Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΗ..... ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ότι δεν εντάσσεται σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες
Απάντηση
ΕΜΥ
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 18:23

Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΗ..... ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Δημοσίευση από ΕΜΥ » 18 Μαρ 2007 10:30

Η παρεξηγημένη ... αστρολογία

Η λέξη αστρολόγος όταν ακούγεται στις μέρες μας παραπέμπει σε κάτι μεταξύ χαρτορίχτρας, καφετζούς και απατεώνα που εκμεταλλεύονται την αφέλεια των ανθρώπων για να «τα κονομήσουν». Στην καλύτερη περίπτωση η αστρολογία αποτελεί θέμα συζήτησης στις κοινωνικές συναναστροφές με την κλασσική ερώτηση "τι ζώδιο είστε" , και ακολουθεί ανταλλαγή συνταγών για το τι είναι ο Λέων και τι ο Κριός και ποιος είναι καλύτερος, ποιος ταιριάζει με ποιόν κ.λ.π

Η Αστρολογία έχει ξεπέσει στο επίπεδο της σημερινής κοινωνίας, δηλ.στο επίπεδο της επιφανειακής ερμηνείας, της υπεραπλούστευσης, και του «δεν βαριέσαι».

Η κατάρριψη και ξεπεσμός των φιλοσοφικών συστημάτων, ιστορικά, είναι φαινόμενο όλων των κοινωνιών οι οποίες βρίσκονται σε χρεοκοπία.

Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα ευημερούν οι αστρολόγοι –μέντιουμ των καναλιών, των πρωινών τηλεοπτικών εκπομπών και των άλλων media, οι οποίοι προβλέπουν καθημερινά σε όλους τους Λέοντες , Ζυγούς, Σκορπιούς κ.λ.π τι θα τους συμβεί……

Στο κείμενο αυτό θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε την αφέλεια που επικρατεί σε ότι αφορά τις γενικές προβλέψεις. Θα προσπαθήσουμε επίσης να δώσουμε μια μικρή γεύση του τι σημαίνει αληθινή αστρολογική γνώση και πως μπορεί να τεθεί αυτή στην υπηρεσία της εξέλιξης.

Θεωρούμε ότι η αληθινή Αστρολογία είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στα χέρια του ανθρώπου από τους αρχαιότατους χρόνους, το οποίο δεν έχει απώτερο και μοναδικό σκοπό τις προβλέψεις , αλλά κατ αρχήν την σχέση του μικρόκοσμου που ζούμε με τον μακρόκοσμο, δηλ με τις δυνάμεις του σύμπαντος κόσμου.

Τι είναι όμως ο αστρολογικός χάρτης και τι σημαίνει η ανάγνωσή του ;
Ο γενέθλιος αστρολογικός χάρτης είναι ο χάρτης της στιγμής της πρώτης αναπνοής του ανθρώπου και αποτελεί μια χαρτογραφημένη αποτύπωση των συμπαντικών επιρροών που ασκούντο κατά την στιγμή αυτή. Οι θέσεις των πλανητών στα ζώδια καθώς και οι γωνιακές μεταξύ τους σχέσεις μας δείχνουν τις δυνατότητες του συγκεκριμένου ανθρώπου, ένα είδος προγράμματος μαθημάτων ζωής. Σε καμία όμως περίπτωση ο αστρολογικός χάρτης δεν δείχνει την επίδοση που θα έχει ο συγκεκριμένος άνθρωπος σ αυτά τα μαθήματα, δηλ. αν θα τα παρακολουθήσει με επιτυχία ή με αποτυχία. Αυτό εναπόκειται στην ελευθερία βούλησης του καθενός μας. Σε ενάντια περίπτωση και εφόσον όλα θα ήταν προδιαγεγραμμένα δεν θα ωφελούσε να προσπαθεί ο άνθρωπος για τίποτα, εφόσον η μοίρα του θα ήταν απόλυτα προκαθορισμένη. Τότε όμως δύο δίδυμα παιδιά που γεννήθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών στον ίδιο τόπο, θα έπρεπε να έχουν με μαθηματικά ακρίβεια τα ίδια γεγονότα στην ζωή τους, πράγμα που δεν είναι αλήθεια. Το γεγονός ότι τα δύο αυτά δίδυμα βιώνουν διαφορετικές εμπειρίες και οι ζωές τους δεν είναι πανομοιότυπες, οφείλεται στην ελευθερία της βούλησης που έχει ο κάθε άνθρωπος να επιλέξει μεταξύ πολλών επιλογών.

