Πωλ Κάρτλετζ

Ότι δεν εντάσσεται σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΜΑΝΙΑΤΗΣ
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: 05 Οκτ 2006 13:57

Πωλ Κάρτλετζ

Δημοσίευση από ΜΑΝΙΑΤΗΣ » 28 Απρ 2007 16:37

Στις αρχές του Σεπτέμβρη με πρωτοβουλία της βουλής των Ελλήνων και με μεγάλη χρηματοδότηση του ελληνικού κράτους το πανεπιστήμιο της νέας Υόρκης απέκτησε "έδρα αρχαίας ελληνικής δημοκρατίας".Καλά ως εδώ.
Υπεύθυνος καθηγητής για την έδρα αυτή τοποθετήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση ο Πωλ Κάρτλετζ με αστρονομικό μισθό(τον οποίο πληρώνουμε εμείς βέβαια).
Κορυφαίο μπεστ -σέλλερ βιβλίο του οι "Σπαρτιάτες":
σελ.71:Τα "υακίνθεια" ήταν μια καθαρά ομοφυλοφυλική γιορτή των Σπαρτιατών.
σελ.85:η παιδεραστία στην αρχαία Σπάρτη ήταν αναμφίβολα σεξουαλική
σελ.310:ο ιερός λόχος Λόχος των Θηβαίων ήταν 150 ζευγάρια εραστών και ερωμένων,ενώ οι Σπαρτιάτες χόρευαν χορούς αισχρούς που σοκάριζαν τους υπόλοιπους Έλληνες.
σελ.40:υπάρχει φήμη πως οι Σπαρτιάτες έκαναν συνεχώς ανταλλαγή συζύγων.
σελ.292:οι Σπαρτιάτισσες ήταν σύμφωνα με τους υπόλοιπους Έλληνες "εύκολες" κρυφομητρομανείς και ίσως πόρνες.!!!
σελ.47+272:Ο Αγησίλαος ήταν το "τεκνό" του Λύσανδρου.Δεν θα γινόταν ποτέ βασιλιάς γιατί ήταν κουτσός.Αλλά τον επέβαλε ο Λύσανδρος για να διοικεί την Σπάρτη μέσω του "τεκνού" του.!!!
σελ.230:δεν υπήρχε νόμος για την μοιχεία γιατί όλοι το "κάνανε" ελεύθεροι.
σελ.161:οι Σπαρτιάτες παρά τη σκληρή εκπαίδευσή τους εδωροδοκούντο ευκολότερα από τους υπόλοιπους Έλληνες.
σελ.166 και 332 : o Λεωνίδας ήταν προικοθήρας και καθηστερούσε να παντρευτεί για να μεγαλώσει η ανιψιά του Γοργώ ,την οποία παντρεύτηκε.
σελ.344:Ο πίνακας "Λεωνίδας" του Ζακ-Λουί Νταβίντ του Λούβρου είναι αριστούργημα διότι και ο Νταβίντ ήταν ομοφυλόφυλος(όπως οι Σπαρτιάτες) και ήξερε πως να τους ζωγραφήσει που πολεμήσαν με ημίγυμνα σώματα τους Πέρσες.
Αυτά και πολλά άλλα...

Αναρωτιέμαι πως μπορεί η "ελληνική";;κυβέρνηση να σκορπά τα λεφτά μας σε τέτοιες ανθελληνικές μ...κίες.
Μήπως η "νέα τάξη πραγμάτων" είναι αληθινή,μήπως κάτι γ...μένοι Εβραίοι και Αγλλοι μας κάνουν ό,τι θέλουν;
Σας δίνω και ένα κομμάτι της ομιλίας του "μεγάλου" πολιτικού Κίσσινγκερ κατά τη βράβευσή του(σεπτέμβριος 1994):
"Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες.Τότε ίσως να συνετισθεί.Εννοώ,δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική μεσόγειο, στη μέση Ανατολή, σε όλη τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ."

Πείτε με φαντασιόπληκτο,φασίστα,εθνικιστή και ό,τι άλλο σας κάνει κέφι.Πιστεύω πάντως να προβλημάτισα έστω και έναν από αυτό το φόρουμ. :wink:
Λένε πως μάγκες δεν υπάρχουν πια.κάποιους όμως δε μας πάτησε το τρένο...

