως είναι ή περίπτωση του Κρίσνα, του Βούδα, του Ερμή Τρισμέγιστου, του Κεξαλκόατ, του Ιησού Χριστού... Ο ΣΑΜΑΕΛ ΑΟΥΝ ΒΕΟΡ, Αβατάρ τής εποχής του υδροχόου βρίσκεται μεταξύ μας, με σκοπό να βοηθήσει την ανθρωπότητα σ' αυτές τις κρίσιμες στιγμές, οδηγώντας την προς την πραγματική απελευθέρωση, σαν ένας Διδάσκαλος τής δύναμης, όπως το έχει κάνει από την αυγή τής δημιουργίας.

Είναι ο θεμελιωτής τής Γνωστικής Κίνησης, σ' όλον τον κόσμο. έχει πραγματώσει να έργο χωρίς όρια και σαν υπεράνθρωπος έχει πει: «ο υπεράνθρωπος είναι ο κεραυνός και ο λόγος του η βροντή πού διαλύει τις δυνάμεις του καλού και του κακού». (Παρουσίασις τού συγγραφέα του βιβλίου «επαναστατική ψυχολογία» του «Κέντρου Γνωστικής Ανθρωπολογίας» Αθήνα 1989). Ο συγγραφέας υπόσχεται την αυτοπραγμάτωση και λύτρωση.

***

Η περίπτωση όμως ενός ηγετικού στελέχους τής οργάνωσης στην Ελλάδα μας αποδεικνύει ότι οι τεχνικές αυτές αλλού μπορούν να οδηγήσουν. Την μαρτυρία του την έγραψε ή εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» της 10 Νοεμ. 1991 στη σελ. 17.
Ο Γ.Μ. εξομολογείται: «Εκείνο τον καιρό, ένας εκπρόσωπος τής οργάνωσης του Σάμοελ, ο Ισπανός Ρομπέρτο Ερέρα, ήρθε στη χώρα μας με σκοπό να δώσει διαλέξεις και να ιδρύσει παράρτημα. Εγώ και έξι ακόμη άτομα, εντυπωσιαστήκαμε απ' τα λόγια του και προσφερθήκαμε να γίνουμε το πρώτα στελέχη και oί οργανωτές τής ελληνικής κίνησης. Κατόπιν, το 1981 , πήγα στή Θεσσαλονίκη, συγκέντρωσα οπαδούς και ίδρυσε έχει νέο παράρτημα. Ταυτόχρονα, μετέφραζα στο ελληνικά, τα βιβλία του «δασκάλου» Σάμαελ. Η οργάνωσή μας ήταν αποκρυφιστική. Προσπαθούσε να εισάγει τον άνθρωπο στη μαγεία, με μεθόδους ανατολίτικης προέλευσης: Διαλογισμούς, αστρικά ταξίδια, ασκήσεις τηλεπάθειας, αφύπνιση εσωτερικών δυνάμεων κ.α. Δίναμε, μάλιστα και διπλώματα γιά όλα αυτά. Μια απ' τις πιο βασικές τελετές του χώρου, ήταν και είναι ή σεξουαλική αλχημεία. Δηλαδή, ή σεξουαλική ένωση μελών, με σκοπό την εσωτερική τους αυτοπραγμάτωση...

Εκείνο τον καιρό, όπως σας είπα, ήμουν ο πρώτος οργανωτής στην Ελλάδα και ο «αρχηγός» στην οργάνωση τής Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, άρχισα σιγά σιγά, να βλέπω ότι ακόμη και ο ίδιος ο Ερέρα, άλλα δίδασκε και άλλα έπραττε. Λόγου χάρη, είχαμε ως οπαδό ένα παιδί, νοητικά υποβαθμισμένα. Το πιέζαμε αφόρητα στο σεμινάριο μας. Κάποια μέρα, θέλησε να κάνει δεσμό με μια άλλη οπαδό. Ο Ερέρα δεν του επέτρεψε και το παιδί ξέσπασε. Έβαλε τις φωνές ότι τον πιέζαμε και του ελέγχαμε τη ζωή. Τότε, ο Ερέρα διέταξε να τον δέσουν, για να μην μαθευτεί η υπόθεση παραέξω. Επίσης, στην οργάνωση διδασκόμασταν αποσπασματικά σημεία του Ευαγγελίου και τής «Αποκάλυψης», όσα «βόλευαν» τη θεωρία μας. Κάποια στιγμή πού από μόνος μου διάβασα περισσότερα, είδα το σημείο για τους «ψευδοπροφήτες» κι ένιωσα ότι αυτοί ακριβώς, ήμασταν εμείς... Τα παράτησα κι' έφυγα... Σήμερα, το «Π.Κ.Γ.Σ.», εμφανίζεται ως μορφωτικός σύλλογος, οργανώνει σεμινάρια και στέλνει προσκλήσεις σε παιδιά του σχολείου και έχει «υψηλές» διασυνδέσεις...».