Επομένως κάθε μονοσήμαντη πρόβλεψη είναι το λιγώτερο επιβλαβής διότι κάνει τον άνθρωπο να αισθάνεται έρμαιο των γεγονότων και της μοίρας, ενώ εμποδίζει παντελώς την εξέλιξή του.

Ένας σοβαρός αστρολόγος ο οποίος δεν επιδιώκει τον πρόσκαιρο εντυπωσιασμό του πελάτη, οφείλει να επισημάνει τις διάφορες δυνατότητες μιάς περιόδου και να υποδείξει την καλύτερη και συνήθως πιό απαιτητική ανταπόκριση του ατόμου σ αυτές, ώστε να αποφύγει, όσο είναι εφικτό, κόπο και πόνο.

Αυτό όμως προυποθέτει υψηλό επίπεδο συνείδησης εκ μέρους και του αστολόγου και του πελάτη, το οποίο στις μέρες μας σπάνια υπάρχει.

Ας αναλύσουμε όμως τώρα την πρώτη και σημαντική πλάνη των ωροσκοπίων των περιοδικών. Και γιά να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να κατανοήσουμε τι σημαίνει το ζώδιο του καθενός μας.Τι είναι λοιπόν το ζώδιο ;
Το ζώδιο του καθενός μας είναι μόνο η θέση του Ήλιου την στιγμή της γέννησης μας, και συμβολίζει τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται η ζωτική μας ενέργεια, και τίποτα περισσότερο απΆ αυτό. Για παράδειγμα κάποιος που είναι Ζυγός σημαίνει ότι την στιγμή που γεννήθηκε ο Ήλιος βρισκόταν στο ζώδιο του Ζυγού.

Εκτός όμως από τον Ήλιο υπάρχουν άλλοι εννέα πλανήτες, ο ωροσκόπος, καθώς και πολλές γωνιακές σχέσεις μεταξύ των πλανητών, που δίνουν πληροφορίες για την δομή της προσωπικότητας. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο αφελές είναι να τσουβαλιάζουμε όλα τα εκατομμύρια Κριών ή Ζυγών προβλέποντας σε όλους άνοδο στα οικονομικά ή εύνοια στα αισθηματικά.

Είναι τόσο αφελές σαν να λέγαμε ότι όλοι οι Γιάννηδες θα έχουν πρόβλημα με την δουλειά τους ή όλες οι Μαρίες θα γνωρίσουν τον μεγάλο έρωτα.

Μα τότε δεν υπάρχουν γενικές τάσεις ; Δεν μπορεί η αστρολογία να δώσει κάποιες γενικές κατευθύνσεις ανάλογα με τις πλανητικές θέσεις ;

Αυτό είναι εφικτό σ' ένα βαθμό μόνο άλλα όχι σε ότι σχετίζεται με ανάλυση των ζωδίων.

Μια ορθότερη προσέγγιση σε γενικό επίπεδο θα ήταν η ανάλυση των σεληνιακών κύκλων. Τι είναι όμως σεληνιακός κύκλος ;

Κάθε 14 περίπου μέρες έχουμε μια Νέα Σελήνη ή μια Πανσέληνο, έτσι ώστε σε διάστημα 28.5 ημερών να έχει συμπληρωθεί ένας σεληνιακός κύκλος και να αρχίζει ένας επόμενος.

Η Σελήνη είναι ο ρυθμιστής της ζωής πάνω στην Γη. ΅Οπως είναι γνωστό, χωρίς την μεσολάβηση της Σελήνης δεν θα μπορούσε να διατηρηθεί η ζωή. Η εναλλαγή που δίνει η Σελήνη, παράγοντας κατ αρχήν την διαδοχή της μέρας και της νύχτας είναι η βάση για την εναλλαγή των βιορυθμών όλων των έμβιων όντων.