Άβαταρ μέλους
Alex
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 539
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 11:35

Δημοσίευση από Alex » 30 Απρ 2007 11:49

Ομολογώ πώς δεν έχω διαβάσει το βιβλίο ούτε γνωρίζω την ιστορία της έδρας του συγγραφέα του. Πιστεύω πάντως πώς εάν για όσα γράφει έχει τη δυνατότητα να παρέχει ερευνητική τεκμηρίωση, καλώς τα γράφει και ας μή μας αρέσουν.

Όσο για την περίφημη δήλωση του Kissinger που αναφέρεις, εδώ και πολλά χρόνια κυκλοφορεί σε περιοδικά και εφημερίδες και εσχάτως και στο internet, όμως παραμένει άγνωστο αν και πότε την έκανε. Από όσο ξέρω κανένας δεν υπήρξε αυτήκοος μάρτυρας, ενώ κάθε φορά που δημοσιεύεται αποδίδεται σε διαφορετική χρονολογία και διαφορετική περίσταση. Είναι πάντως μάλλον αστείο το να πιστεύει κανείς ότι ο "μάγος της διπλωματίας" θα αποκάλυπτε τόσο απερίφραστα μια πραγματική πρόθεση. Και το κυριότερο, πιστεύει κανείς στα σοβαρά πώς η Ελλάδα παρενοχλεί κατά οιονδήποτε τρόπο τα συμφέροντα των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή, ή οπουδήποτε αλλού; Με ποιό τρόπο, ποιά μέσα και το κυριότερο, πώς έχει εκφραστεί μέχρι σήμερα (από συστάσεως ελληνικού κράτους) αυτή η παρενόχληση. Ας είμαστε σοβαροί, η Αμερικανική εξωτερική πολιτική ελάχιστο ενδιαφέρον είχε και έχει για την Ελλάδα.

Το έχω γράψει πολλές φορές σε αυτό το forum, αυτή η εθνική παράνοια ότι όλοι μας εχθρεύονται και όλοι θέλουν το κακό μας, μόνο κακό μας κάνει. Καλό κάνει μόνο σε εκείνους τους πολιτικούς που την εκμεταλλεύονται και δυστυχώς είναι πλέον πολλοί.

alet
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 16 Ιαν 2007 18:44

Δημοσίευση από alet » 30 Απρ 2007 14:45

Αγαπητέ Alex,

Ο αστικός μύθος "δήλωση Kissinger" πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Νέμεσις της Λ.Κανέλλη το 1997. Ως πηγή της δήλωσης υπεδείκνυε την Turkish Daily News της 17ης Φεβρουαρίου του ίδιου χρόνου.
Το Νέμεσις έγραφε ότι η δήλωση έγινε το 1994 σε ομιλία του Kissinger απ' ευκαιρία της βράβευσης του από κάποιον όμιλο επιχειρηματιών.

Η δήλωση αυτή έχει διαψευσθεί από το γραφείο του Kissinger, δεν έχει πάρει κανένα βραβείο από όμιλο επιχειρηματιών το 1994, όποτε πήρε βραβείο ήταν μπροστά δημοσιογράφοι, τηλεοπτικά κανάλια κλπ.
Στο φύλλο της Turkish Daily News της 17ης Φεβρουαρίου, όπως και σε κανένα άλλο του ίδιου χρόνου δεν ανεφέρεται καμία τέτοια δήλωση.
Το Νέμεσις προέβαλε ως δικαιολογία κάποιο "μπέρδεμα" αλλά ποτέ δεν εμφάνισε την πηγή του.

Το 1987 ένας δικηγόρος επ' ονόματι Θ. Σταυρόπουλος σε επιστολή του στην Ελευθεροτυπία, είχε γράψει το ίδιο κείμενο ως δήλωση του Kissinger το 1973 με αφορμή τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.
Η χρήση τότε του κειμένου είχε γίνει για να τονιστεί η ανάγκη επιστροφής του μαθήματος αρχαίων ελληνικών στα γυμνάσια.

Πιστεύω πως η χρήση του κειμένου αυτού θα συνεχιστεί και στο μέλλον...

