Επιδότηση εγκατάστασης θέρμανσης με φυσικό αέριο

  •   Δελτίο τύπου YΠΕΚΑ

Η δράση «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες» αφορά την επιχορήγηση του κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου σε κατοικίες, προς αντικατάσταση των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου, με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των συστημάτων θέρμανσης των κατοικιών.

Στην προκήρυξη καθορίζονται οι επιλέξιμες κατοικίες, ο επιλέξιμος εξοπλισμός και το ύψος της επιχορήγησης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και οι διαδικασίες εφαρμογής της δράσης (κατάθεση και έλεγχος αίτησης, κατασκευής εσωτερικής εγκατάστασης, έλεγχος φυσικού αντικειμένου, άδεια χρήσης φυσικού αερίου και έκδοση παραστατικών), οι υποχρεώσεις των ωφελούμενων και η διαδικασία πιστοποίησης της κατασκευής της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου και καταβολής της χρηματοδότησης προς τον ανάδοχο.

Φορείς υποδοχής και ελέγχου αιτήσεων και πιστοποίησης της κατασκευής της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου και καταβολής της χρηματοδότησης είναι οι εταιρίες που, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν.2364/1995 (ΦΕΚ Α' 252/6.12.1995) είναι διαχειριστές δικτύου διανομής φυσικού αερίου και διαθέτουν άδεια διανομής φυσικού αερίου στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, ήτοι η ΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, η ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και η ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Κάθε φυσικό πρόσωπο που επιθυμεί να συμμετάσχει στη δράση μπορεί να απευθύνεται στην ΕΠΑ της Περιφέρειάς του για πληροφορίες και κατάθεση της αίτησης. Η δράση θα είναι ανοιχτή έως τις 30 Απριλίου 2015 ή μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων.

Δικαιούχος και φορέας ελέγχου της δράσης είναι η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού & Εφαρμογής στους τομείς Ενέργειας, Φυσικού Πλούτου & Κλιματικής Αλλαγής (ΕΥΣΕΔ ΕΝ/ΚΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

 

Αναλυτικά στοιχεία για την προκήρυξη: http://www.espa.gr/el/Pages/Proclamationsfs.aspx?item=2565

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ο ανήθικος πολιτικός αναλφαβητισμός της τρομοκρατίας

Η λογική της τρομοκρατικής επίθεσης με φάκελο-βόμβα είναι σαν το ψάρεμα. Οι τρομοκράτες τους στέλνου...

Το φιλελεύθερο αίτημα διαχωρισμού εκκλησίας - κράτους

Η πρόσφατη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Μητσοτάκη, αναφορικά με το θέμα δια...

Η Πέμπτη Εποχή

Μέσα στα πανάρχαια μυστικά του πλανήτη μας, όταν ακόμα αυτός ήταν λάβα και νερό, βρίσκεται η αλήθεια...

Η Τεχνολογια ως θεραπαινίδα της Τέχνης

Η σύνδεση τεχνολογίας και τέχνης είναι δεδομένη. Οι δυο όροι, τέχνη και τεχνική (και σήμερα τεχνολογ...