Η παλιρροια και η άμπωτης, ο έμμηνος κύκλος των γυναικών, καθώς και πολλά άλλα φυσικά φαινομένα, έχουν άμεση σχέση με τον σεληνιακό κύκλο.

Αλλά ο σεληνιακός κύκλος δεν ρυθμίζει μόνο τα φυσικά φαινόμενα, έχει άμεση σχέση και με τις ψυχικές καταστάσεις,.Για παράδειγμα στην Αγγλία τα παλαιότερα χρόνια τα δικαστήρια έκριναν λιγώτερο αυστηρά τα κακουργήματα που εγίνοντο κοντά σε πανσέληνο γιατί θεωρούσαν ότι το άτομο ήταν υπο το καθεστώς ψυχικής πίεσης.


Πως όμως μπορεί να χρησιμέψουν οι σεληνιακοί κύκλοι σαν κατευθυντήριες οδηγίες για τις ζωές μας ;
Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι κάθε νέα σελήνη είναι μια ευκαιρία για νέα ξεκινήματα και νέες συνειδητοποιήσεις, ενώ στην Πανσέληνο κορυφώνονται οι εντάσεις με αποκαλύψεις και γεγονότα. Οι σεληνιακοί κύκλοι επομένως είναι βραχυπρόθεσμες φάσεις εξέλιξης που κρατάνε ένα μήνα για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Αξίζει λοιπόν να αναλύεται η κάθε σεληνιακή φάση από έναν έμπειρο πάνω στα θέματα αυτά αστρολόγο, ώστε να δίνονται γενικές οδηγίες για το εκάστοτε θέμα προς ανάπτυξη. Φυσικά η κάθε σεληνιακή φάση εξειδικεύεται στο ατομικό ωροσκόπιο του κάθε ανθρώπου, και ο βαθμός συντονισμού του καθενός μας είναι διαφορετικός. Υπάρχουν άνθρωποι που γύρω στις πανσελήνους βιώνουν μεγάλες ψυχικές εντάσεις, αλλά και γεγονότα, και άλλοι που έχουν χαμηλότερου βαθμού συντονισμό με το φαινόμενο.

Όμως μια σοβαρή ανάλυση του σεληνιακού κύκλου μπορεί πραγματικά να φανεί χρήσιμη σε πολλούς. Και δεν είναι τυχαίο που τα σοβαρότερο αστρολογικό περιοδικό της Αμερικής “Mountain Astrologer” από την αρχή της κυκλοφορίας του εδώ και πολλά χρόνια αναλύει τους σεληνιακούς κύκλους κάθε μήνα, και αρκείται μόνο σΆαυτό σαν γενική οδηγία.

Σε ένα δεύτερο κείμενο που ακολουθεί παραθέτουμε την ανάλυση της Νέας Σελήνης που έρχεται στις 19-3-2007, η οποία συμπίπτει να είναι και μερική έκλειψη Ηλίου.

Άβαταρ μέλους
Κακός
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 07 Μαρ 2005 14:22

Δημοσίευση από Κακός » 19 Μαρ 2007 15:05

Για να καταλάβω κάτι. Κάποιοι πλανήτες ή αστερισμοί οι οποίοι βρίσκονται κάποια εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων με ποιό ακριβώς τρόπο? Κοσμική ακτινοβολία, βαρυτική επίδραση, τί ακριβώς συμβαίνει και πώς?

ΕΜΥ
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 18:23

Μας επιρεάζουν οι αστερισμοί;