Περισσότερα στοιχεία γύρω από αυτές τις ομάδες, οι οποίες ονομάζονται παραθρησκευτικές ή σέκτες ή καταστροφικές λατρείες υπάρχουν εδώ.
Λάθε βιώσας

Τάσος Χαρτάς
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 687
Εγγραφή: 13 Μαρ 2005 16:17

Re: Καταστροφικές λατρείες

Δημοσίευση από Τάσος Χαρτάς » 13 Φεβ 2006 19:16

nous έγραψε:
Το όνομα του εμφανίζεται μαζί μ' άλλων μεγάλων μυημένων, πού σ' άλλες εποχές δίδαξαν τον δρόμο τής αυτογνωσίας, όπως ο Πυθαγόρας,
Απορία: Μυημένος ο Πυθαγόρας; Από ποιόν; Σε τί; Από που; Πώς;
Γιατί τον ανακατεύουν με πράγματα που αμφιβάλω να τον ενδιέφεραν;
Tasos Zakynthos

Άβαταρ μέλους
nous
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 13 Οκτ 2005 09:39

Δημοσίευση από nous » 14 Φεβ 2006 11:06

Φίλε Τάσο,

όπως ελπίζω να έγινε αντιληπτό, το συγκεκριμένο κομμάτι το οποίο παρέθεσες ήταν λόγια της ομάδας του Βέορ - ευθυγραμμισμένο με όσα μας παρέθεσε κι ο φίλος Leon στην αρχή.

Σε ό,τι την ερώτησή σου, τα αναφερόμενα πρόσωπα στο κείμενο, μεταξύ των οποίων και ο Πυθαγόρας, αναφέρονται ως (ισότιμοι) μεγάλοι μύστες ή δάσκαλοι. Δηλαδή φωτισμένοι άνθρωποι - προφήτες, οι οποίοι μέσω όλων των θρησκειών (όλων των εποχών) φανερώνουν (όλες ισότιμα και ισόκυρα) τον δρόμο προς τον Θεό.
Αυτή είναι η αντίληψη της πανθρησκείας, την οποία ασπάζεται και προωθεί ο χώρος της νέας εποχής (θεοσοφία, μασωνισμός, εσωτερισμός κλπ.), ξένη και εσφαλμένη κατά τη δική μας παράδοση.
Λάθε βιώσας

Τάσος Χαρτάς
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 687
Εγγραφή: 13 Μαρ 2005 16:17

Δημοσίευση από Τάσος Χαρτάς » 14 Φεβ 2006 15:53

nous έγραψε:Σε ό,τι την ερώτησή σου, τα αναφερόμενα πρόσωπα στο κείμενο, μεταξύ των οποίων και ο Πυθαγόρας, αναφέρονται ως (ισότιμοι) μεγάλοι μύστες ή δάσκαλοι.
Ισότιμος ο Σαμαέλ Αουν Βέορ με τον Πυθαγόρα;
Γιατί δεν περιμένουν να περάσουν 2-3.000 χρόνια πρίν κάνουν τέτοιες δηλώσεις;
Είναι σίγουροι ότι το 2.500 μ.χ θα υπάρχουν άνθρωποι που θα γνωρίζουν τον Σαμαέλ Αουν Βέορ;
Δυστυχώς για κάποιους η ιστορία είναι αμείλικτη.
Tasos Zakynthos

