Αλήθεια

Θρησκεία & πίστη, εσωτερισμός και υπαρξιακές αναζητήσεις
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Ardalion
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 04 Μάιος 2004 10:54

Αλήθεια

Δημοσίευση από Ardalion » 20 Μάιος 2004 22:55

Διαβάζοντας το προηγούμενο θέμα(θεωρίες συνομωσίας κτλπ) έιδα πως η συζήτηση κατέληξε στην αλήθεια και σκέφτηκα πως ένα τόσο σημαντικό θέμα αξίζει το δικό του "θέμα"
Τί είναι λοιπόν η αλήθεια? υπάρχει μια αντικειμενική απόλυτη αιώνια αλήθεια? ή υπάρχουν τόσες αλήθειες όσοι και οι άνθρωποι στην γη?
Αξίζει να αναζητείς την αλήθεια? υπάρχει περίπτωση να την βρούμε ποτέ? Διαβάζοντας όλες τις συζητήσεις εδώ μέσα παρατήρησα πως αν και πάντα ξεκινάμε με σκοπό να βρούμε μια αντικειμενική αλήθεια για κάποιο συγκεκριμένο θέμα καταλήγουμε να περπατάμε ο καθένας στον δρόμο του που οδηγεί σε μια ξεχωριστή προσωπική του αλήθεια, μήπως τελικά αυτός είναι ο σκοπός της αλήθειας? το ταξίδι? η χαρά που μας δίνει η αναζήτηση? το ψάξιμο? και όχι τόσο το σε ποιά μεριά του δρόμου θα καταλήξουμε?

Άβαταρ μέλους
Kate
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 127
Εγγραφή: 18 Φεβ 2004 13:46

Δημοσίευση από Kate » 24 Μάιος 2004 20:05

Αν κρίνω από πολλές από τις συζητήσεις που έχω παρακολουθήσει μέσα στο forum πολλές φορές ξεκινάμε όχι για να βρούμε την αλήθεια αλλά για να πείσουμε τους άλλους πώς αυτό που πιστεύουμε εμείς είναι η αλήθεια, χωρίς να έχουμε διάθεση ή πρόθεση να παραδεχθούμε πιθανή μας πλάνη.

Άβαταρ μέλους
Ardalion
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 04 Μάιος 2004 10:54

Δημοσίευση από Ardalion » 25 Μάιος 2004 17:34

Μπορεί να είναι και έτσι όπως τα λες Kate αλλά δεν είναι και απαραίτητα κακό.. έτσι ο καθένας υποστηρίζει με περισσότερο ζήλο την άποψη του και μέσα από τα διάφορα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί προκειμένου να πείσει τον άλλον, μπορούμε να δούμε διάφορες όψεις της αλήθειας. Ακόμα πιστεύω πως αν διαβάσουμε κάτι που πραγματικά μας πείσει είτε με την τεκμηρίωσή του είτε γιατί πλησιάζει στις απόψεις μας δεν νομίζω πως θα μας είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουμε άποψη ή έστω να προσαρμόσουμε την προηγούμενη.

admin
Ιδρυτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 291
Εγγραφή: 08 Φεβ 2004 03:46

Δημοσίευση από admin » 25 Μάιος 2004 18:59

Η συζήτηση μετακινήθηκε στην κατηγορία ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ κατόπιν αιτήματος του εισηγητή της.

Άβαταρ μέλους
Μάχος
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 181
Εγγραφή: 18 Φεβ 2004 20:15

Δημοσίευση από Μάχος » 08 Ιουν 2004 00:37

Πάντως αυτό που λές Ardalion δεν το είδα να συμβαίνει εδώ μέσα. Ούτε καν σε κάποιες περιπτώσεις που τα στοιχεία ηταν συντριπτικά, ενώ οι "αποδείξεις" τουλάχιστον αστείες.

Άβαταρ μέλους
freespirit
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 184
Εγγραφή: 11 Μαρ 2004 02:09

Δημοσίευση από freespirit » 20 Ιούλ 2004 19:41

Παρά το ότι Μάχο πιστεύω ότι έχεις δίκιο, πρέπει να κάνουμε μία διάκριση. Υπάρχει η επιστημονική αλήθεια, την οποία εγώ προτιμώ να αποκαλώ "αξιοπιστη γνώση", και είναι εκείνη η γνώση την οποία συγκεντρώνουμε μέσω της επιστημονικής έρευνας. Είναι γνώση που έχει προέλθει από επιστημονική διαδικασία και έχει αποδειχθεί μέσω πολλών παρατηρήσεων και πειραμάτων. Είναι αδιαμφισβήτητη, παρ'ότι μπορεί να αναθεωρηθεί, αλλά δεν μπορεί να ακυρωθεί πλήρως ποτέ πλέον.

Η αλήθεια, είναι κάτι διαφορετικό. Δεν αποδεικνύεται και αντικατοπτρίζει την επιθυμία του ανθρώπου να βρεί το σκοπό και τη θέση του στο Σύμπαν και την ύπαρξη. Εκφράζεται μέσω της θρησκέιας και της φιλοσοφίας και είναι υπόθεση προσωπική του καθενός να συμμεριστεί την άποψη που τον καλύπτει περισσότερο.

Άβαταρ μέλους
αλεξης
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 65
Εγγραφή: 02 Σεπ 2005 08:01

Δημοσίευση από αλεξης » 05 Σεπ 2005 04:09

απο αυτα τα λιγα που εχω καταλαβει στη ζωη μου το ποιο καλο ειναι οτι την αληθεια που ψαχνουν ολοι οι αδερφοι θα τη μαθουμε στο τελος αυτης της ζωης. Δηλαδη, ποιος κυβερνα κρυφα τωρα,πως εγινε αυτο,ποιος τον βοηθησε και αλλα παρομοια κορυφαια αγνωστα προς το παρον μυστικα.Και αυτο θα γινει γιατι στο τελος μπροστα Του θα ειμαστε ολοι 'γυμνηνοι' Αυτος δεν κανει διαχωρισμους.μας Βλεπαι ολους το ιδιο και εμενα και τον αρχηγο των μασσονων και τον......
ολα βασιζονται στο σχεδιο Του.

Απάντηση