Δημοσίευση από ΕΜΥ » 19 Μαρ 2007 15:59

Έχεις δίκιο να ρωτάς κάτι τέτοιο . Βλέπεις όλοι οι ειδικοί περί αστρολογίας έχουν πει τόσα πολλά στα περιοδικά και έχουν φέρει τεράστια σύγχυση στον κόσμο. Παραλείπουν να πουν όμως το πιο βασικό πράγμα: Τι ακριβώς είναι ο ζωδιακός κύκλος.
Φυσικά και ο ζωδιακός δεν έχει καμία σχέση με τους αστερισμούς που βρίσκονται στον ουρανό. Συνοπτικά θα σου πω ότι ο ζωδιακός είναι η προβολή των θέσεων των πλανητών πάνω στη εκλειπτική. Εκλειπτική είναι η φαινόμενη τροχιά του Ήλιου γύρω από την Γή και ονομάζεται έτσι γιατί πάνω σ αυτήν γίνονται οι εκλείψεις. Είναι λοιπόν μια νοητή λωρίδα που περιβάλλει την Γη κει δεν έχει πραγματική υπόσταση.
Η εκλειπτική χωρίζεται σε δώδεκα ίσους τομείς που ονομάζονται ζώδια, και έχουν τις γνωστές ονομασίες που όλοι ξέρουμε. Τα ζώδια αυτά μόνο κατ όνομα συμπίπτουν με τους συνονόματους αστερισμούς του ουράνιου θόλου. Καμία άλλη σχέση δεν υπάρχει μεταξύ τους. Τα δώδεκα ζώδια του τροπικού ζωδιακού είναι μια αφηρημένη απεικόνιση 12 αρχετύπων σε γεωμετρική μορφή. Είναι μια «μαντάλα».
Τα δώδεκα ζώδια είναι δώδεκα φάσεις συνείδησης, δώδεκα φάσεις εξέλιξης του ανθρώπου, είναι αφηρημένη γεωμετρική απεικόνιση και δεν είναι αστεράκια στον ουρανό, όπως σκόπιμα αφήνεται να πιστεύει ο κόσμος. Γι αυτό και κάθε ερώτηση σχετική με το αν ανακαλύφθηκε το δεκατο-τρίτο ζώδιο ο οφιούχος κ.λ.π δεν μπορεί να έχει καμία σοβαρότητα. Αυτός είναι ο Τροπικός ζωδιακός που αποτελεί το θεμέλιο της σοβαρής αστρολογίας.
Για εγκυκλοπαιδικούς λόγους σου αναφέρω ότι υπάρχει και παρακλάδι της αστρολογίας που εξετάζει τον Ουράνιο ζωδιακό, δηλ τους αστερισμούς. Προσωπικά δεν θεωρώ το σύστημα αυτό αξιόπιστο.

Τάσος Χαρτάς
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 687
Εγγραφή: 13 Μαρ 2005 16:17

Δημοσίευση από Τάσος Χαρτάς » 20 Μαρ 2007 03:35

EMY welcome στην παρέα!

Συγνώμη αλλά πάλι δεν κατάλαβα!
Το να μου πεί κάποιος πως είμαι φτιαγμένος από αστρική σκόνη, μέρος του σύμπαντος κομμάτι του αρχέγονου στοιχείου και για αυτόν τον λόγο επηρεάζομαι με έναν τρόπο που κάθε άλλο υλικό στο σύμπαν επηρεάζεται είναι κάτι που θα μπορούσα να το δεχτώ.
Όταν μάλιστα η σημερινή επίστήμη μιλά για σύμπαν τεσσάρων, έξι ή και παραπάνω διαστάσεων που τα ανθρώπινα αισθητήρια όργανα αδυνατούν να αντιληφθούν κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει ακόμα πιό κατανοητό.

Εδώ όμως ξέρουμε ότι ό ήλιος και οι πλανήτες δεν κινούνται σε κύκλο αλλά σε ελλειπτική τροχιά! Και ό ήλιος κινήται.

Αυθαίρετα λοιπόν χωρίσαμε σε 12 ίσα τμήματα έναν χώρο στο σύμπαν ο οποίος σε κάθε δευτερόλεπτο που περνάει δεν είναι ο ίδιος.
Σήμερα ο Πολικός αστέρας μας δείχνει τον βορά, χτές ήταν αν θυμάμαι καλά ο Ωρίωνας και αύριο θα είναι κάποιο άλλο αστέρι.
Όλο το σύστημα των πλανητών κινήται. Τι άκριβώς χωρίσαμε και τι είναι αυτό που πήραμε;

