'Eχει δημιουργηθεί ποτέ σε κανέναν σας η απορία... ποιανού είναι το Internet; Κάποιοι θα απαντούσαν ότι δεν ανήκει σε κανέναν! Και όντως έτσι είναι το λογικό.

Το Internet είναι ουσιαστικά ένα τεράστιο δίκτυο υπολογιστών . Είναι γενικά γνωστό σε λίγους ότι τα πάντα, όλες οι κινήσεις των χρηστών παρακολουθούνται. Στοιχεία που οι περισσότεροι χρήστες δεν θα ήθελαν να ξέρουν οι άλλοι, γίνονται γνωστά με το που συνδέονται στο διαδίκτυο. Τι στοιχεία μπορεί να είναι αυτά;

Ποιός είστε

Τί ώρα μπήκατε

Από ποιον Provider συνδεθήκατε

Ποιά site είδατε

Πόση ώρα παραμείνατε στα ίδια site

Τί software( και ας έχετε απεγκαταστήσει μερικά από αυτά) έχετε στον υπολογιστή σας. Σε "advanced" καταστάσεις αν είναι νόμιμο το software ή πειρατικό!

Νομίζω ότι αυτά αρκούν... Κάποιος καταγράφει τις κινήσεις μας, ψυχογραφεί τις επιλογές μας... Μήπως... λεω μήπως στήνεται μια παγκόσμια βάση δεδομένων με σκοπό το πλήρες φακέλωμα όλου του κόσμου; Όλα τα παραπάνω δεν είναι δικές μου ανησυχίες.. Είναι προβληματισμός γνωστικών ανθρώπων... και μερικών hackers που όπως και να το κάνουμε είναι πραγματικοί γκουρού σε πράγματα που τρέχουν για εμάς πριν από εμάς στο μηχάνημα μας χωρίς να τα ξέρουμε.

 

My Point of VIEW!

Είχα πάντοτε μια αρνητική στάση ως προς το ΔΩΡΕΑΝ ή το σχεδόν δωρεάν. Υπάρχουν περιπτώσεις που γίνεται για λόγους Marketing ή και χειρότερα. Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο να πιστέψω σε συμπτώσεις! Φανταστείτε το εξής. Θέλετε να πάρετε ένα βιβλίο με θέμα τους υπολογιστές. Μπαίνετε στο πασίγνωστο site της AMAZON (www.amazon.com) βρίσκετε το βιβλίο που σας ενδιαφέρει βλέπετε την τιμή του και προγραμματίζοντας να το πάρετε την 1η του μήνα ( για ευνόητους λόγους ) φεύγετε από το site. Την επόμενη μέρα ως δια μαγείας έχετε e-mail με προτεινόμενα βιβλία σχετικά με τον τομέα που ψάχνατε !!! Ο ένοχος έχει όνομα και λέγεται "Cookie".

Υπάρχουν τρόποι προστασίας σας από μερικές περίεργες λειτουργίες όπως:

  1. Απενεργοποιήστε τα Cookies μέσα από τον Broswer σας. Χάνετε μερικά πράγματα η αλήθεια είναι. Σε μερικά site δεν θα έχετε καν πρόσβαση.

  2. Φροντίστε να τρέχει συνέχεια κάποιο καλό antivirus!

  3. Μην ανοίγετε e-mail που δεν ξέρετε τον αποστολέα

  4. Μην χρησιμοποιείτε ICQ!!!!

  5. Αν μπορείτε χρησιμοποιείτε FIREWALL

  6. Εάν πρόκειται για δίκτυο.. Βάλτε σε ένα γυμνό μηχάνημα ( μόνο Windows) to modem και έχετε το εκτός του τοπικού δικτύου.

  7. Τα E-mail όπως " Στείλτε το e-mail σε όσους μπορείς για να σου πραγματοποιηθεί η ευχή, ή για να κάνει το παιδάκι την εγχείρηση καρδιάς ή mail με θέμα VIRUS WARNINGS (συνήθως μέσο ICQ ) πετάξτε τα ΑΜΕΣΩΣ! Μοναδικός σκοπός τους να πάρουν e-mail διευθύνσεις. Και τι να τις κάνουν; Γεμίζουν 1 CD με e-mail διευθύνσεις το πουλάνε σε Εταιρείες ( πολλά εκατομμύρια ) και κάπως έτσι γεμίζει το e-mail σου Διαφημιστικές μπούρδες!

  8. Μην έχετε κανέναν δίσκο ή folder διαμοιράσιμο . Μεγάλος κίνδυνος.

  9. Αποφεύγετε (τουλάχιστον από το δικό σας μηχάνημα ) site με Hacking υλικό!

Αυτά προς το παρόν... Surf Safely

 

πηγή: dnamag.gr