Προσδοκία για Λύτρωση: Τα πολλά πρόσωπα του Μεσσία

Θρησκεία & πίστη, εσωτερισμός και υπαρξιακές αναζητήσεις
Απάντηση
e-telescope.gr
Άτυπος Χρήστης
Δημοσιεύσεις: 59
Εγγραφή: 08 Φεβ 2004 03:46

Προσδοκία για Λύτρωση: Τα πολλά πρόσωπα του Μεσσία

Δημοσίευση από e-telescope.gr » 02 Μαρ 2010 03:00

Προσδοκία για Λύτρωση: Τα πολλά πρόσωπα του Μεσσία

Αδιαμφισβήτητο είναι το γεγονός ότι σχεδόν σε όλες τις περιοχές του κόσμου που θεωρούνται από τη σύγχρονη επιστήμη ως κοιτίδες των μεγάλων αρχαίων πολιτισμών καταγράφεται η προσδοκία του Μεσσία. Κάθε θρησκεία αναμένει το δικό της λυτρωτή που θα κυριαρχήσει στη γη.
Η Ανάσταση αποτελεί την ολοκλήρωση της πορείας και της διδασκαλίας του δασκάλου από τη Ναζαρέτ, του οποίου το όνομα στη μετάφραση των Εβδομήκοντα αποδόθηκε ως Ιησούς Χριστός. Το «Χριστός» απέδωσε την εβραϊκή λέξη «μεσσίας», αφού αυτή η λέξη σημαίνει το «χρισμένο», εκείνον που έχει πάρει το χρίσμα από μια θεία δύναμη για να λυτρώσει πνευματικά, ηθικά, ή εθνικά (ή και όλα αυτά μαζί) μία ομάδα ανθρώπων, ένα λαό ή ένα έθνος.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο e-telescope.gr

fanisatt
Επισκέπτης

Re: Προσδοκία για Λύτρωση: Τα πολλά πρόσωπα του Μεσσία

Δημοσίευση από fanisatt » 06 Οκτ 2010 10:11

Παρατηρούμε λοιπόν ότι, η ανθρώπινη ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ διάνοια μέσα στα πλαίσια της πνευματικής της υπόστασης αναπτύσσει σταδιακά μια συνισταμένη τάση και προσδοκά την έλευση κάποιου "ανώτερου ανθρώπου" για να λυτρωθεί. Λαμβανομένου υπόψη ότι, η ανθρώπινη νοημοσύνη θεωρείται μοναδική στον πλανήτη, πως μπορούμε σήμερα εμμέσως πλην σαφώς να την αμφισβητούμε ;


Εικόνα
Το σχόλιο κατατέθηκε στο σύστημα σχολιασμού άρθρων του e-telescope.gr κατά την περίοδο που το forum ήταν εκτός λειτουργίας.
Με την επανέναρξη της λειτουργίας του forum τα σχόλια μεταφέρθηκαν στα αντίστοιχα θέματα

Απάντηση