Αφηρημένη γεωμετρική απεικόνιση; Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Δώδεκα φάσεις εξέλιξης του ανθρώπου; Κάποιοι λένε ότι μπαίνουμε στον Υδροχόο τώρα. Τι σημαίνει αυτό; Πότε ήταν η τελευταία φορά που ή ανθρωπότητα άλλαξε ζώδιο και τί άλλαξε εκείνη την εποχή;

Και γιατί δεν ακολούθησε όλη η ανθρωπότητα. Γιατί σήμερα κάποιες φυλές βρίσκονται στην πυρινική εποχή και κάποιες ακόμα στην εποχή του λίθου;

Γιατί αν σαν ανθρωπότητα επηρεαζεται η εξέλιξη του ανθρώπου από τον ζωδιακό κύκλο κάποιες φυλές ανθρώπων ανακαλύπτουν τα μυστήρια της κβαντικής μηχανικής και κάποιες άλλες δεν έχουν αριθμητική στην γλώσσα τους; Δεν ξέρουν το μηδέν; Μιλάνε για λίγα ή πολλά και τίποτε παραπάνω;

Τελικά οι εταιρείες δημοσκοπήσεων διαμορφώνουν ή όχι εκλογικά αποτελέσματα;
Tasos Zakynthos

Άβαταρ μέλους
Κακός
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 07 Μαρ 2005 14:22

Δημοσίευση από Κακός » 20 Μαρ 2007 11:11

Ξεκαθαρίσαμε λοιπόν οτι δεν είναι οι βαρυτικές δυνάμεις ή η κοσμική ακτινοβολία, ή η αστρική σκόνη που λέει κι ο Τάσος. Ποιός είναι ο μηχανισμός, η δύναμη, το φυσικό μέγεθος, με το οποίο ο ζωδιακός επηρεάζει τις ζωές μας?