MARD!
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 636
Εγγραφή: 09 Αύγ 2005 02:39

Δημοσίευση από MARD! » 14 Φεβ 2006 19:09

Αγαπητέ Leon_ από αυτά που γράφεις είναι φανερό ότι έχεις μπλέξει - δεν το γράφω κατά λάθος, ξαναγράφω έχεις μπλέξει - με κάποια ομάδα γνωστικών, μία από αυτές που προέκυψαν μετά το θάνατο του Βεόρ.
Πρόσεχε πολύ φίλε μου. Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Και δεν στου το λέω απλά επειδή οι ομάδες αυτές είναι ασυμίβαστες με την Ορθοδοξία κι εγώ είμαι Ορθόδοξη, αλλά επειδή ο έλεγχος του νου που ασκούν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος. Υπάρχουν κι άλλες αιρετικές οργανώσεις και σέχτες, αλλά ο βαθμός επικινδυνότητας διαφέρει από οργάνωση σε οργάνωση.

Γράφεις (ή αντιγράφεις):
Είναι αδύνατον να φέρεις ψυχές στο Φως χωρίς τα Μυστήρια του Βασιλείου του Φωτός. -Ιησούς, από το βιβλίο Πίστης Σοφία (κεφάλαιο 103)"
πρόκειται για "ευαγγέλιο των γνωστικών" βιβλίο δηλαδή που έγραψαν κάποιοι γνωστικοίο για να διαδώσουν τις ιδέες τους ανάμεσα στους Χριστιανούς, και όχι για καταγραφή αυθεντικών λόγων του Ιησού.
Επίσης:
"Ο Ερμής ο Τρισμέγιστος, ο Μωυσής, ο Aγιος Αυγουστίνος, ο Όμηρος, ο Βασιλιάς Σολομώντας, ο Βούδας Shakyamuni, ο Ινδός Δάσκαλος του Τάντρα Padmasambhava, ο Μωάμεθ, ο Έλιφας Λεβί, η Ε.Μ. Μπλαβάτσκυ, ο Μπασίλ Βαλεντίνος, ο Δάσκαλος Μόρια, ο Μαξ Χάιντελ, ο Παράκελσος, ο Aρνολντ Κρουμμ Χέλλερ, η Ντιόν Φόρτσουν, και ο Σαμαέλ Αούν Βεόρ, συγγραφείς και μυστικιστές οι οποίοι έζησαν τα τελευταία τρεις χιλιάδες χρόνια, όλοι συμφωνούν, όλοι περιγράφουν την ίδια ακριβή επιστήμη, αν και χρησιμοποιούν διαφορετικά σύμβολα και διαλέκτους".

Από αυτούς, ο δάσκαλος Μόρια δεν ξέρουμε αν είναι υπαρκτό πρόσωπο ή αποκύημα της φαντασίας της κ. Μπλαβάτσκυ και των λοιπών, ενώ όσοι έχω βάλει με πλάγια είναι αποκρυφιστές που δεν μπορούν να συγκριθούν με τον Μωυσή και τον άγιο Αυγουστίνο, ούτε και με τον Βούδα. Οι τρεις αυτοί υπήρξαν ειλικρινείς αναζητητές της Αλήθειας, και για τους δυο πρώτους είναι γνωστό ότι Την γνώρισαν στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Επίσης δεν ξέρω τι είδους "ακριβή επιστήμη" περιέγραψε ο Μωάμεθ. Αυτός ανέτρεψε ακόμα και τα στοιχειώδη δείγματα ανθρωπιάς που είχαν οι ;Aραβες στις πολεμικές τους συγκρούσεις. Μήπως έχεις να μου αναφέρεις εσύ κάτι που να αποδεικνύει αυτό που λες, και να βασίζεται σε στίχους από το Κοράνι και όχι σε κείμενα της ομάδας;
Είναι πάγια τακτική τέτοιων ομάδων να χώνουν όλους τους "μύστες" ( :oops: !) μαζί σε ένα σακί, αλλά αυτό αποτελεί κακοποίηση της ιστορίας και τίποτ' άλλο.
Θα μπορούσα να σχολιάσω πολλές ακόμα παραποιήσεις και ανακρίβειες, αλλά ο χρόνος είναι λίγος.
Να είσαι καλά. Και καλά ξεμπερδέματα!
Η έλλειψη γνώσης είναι συχνά βλαβερή. Η κακή χρήση της γνώσης είναι βλαβερή πάντα.