Φιλικά
Alet
κρείττον το λαλείν του σιγάν

Άβαταρ μέλους
ΜΑΝΙΑΤΗΣ
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: 05 Οκτ 2006 13:57

Δημοσίευση από ΜΑΝΙΑΤΗΣ » 30 Απρ 2007 23:10

Alex έγραψε:
Ομολογώ πώς δεν έχω διαβάσει το βιβλίο ούτε γνωρίζω την ιστορία της έδρας του συγγραφέα του. Πιστεύω πάντως πώς εάν για όσα γράφει έχει τη δυνατότητα να παρέχει ερευνητική τεκμηρίωση, καλώς τα γράφει και ας μή μας αρέσουν.
Έχει δει κανένας αποδείξεις για τα αίσχη που γράφει ο Κάρτλετζ;μήπως έχει δώσει πουθενά τις αποδείξεις και φοβούνται να μας τις δώσουν μήπως στεναχωρηθούμε;Το να διδάσκει τους αμερικάνους όλα αυτά που έχω γράψει δε σας προβληματίζουν καθόλου;
alex έγραψε:
Το έχω γράψει πολλές φορές σε αυτό το forum, αυτή η εθνική παράνοια ότι όλοι μας εχθρεύονται και όλοι θέλουν το κακό μας, μόνο κακό μας κάνει. Καλό κάνει μόνο σε εκείνους τους πολιτικούς που την εκμεταλλεύονται και δυστυχώς είναι πλέον πολλοί.
alex δε νομίζω πως όλοι είναι εναντίον της Ελλάδας.Καλός ο Λιακόπουλος και όποιος άλλος τα υποστηρίζει αλλά ως ένα όριο.Καλό είναι πάντως να διαβάζεις ριζοσπάστη,Α1,λιακόπουλο,Λεβέντη και άλλα συναφή γιατί βλέπεις κάποια πράγματα με άλλη οπτική γωνία που παρουσιάζονται από όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ.
alex έγραψε:
Ας είμαστε σοβαροί, η Αμερικανική εξωτερική πολιτική ελάχιστο ενδιαφέρον είχε και έχει για την Ελλάδα.
Πρόσφατο παράδειγμα ο αγωγός μπουργκάς-αλεξανδρούπολη που επί χρόνια πέφτουν υπογραφές αλλά τίποτα δε γίνεται ακόμα.Αν πραγματοποιηθεί τελικά σύμφωνα με τα τελευταία γεγονότα το έργο, γιατί οι Αμερικανοί έχουν αρχίσει ήδη να μας περιορίζουν και να απαγορεύουν πλήρη συνεργασία με τους Ρώσσους;
Ακόμα για ποιο λόγο συνεχίζεται η ένταξη της τουρκίας στην ΕΕ(ανεξάρτητα με την τελική ένταξή της ή μη);Οι υπόλοιπη ΕΕ ή εμείς θέλουμε τους τούρκους στην ένωσή μας;
Και ένα κυπριακό τώρα.Τι δουλειά έχουν οι αμερικανοί πολιτικοί με την Κύπρο;Δικιά τους είναι;

Όσο για τη δήλωση κίσσινγκερ ομολογώ πως με προβληματίσατε alex και alet με τις απαντήσεις σας.Θα ψάξω και θα σας απαντήσω άλλη φορά.Μπορεί να έχετε και δίκιο.

Χαίρομαι πραγματικά που διαφωνούμε!
Λένε πως μάγκες δεν υπάρχουν πια.κάποιους όμως δε μας πάτησε το τρένο...

Άβαταρ μέλους
Alex
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 539
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 11:35

Δημοσίευση από Alex » 03 Μάιος 2007 00:13

ΜΑΝΙΑΤΗΣ έγραψε:Έχει δει κανένας αποδείξεις για τα αίσχη που γράφει ο Κάρτλετζ;μήπως έχει δώσει πουθενά τις αποδείξεις και φοβούνται να μας τις δώσουν μήπως στεναχωρηθούμε;Το να διδάσκει τους αμερικάνους όλα αυτά που έχω γράψει δε σας προβληματίζουν καθόλου;
Όπως έγραψα δεν έχω καν διαβάσει το βιβλίο, άρα απλά δε γνωρίζω εάν τα σχετικώς γραφόμενα τεκμηριώνονται. Δε γνωρίζω αν το βιβλίο είναι μυθιστορηματικού χαρακτήρα ή καθαρά ακαδημαϊκό. Αν ισχύει το δεύτερο υπάρχουν οι βιβλιογραφικές παραπομπές και φυσικά οι συνοδευτικές διαλέξεις στις οποίες μπορεί κανείς να ρωτήσει και να πάρει απαντήσεις, αν υπάρχουν. Ας μην καταδικάζουμε κάτι εκ των προτέρων απλά επειδή δεν ταιριάζει με την εικόνα που έχουμε μάθει ή μας αρέσει να έχουμε.