ΕΜΥ
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 18:23

Δημοσίευση από ΕΜΥ » 20 Μαρ 2007 21:15

Η εποχή του Υδροχόου σχετίζεται με την πρόπτωση του άξονα περιστροφής της Γης. Σύμφωνα με την μεταβολή αυτού του άξονα, η πρώτη μοίρα του Κριού προβάλλεται σήμερα στην αρχή του αστερισμού του Υδροχόου και αυτός είναι ο λόγος που πολλοί ονομάζουν την εποχή μας «εποχή του Υδροχόου». Πριν από την εποχή του Υδροχόου, η πρώτη μοίρα του Κριού προβαλλόταν στο ζώδιο των Ιχθύων και έτσι ονόμασαν την προηγούμενη αυτή περίοδο « εποχή των Ιχθύων», όπως πριν από αυτή « εποχή του Κριού» κ.λ.π Αυτό είναι αστρονομικό φαινόμενο και σχετίζεται με την αλλαγή της σχετικής θέσεις των αστερισμών του Ουρανίου θόλου ως προς την Γη λόγω της πρόπτωση του άξονα περιστροφής της. Η εποχή του Υδροχόου είναι αστρονομικό φαινόμενο και δεν πρέπει να συσχετίζεται με το ζώδιο του Υδροχόου, όπως αυτό εμφανίζεται στον Τροπικό Ζωδιακό. Πολλοί θέλουν να συσχετίζουν αυτές τις μεγάλες εποχές με παγκόσμιες αλλαγές πολιτισμικού χαρακτήρα, όπως π.χ συνδέουν την εποχή των ιχθύων με την διάδοση του Χριστιανισμού, την εποχή του Υδροχόου με την παγκοσμιοποίηση κ.λ.π Αυτό δεν είμαι σίγουρη αν είναι τόσο δόκιμο και αν πρέπει να το υποστηρίζουμε φανατικά. Προσωπικά πιστεύω στην εξέλιξη του σύμπαντος σαν ίσως τον μοναδικό σκοπό της ύπαρξής του. Όταν μια κοινωνία φτάσει σε ένα κορεσμό από τις ποικιλίες που μπορεί να δώσει, τότε αναγκαστικά θα περάσει σε μια επόμενη φάση για να παραχθεί και πάλι το νέο. Αυτό και πάλι θα ακολουθήσει μια καμπύλη ανάπτυξης ακμής και πτώσης, ώστε μετά να έρθει κάτι άλλο κ.λ.π . Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η εξέλιξη των πολιτισμών είναι όπως και η εξέλιξη των ατόμων. Δεν υπάρχει απόλυτη προδιαγραφή ούτε απόλυτο πεπρωμένο. Αλλιώς οποιαδήποτε συζήτηση δεν θα είχε κανένα νόημα. Υπάρχει πάντα η ελευθερία βούλησης και η δυνατότητα πολλαπλών επιλογών τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Κατά την γνώμη μου ο άνθρωπος από τα πολύ παλιά χρόνια αναζητώντας μια συσχέτιση του μικρόκοσμου με τον μακρόκοσμο έψαξε τρόπους να συνδέσει γραφικά τους δύο αυτούς κόσμους και να μεταφέρει τα μηνύματα του μακρόκοσμου σε μια γλώσσα πιο προσιτή και κατανοητή για τον ανθρώπινο νου. Μην ψάχνετε να βρείτε ηλεκτρομαγνητικά πεδία που να φτάνουν στην γη από τους πλανήτες ώστε να μας επηρεάζουν. Αυτά, είναι παραμύθια για παιδάκια. Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία των πλανητών, όπως ευκολότατα αποδεικνύεται αστρονομικά, είναι ανίσχυρα να επηρεάσουν την Γη, λόγω της μεγάλης απόστασης.
Αποκλείεται λοιπόν, οι αστρολογικές ουράνιες επιρροές των πλανητών να είναι εκροές από τα υλικά τους σώματα ( π.χ. ακτινοβολίες κ.λ.π) διότι αν αυτό συνέβαινε οι αστρολογικές όψεις θα υπολογίζοντο ανάμεσα στις πραγματικές ουράνιες θέσεις των πλανητών και όχι ανάμεσα στις προβολές τους επι του Ζωδιακού.
Δεδομένου ότι ο Ζωδιακός κύκλος αντιστοιχεί με την ετήσια περιφορά της Γης γύρω από τον Ήλιο καταλαβαίνουμε ότι οι αστρολογικοί παράγοντες λειτουργούν διά μέσου της ετήσιας ( και της ημερήσιας) σχέσης του πλανήτη μας προς τον Ήλιο.
Τέλος οι αστρολογικές επιροές ασκούνται στην Γη διά μέσου του πολυπεδίου ολόκληρου του Ηλιακού Συστήματος και όχι απευθείας από κάθε πλανήτη χωριστά. Στο πολυπεδίο αυτό τον κεντρικό ρόλο έχει ο Ήλιος.
Σύμφωνα με την γνήσια εσωτερική φιλοσοφία, που αποτελεί την βάση της αστρολογικής θεωρίας, ο Ήλιος και οι πλανήτες και ο μοναδικός δορυφόρος της Γης η Σελήνη, δεν είναι μόνο υλικά σώματα, είναι και Υπερφυσικά Δυναμικά Πεδία.
Τα δυναμικά αυτά πεδία ως όργανα και λειτουργίες του ηλιακού μας συστήματος αντιπροσωπεύουν σε αυτό τις συμπαντικές Αρχές (ή Δυνάμεις) και επηρεάζουν κάθε όν στην βιόσφαιρα της Γης.
Οι Κοσμικές Ακτίνες ( ή Μεγάλες Φάσεις Ζωής) είναι δώδεκα και αντιστοιχούν με τα δώδεκα ζώδια του Ζωδιακου Κύκλου, πασίγνωστα μεν σαν ονόματα (Κριός, Ταύρος, Δίδυμοι, Καρκίνος, Λέων, Παρθένος, Ζυγός, Σκορπιός, Τοξότης, Αιγόκερως, Υδροχόος, Ιχθύες), αλλά πολύ παρεξηγημένα ως προς τις σημασίες τους.
Τι είναι οι δώδεκα Κοσμικές Ακτίνες βάσει των οποίων γίνεται ο χωρισμός του ζωδιακού σε δώδεκα ίσα μέρη, είναι κεντρικο θέμα της εσωτερικής φιλοσοφίας, και θα χρειαζόταν αρκετές σελίδες γιά να εξηγηθεί. Γιά όσους ενδιαφέρονται περισσότερο υπάρχει το βιβλίο του Fortune Dion : Το Κοσμικό Δόγμα ( The Cosmic Doctrine) εκδ. Ιάμβλιχος, που ασχολείται διεξοδικά με την Κοσμογονία και τους νόμους της εξέλιξης του σύμπαντος, σύμφωνα με τους όρους της εσωτερικής φιλοσοφίας. Το βιβλίο αυτό είναι πληρέστατο αλλά και αρκετά δυσνόητο λόγω του θέματος που πραγματεύεται.
Τέλος όσον αφορά την διάσταση του χρόνου και πως αυτή υπεισέρχεται στον ζωδιακό ; Εφόσον ο ωροσκόπος κάθε στιγμή που περνάει αλλάζει, (ο ωροσκόπος κάθε τέσσερα λεπτά κινείται κατά μία μοίρα), αντιλαμβανόμαστε ότι ποτέ δύο χάρτες δεν μπορούν να είναι οι ίδιοι ακόμα κι αν έχει περάσει μόνο ένα λεπτό μεταξύ τους. Υπάρχουν μάλιστα προγράμματα σε Η/Υ που διαθέτουν την δυνατότητα animation του χάρτη σε real time clock. Εκεί γίνεται πια ορατή η διαφορά κάθε χρονικής στιγμής όπου, όχι μόνο ο ωροσκόπος αλλάζει, αλλά βλέπουμε και όψεις μεταξύ πλανητών να σχηματίζονται ή να αποσχηματίζονται λεπτό προς λεπτό.

