Γίνετε Εθελοντής!

Ότι δεν εντάσσεται σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες
Απάντηση
venus
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 73
Εγγραφή: 04 Οκτ 2007 23:07

Γίνετε Εθελοντής!

Δημοσίευση από venus » 12 Οκτ 2007 23:37

Γίνε και εσύ εθελοντής!

Ποιοι Είμαστε

Η ActionAid αποτελεί μια διεθνή, αναπτυξιακή οργάνωση που αγωνίζεται στο πλευρό των κατοίκων των λιγότερο ανεπτυγμένων και φτωχότερων χωρών για έναν καλύτερο κόσμο, έναν κόσμο χωρίς φτώχεια και ανισότητα.

Ξεκίνησε τη δράση της το 1972 και μέχρι σήμερα υλοποιεί αναπτυξιακά προγραμμάτα σε περισσότερες 40 χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής επηρεάζοντας θετικά τη ζωή εκατομμύριων φτωχών και περιθωριοποιημένων ανθρώπων.

Χάρη στη δράση της ActionAid και την ενεργή συμμετοχή των χιλιάδων υποστηρικτών της, εκατομμύρια παιδιά και ενήλικες έχουν αλλάξει τη ζωή τους, διεκδικώντας και αποκτώντας πρόσβαση σε στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως το νερό, η τροφή, η ασφάλεια, η εκπαίδευση, η υγείονομική περίθαλψη και η δυνατότητα να συμμετέχουν στις αποφάσεις που αφορούν τους ίδιους και τα παιδιά τους.
Όραμά μας είναι ένας κόσμος απαλλαγμένος από τη φτώχεια όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια και να απολαμβάνει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Αποστολή μας είναι η καταπολέμηση της φτώχειας, της αδικίας και των ανισοτήτων που την προκαλούν, συνεργαζόμενοι με τους φτωχούς και περιθωριοποιημένους ανθρώπους του αναπτυσσόμενου κόσμου.
Οι Αξίες μας

Η ActionAid και όλο της το έργο διακατέχονται από τις ακόλουθες αξίες:

• Αμοιβαίος σεβασμός; απαιτεί να αναγνωρίζουμε την έμφυτη αξία όλων των ανθρώπων και την αξία της διαφορετικότητας τους

• Δίκαιο και δικαιοσύνη; απαιτεί να εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε ίση ευκαιρία σε όλους, ανεξάρτητα από τη φυλή, ηλικία, γένος, σεξουαλικό προσανατολισμό, κοινωνική θέση, HIV, έθνος, ανικανότητα, τοποθεσία και θρησκεία.
• Ειλικρίνεια και διαφάνεια; απαιτεί να είμαστε υπεύθυνοι σε όλα τα επίπεδα για την αποτελεσματικότητα των ενεργειών μας και ανοικτοί στις κρίσεις μας και στην επικοινωνία με τρίτους.
• Αλληλεγγύη με τους φτωχούς, αδύναμους και περιθωριοποιημένους θα είναι η μόνη προκατάληψη στη δέσμευσή μας για την πάλη ενάντια στην φτώχεια και την αδικία
• Θάρρος της πεποίθησης, απαιτεί να είμαστε δημιουργικοί και ριζικοί, τολμηροί και καινοτόμοι - χωρίς φόβο της αποτυχίας στην προσπάθεια για μέγιστο πιθανό αντίκτυπο του έργου μας στις αιτίες της φτώχειας.
• Ανεξαρτησία από οποιοδήποτε θρησκευτικό ή πολιτικό δεσμό.
• Ταπεινότητα στην παρουσίαση και τη συμπεριφορά μας, αναγνωρίζοντας ότι είμαστε μέρος μιας ευρύτερης συμμαχίας ενάντια στην φτώχεια και στην αδικία.

Πολλοί υποστηρικτές της ActionAid Ελλάς προσφέρουν εθελοντικά και σε τακτική βάση την πολύτιμη βοήθειά τους στη γραμματειακή υποστήριξη του γραφείου μας. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση του κόστους λειτουργίας μας.
Επίσης, υποστηρίζουν ενεργά τις εκδηλώσεις και τις εκστρατείες της ActionAid, δίνοντας πληροφορίες για την οργάνωση και τα προγράμματα δράσης της. Αν θέλετε να γίνετε ένας από τους εθελοντές μας, καλέστε μας στο 210 9212321 για να συζητήσουμε μαζί σας για το πώς μπορείτε να μας βοηθήσετε.

Άβαταρ μέλους
evmourelatos
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 15 Μάιος 2007 00:28

Δημοσίευση από evmourelatos » 16 Οκτ 2007 12:52

κι όπως λεει και ο Πανούσης:
"Γίνε και εσύ εθελοντής στου Καλατράβα τον τάφο σε θάβουνε..."

Απάντηση