ΜΑΝΙΑΤΗΣ έγραψε:Καλό είναι πάντως να διαβάζεις ριζοσπάστη,Α1,λιακόπουλο,Λεβέντη και άλλα συναφή γιατί βλέπεις κάποια πράγματα με άλλη οπτική γωνία που παρουσιάζονται από όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ.
Μή βάζεις το Ριζοσπάστη στην ίδια κατηγορία με τους υπόλοιπους. Τουλάχιστο αυτός πάντα στήριζε τα γραφόμενα σε αλήθειες. Σε κάθε περίπτωση, όταν μιλάμε για ιστορικά γεγονότα οποιοδήποτε ΜΜΕ είναι η λάθος πηγή για την άντληση γνώσης.

ΜΑΝΙΑΤΗΣ έγραψε:Πρόσφατο παράδειγμα ο αγωγός μπουργκάς-αλεξανδρούπολη που επί χρόνια πέφτουν υπογραφές αλλά τίποτα δε γίνεται ακόμα.Αν πραγματοποιηθεί τελικά σύμφωνα με τα τελευταία γεγονότα το έργο, γιατί οι Αμερικανοί έχουν αρχίσει ήδη να μας περιορίζουν και να απαγορεύουν πλήρη συνεργασία με τους Ρώσσους;
Aκόμα για ποιο λόγο συνεχίζεται η ένταξη της τουρκίας στην ΕΕ(ανεξάρτητα με την τελική ένταξή της ή μη);Οι υπόλοιπη ΕΕ ή εμείς θέλουμε τους τούρκους στην ένωσή μας;
Και ένα κυπριακό τώρα.Τι δουλειά έχουν οι αμερικανοί πολιτικοί με την Κύπρο;Δικιά τους είναι;
Τεράστια συζήτηση, στην οποία η απάντηση: "επειδή συνομωτούν εναντίον μας γιατί μας εχθρεύονται" είναι εντελώς απλοική και επιφανειακή. Μπορούμε αν θέλετε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση ξεχωριστά.

Άβαταρ μέλους
fluke
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 433
Εγγραφή: 12 Ιαν 2005 21:12

Δημοσίευση από fluke » 03 Μάιος 2007 12:54

Μήπως μπορούμε να μάθουμε περισσότερα για τον κύριο Κάρτλετζ και τους λόγους για τους οποίους επιλέχθηκε για τη θέση αυτή?
Τι άλλο έργο έχει επιδείξει ώστε να δικαιολογεί τη θέση του?

Η κυβέρνηση χρηματοδότησε με τη μορφή δωρέας την έδρα (εφάπαξ δλδ) ή καλύπτει όλα τα έξοδά της? Η κυβέρνηση είναι που αποφασίζει και για το καθηγητικό προσωπικό ή το πανεπιστήμιο?
Through these city nightmares you'd walk with me And we'd talk of it with idealistic assurance That like these urban nightmares We'd blacken each other skies

Άβαταρ μέλους
ctrl_alt_delete
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 254
Εγγραφή: 05 Ιουν 2006 19:21

Δημοσίευση από ctrl_alt_delete » 05 Μάιος 2007 05:18

MANIATHΣ έγραψε:Πρόσφατο παράδειγμα ο αγωγός μπουργκάς-αλεξανδρούπολη που επί χρόνια πέφτουν υπογραφές αλλά τίποτα δε γίνεται ακόμα.Αν πραγματοποιηθεί τελικά σύμφωνα με τα τελευταία γεγονότα το έργο, γιατί οι Αμερικανοί έχουν αρχίσει ήδη να μας περιορίζουν και να απαγορεύουν πλήρη συνεργασία με τους Ρώσσους;
Η συμφωνία πραγματοποιήθηκε τελικά τον περασμένο Μάρτιο, και οι Αμερικάνοι είναι αδιάφοροι για το γεγονός

ΜΑΝΙΑΤΗΣ έγραψε: Aκόμα για ποιο λόγο συνεχίζεται η ένταξη της τουρκίας στην ΕΕ(ανεξάρτητα με την τελική ένταξή της ή μη);Οι υπόλοιπη ΕΕ ή εμείς θέλουμε τους τούρκους στην ένωσή μας;
Η Τουρκία δέν βλέπει ΕΕ, όλες οι ενδείξεις να γίνει κατι τέτοιο συνέχεια τείνουν προς το μηδέν, οι περισσότερς χώρες της ΕΕ έχουν ταχθεί ανοιχτά εναντίον της ... ειδικά άν επανεκλεγεί στην Γαλλία ο Σαρκοζί η Τουρκία θα πρέπει να τα ξεχάσει όλα.
Έν οίδα οτι ουδέν οίδα

Απάντηση