Τάσος Χαρτάς
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 687
Εγγραφή: 13 Μαρ 2005 16:17

Δημοσίευση από Τάσος Χαρτάς » 20 Μαρ 2007 21:57

Και εγώ που νόμιζα οτι μιλάω και καταλαβαίνω αρκετά καλά την Ελληνικήν :(
Tasos Zakynthos

ΕΜΥ
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 18:23

Δημοσίευση από ΕΜΥ » 20 Μαρ 2007 22:20

Δεν σε αδικώ γιά το σχόλιο, όμως με τις ερωτήσεις σου εθιξες θέματα που δεν μπορούν να απαντηθούν απλοικά. Εξάλλου κάθε θέμα απ αυτά απαιτεί από μόνο του πολλές σελίδες.

Άβαταρ μέλους
Κακός
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 07 Μαρ 2005 14:22

Δημοσίευση από Κακός » 22 Μαρ 2007 12:04

Βρε ΕΜΥ πάλι στο μεταφυσικό και την εσωτερική φιλοσοφία καταλήξαμε? Δηλαδή δεν είναι θέμα αντικειμενικό, αλλά απλά υπόθεση και θεωρία. Περίμενα κάτι πιο απτό και ουσιαστικό.

ΕΜΥ
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 18:23

Δημοσίευση από ΕΜΥ » 22 Μαρ 2007 13:10

Αγαπητέ Κακέ,

Πολλά είναι αυτά που η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει. Δεν είναι τυχαίο το ότι οι πραγματικά μεγάλοι επιστήμονες συμπεριλαμβανομένου και του Αϊνστάιν πίστευαν απόλυτα στην ύπαρξη υπερφυσικών δυνάμεων. Ωστόσο υπάρχει μια μερίδα σύγχρονων αστρολόγων, κατά την γνώμη μου ημιμαθών, οι οποίοι για να γίνουν πιο δημοφιλείς και να πείσουν τους αμφισβητίες, πρεσβεύουν θεωρίες όπως τα περί ηλεκτρομαγνητικών πεδίων των πλανητών, αστρικής σκόνης και πολλά άλλα. Αυτές όμως οι προχειρότητες καταρρίπτονται αμέσως από έναν οποιαδήποτε αστρονόμο.
Aρα μήπως είναι καιρός να πάψουμε να ζητάμε με το ζόρι απτές εξηγήσεις εκεί που δεν υπάρχουν ; Διότι τότε είναι επόμενο να πέφτουμε σε αφέλειες και απλοικότητες.

Απάντηση