Άβαταρ μέλους
don_kichotes
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 212
Εγγραφή: 01 Οκτ 2004 10:44

Δημοσίευση από don_kichotes » 15 Φεβ 2006 12:22

MARD! έγραψε:Επίσης δεν ξέρω τι είδους "ακριβή επιστήμη" περιέγραψε ο Μωάμεθ. Αυτός ανέτρεψε ακόμα και τα στοιχειώδη δείγματα ανθρωπιάς που είχαν οι Άραβες στις πολεμικές τους συγκρούσεις. Μήπως έχεις να μου αναφέρεις εσύ κάτι που να αποδεικνύει αυτό που λες, και να βασίζεται σε στίχους από το Κοράνι και όχι σε κείμενα της ομάδας;
Ο Μωάμεθ θεωρείται από τους μουσουλμάνους προφήτης του ενός και αληθινού Θεού (που δεν διαφέρει από τον δικό μας). Αποφάσισε να ιδρύσει την καινούρια θρησκεία όντας επηρεασμένος από τον ιουδαϊσμό και τον χριστιανισμό.
Το Κοράνιο που είναι το ιερό βιβλίο του μωαμεθανισμού, και υποτίθεται πως του το υπαγόρευσε ο Θεός μέσω του αρχαγγέλου Γαβριήλ, παραδέχεται ένα θεό παντοδύναμο τον Αλλάχ, που έπλασε μέσα σε έξι μέρες τον κόσμο, είναι πολυέλαιος, πανάγαθος και στέλνει τη βροχή που φέρνει καρποφορία στη γη. Κήρυκες και ιερείς του θεού, φρουρά του ουρανού, είναι οι άγγελοι. Αυτοί φυλάνε τον παράδεισο και την κόλαση. Γιατί οι μωαμεθανοί παραδέχονται πως υπάρχει ανάσταση των νεκρών, ανταμοιβή και τιμωρία.

Το Κοράνι μπορείς να το βρεις μεταξύ άλλων στην σελίδα http://www.hti.umich.edu/k/koran, έχε υπόψη σου πάντως πως ο ίδιος ο Μωάμεθ δεν ανέτρεψε τα στοιχειώδη δείγματα ανθρωπιάς. Ο Μωάμεθ ήταν ένας προφήτης που κήρυξε την αγάπη. Ο ιερός πόλεμος ανήκει σε αιρετικό λόγο, που υιοθετήθηκε όμως από τους σουλτάνους, γιατί βόλευε τα επεκτατικά τους σχέδια. (βλέπε όποιος σκοτώνει άπιστο πάει στον παράδεισο με τα ουρί κλπ). Κι αυτό δεν είναι τόσο παράλογο, ακόμη κι ο χριστιανισμός χρησιμοποιήθηκε από κάποιους επιτήδειους με ιδιοτελείς σκοπούς.

Αποσπάσματα από το κοράνι:
Κανείς από εσάς δεν είναι ένας πιστός, έως ότου αρχίσει να επιθυμεί για τον αδελφό του, εκείνο που επιθυμεί για τον εαυτό του.

The best of alms is that which the right hand giveth, and the left hand knoweth not of.

No man is true in the truest sense of the word but he who is true in word, in deed and in thought.

Every good act is charity....Your smiling in your brother's face, is charity; and your exhorting mankind to virtuous deeds, is charity; and your prohibiting the forbidden, is charity; and your showing men the road, in the land in which they lose it, is charity; and your assisting the blind, is charity.


Δεν προσπαθώ να σου πω ότι το κοράνι είναι ιερό και πρέπει να το ακολουθούμε, αλλά σαν καλοί χριστιανοί και πάνω απ' όλα άνθρωποι, θα πρέπει να σεβόμαστε την θρησκεία του καθένα και να μην υποτιμάμε καμία.
ΜΟΝΟ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΟΤΕ ΓΝΩΜΗ

Απάντηση